💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
همیار ترید

هفت بازار بورس جهانی که باید بشناسید + تایم باز و بسته شدن آن ها

آموزش صرافی بینگ ایکس
بیش از نیم قرن از قدمت بورس اوراق بهادار در جهان می گذرد.
کسی تصورش را نمی کرد که اولین مبادله ای که در مقیاس بسیار کوچکی در آنتورپ و در قرن شانزدهم میلادی آغاز شد امروزه به یک بازار عظیم در سطح جهانی تبدیل شود.
بازار بورس جهانی امروزه به صورت بازارهای کوچک و بزرگ در کشورهای متعدد مشغول به فعالیت هستند و هر کدام معاملات مناسبی را انجام می دهند.
در این میان شناخت بازار بورس جهانی به شما کمک می کند به درستی در این زمینه قدم بر دارید.
در این مقاله همیارکریپتو با مهم ترین و شناخته ترین بازارهای بورس جهانی، ویژگی های آن ها، تفاوت هایی که دارند و نحوه عملکرد آن آشنا می شویم.

نگاهی به تاریخچه بورس اوراق بهادار

از آغاز فعالیت بازار بورس جهانی، فروشندگان و خریداران از آن به عنوان بستر و مکانی برای ملاقات با یکدیگر و خرید و فروش کالاهای خود استفاده می کردند اما امروزه از این بستر برای معامله سهام نیز استفاده می شود.
اگر بخواهیم به پیشینه این بازار جهانی نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که در ابتدای کار یک ساختمان فیزیکی برای آن در نظر گرفته شده بود و معامله گران با حضور در آن مکان و فریاد زدن سفارشات خرید و فروش، معاملات را انجام می دادند اما با ورود تکنولوژی، فرآیند عملکرد این بازار مهم نیز به سمت و سوی دیگری پیش رفت.
تکنولوژی بازار بورس جهانی را به نقطه عطف خود رساند و بورس های فعال در جهان نیز چاره ای به جز ملحق شدن به تجارت الکترونیک را نداشتند.
البته این مسیر، مزیت های بی شماری دارد که مهم ترین آن امکان دسترسی آسان معامله گران به بازارهای بین المللی محسوب می شود. در ادامه مهم ترین بازارهای بورس جهانی را به شما معرفی می کنیم.

پیشتازان بازار بورس جهانی کدامند؟

با توجه به سابقه ای که بورس در سطح جهانی دارد، لازم است بزرگترین و مهم ترین آنها را بشناسید.
بورس اوراق بهادار نیویورک، بورس اوراق بهادار سیدنی، بورس اوراق بهادار فرانکفورت، بورس اوراق بهادار هنگ کنگ، بورس اوراق بهادار توکیو، بورس سهام نزدک، بورس سهام پکن، بورس سهام بانکوک، بورس سهام هند و بورس سهام شانگهای از جمله معتبرترین و بزرگترین بازار بورس جهانی محسوب می شوند.
در ادامه به معرفی هر کدام از این بازارها می پردازیم.

1) معرفی بورس اوراق بهادار نیویورک

بورس اوراق بهادار نیویورک در لیست مشهورترین و معتبرترین بورس های جهان قرار دارد.
The Big Board که نام دیگر بورس نیویورک است در سال 1817 میلادی متولد شد در حالی که تا سال 1963 با نام خودش فعالیتی نداشت.
دفتر مرکزی این بازار بورس جهانی مطرح و معتبر در خیابان وال استریت منهتن نیویورک مستقر بود و از آن در سال 1978 به عنوان یک نشان ملی یاد می شد.
در سال 2018 سرمایه این بازار بیش از 30 تریلیون دلار تخمین زده شد و در حال حاضر بیش از 2300 شرکت تجاری در آن فعالیت می کنند.
حوزه فعالیت شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار نیویورک متنوع و اغلب در زمینه های انرژی، امور مالی، تکنولوژی، کالاهای مصرفی و غیره می باشند که باعث شده تنوع فروش، این بازار را به یکی از مهم ترین بازارهای جهانی تبدیل کند.

2) معرفی بورس اوراق بهادار فرانکفورت

یکی از جایگاه‌های بازار بورس جهانی به کشور آلمان تعلق گرفته است.
بورس اوراق بهادار فرانکفورت با توجه به حجم معاملات و سرمایه بازار، به عنوان یکی از بزرگترین بازارها در آلمان و جهان شناخته می شود.
این بازار سرمایه گذاری که با نام مختصر FSE نیز نام برده می شود در سال 1949 و پس از جنگ جهانی دوم، در سطح بین المللی پا به عرصه فعالیت گذاشت و به عنوان یکی از اولین بورس های سهام جهان، در کنار صرافی های مستقر در لندن و پاریس قرار گرفت.
از دیگر ویژگی های این بازار بورس، شاخص های متعدد آن است اما DAX به عنوان شناخته شده ترین شاخص در آن معرفی می شود.
بورس فرانکفورت 30 شرکت برتر آلمانی را مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد. گرچه این بازار بورس جهانی برای ادغام با بورس اوراق بهادار لندن تلاش کرد اما تا کنون بخشی از گروه دویچه بورس در نظر گرفته می شود.

3) معرفی بورس سهام سیدنی

یکی دیگر از برترین بازارها در بازار بورس جهانی، بورس سهام سیدنی نام دارد.
SSX یکی از گزینه های درجه یک مجاز بازار سهام اوراق بهادار شناخته می شود و فرصتی جایگزین برای برای شرکت های آسیا و اقیانوسیه محسوب می شود.
این مکان بستری برای تجارت و رقابت جهانی را که در جای دیگری در دسترس نیست و دارای تنوع بسیاری است، به مخاطبان خود اعم از نهادی و خرده فروشی ارائه می دهد.
بر بازار بورس سهام سیدنی نوعی حکمرانی مسلط است که هم سرمایه گذاران و هم کارفرمایان از فضایی سالک و منعطف بهره مند می شوند در حالی که قوانین برای همه گروه ها به صورت برابر و شفاف و منصفانه می باشد.

4) معرفی بورس اوراق بهادار هنگ کنگ

در میان بزرگترین های بازار بورس جهانی، نام اوراق بهادار هنگ کنگ نیز به چشم می خورد که اولین بازار در سال 1891 و دومین بازار در سال 1921 و 1947 آغاز به کار کرد و پس از ادغام دو بازار، بورس اوراق بهادار هنگ کنگ تشکیل شد.
هنگ کنگ از جمله کشورهای با سابقه در زمینه سرمایه گذاری محسوب می شود و طبق گزارش های موجود بورس اوراق بهادار هنگ کنگ رتبه پنجمین بازار بورس جهانی بزرگ و یکی از مهم ترین بورس های جهان به شمار می رود و دارای امتیازاتی است که در ادامه به تعدادی از این مزایا اشاره می کنیم:
  • بازار بورس هنگ کنگ که با نام ETF نیز شناخته می شود، روشی ساده و کم خطر ارزی برای سرمایه گذاری و فعالیت در بورس اوراق بهادار در نظر گرفته می شود.
  •  این بازار بورس جهانی به سرمایه گذاران فعال در ایالات متحده این امکان را می دهد تا به عنوان رسید سپرده آمریکا در بورس اوراق بهادار نیویورک،سهام نزدک و صرافی های خارج از بورس معاملات خود را انجام دهند.
  • به سرمایه گذاران امکان افتتاح حساب در یک شرکت کارگزاری را می دهد تا بتوانند در بستر تجارت بین المللی، به معامله سهام هنگ کنگ مشغول شوند.

5) معرفی بورس اوراق بهادار توکیو

بورس اوراق بهادار توکیو یکی دیگر از برترین های بازار بورس جهانی می باشد که در سال 1878 میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. البته اتفاقات حاکم بر جنگ جهانی باعث ایجاد تغییراتی در روند آن شد.
این گونه شد که امروز از آن به عنوان گروه صرافی ژاپن نیز نام برده می شود.
از دیگر تغییراتی که دامن این بورس را گرفت ادغام با بورس اوراق بهادار اوزاکا در سال 2013 بود.
بورس ژاپن جایگاه ارزشمندی در بین سرمایه گذاران دارد و از آن به عنوان طلا در هنگام بحران های اقتصادی یاد می شود. در حال حاضر حدود 3500 شرکت فعال در بورس سهام توکیو فعالیت می کنند و نتیجه فعالیت آن ها کسب بالغ بر 5 تریلیون دلار در بازار بورس جهانی است و توانسته جایگاه سوم از بورس جهان را به خود اختصاص دهد.
طبق تحلیل های صورت گرفته معاملات سهام ژاپن 45 درصد از بازار سهام جهانی در سال 1989 را کسب کرده است. از طرفی دیگر حجم معاملات سهام در آمریکای شمالی شامل بیشترین حجم از معاملات در جهان است.
بورس توکیو بسیاری از شرکت های تجاری عمومی جهانی مانند سونی SONY، تویوتا TOYOTA و غیره را در خود جای داده است و از اعتبار خاصی برخوردار می باشد.

6) معرفی بورس سهام نزدک

در میان بازارهای مالی جهانی بورس نزدک، بستری امن و مناسب برای انجام معاملات الکترونیکی می باشد که از سال 1971 میلادی آغاز به کار کرد.
نام این بازار سرمایه گذاری از اختصار نام اتحادیه ملی نقل قول های خودکار نمایندگی های اوراق بهادار گرفته شده است و به عنوان یکی از بهترین و مهم ترین بازارهای مالی جهانی محسوب می شود که توسط انجمن ملی فروشندگان اوراق بهادار تأسیس شد.
به گونه ای که دومین بورس بزرگ سهام جهان از نظر سرمایه در نظر گرفته می شود.
وجه تمایز نزدک با سایر بازارهای مالی در این بود که این بازار روش نوین را جایگزین روش سنتی کرد.
در واقع به جای استفاده از روش اعتراض بازار که معامله گران در آن سفارشات خرید و فروش خود را فریاد می زدند، از روش رایانه و تلفن برای فعالیت استفاده کرد.
این اقدام باعث شد که بورس نزدک به عنوان اولین بورس اوراق بهادار الکترونیکی در جهان مطرح شود و به عنوان یک الگوی قوی و متخصص در زمینه شرکت های مبتنی بر فناوری عمل کنند.
با مروری بر فعالیت این بازار به یکی از اقدامات خاص بر می خوریم و آن خرید بورس سهام بوستون و فیلادلفیا بود که نتیجه کسب سرمایه ای بالغ بر 10 تریلیون دلار در ابتدای سال 2018 را داشت.
تعداد شرکت های تحت پوشش این بازار مالی 3800 شرکت می باشد و اکثر این شرکت ها در زمینه فناوری و اطلاعات فعالیت می کنند.
ایلان ماسک نیز یکی از سرمایه گذاران مطرح جهان در بورس نزدک می باشد.

7) معرفی بورس سهام شانگهای

SSE مخفف نام بورس اوراق بهادار شانگهای، یکی دیگر از سر شناسان بازار بورس جهانی می باشد.
سازمانی غیر انتفاعی که توسط کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین CSRC کنترل و اداره می شود.
سهام و اوراق قرضه از جمله مواردی هستند که در بازار بورس شانگهای معامله می شوند.
سرمایه گذاران در این بازار مالی به دو بخش A و B تقسیم می شوند که در گروه A معاملات بر اساس دلار آمریکا انجام می شود و در گروه B حجم معاملات بر اساس یوان واحد پول چین صورت می گیرد و در این میان سرمایه گذاران خارجی صرفاً از طریق برنامه QFII  امکان دسترسی به بازار را دارند.

توجه داشته باشید که بورس سهام شانگهای مانند سایر بازارهای جهانی دارای شرایط و ضوابطی است که افراد ملزم به برخورداری از آن هستند که در ادامه به تعدادی از این شرایط اشاره می کنیم.

  • شرکت و یا سرمایه گذار باید از تأییدیه CSRC برخوردار باشد.
  • از دیگر شرایط ورود به این بازار بورس جهانی معتبر، این است که میزان سهام عرضه شده آن باید بیش از 25 درصد از کل سهامی که منتشر شده، باشد البته استثنائاتی نیز دارد. به عنوان مثال اگر کل سرمایه سهام یک شرکت به بیش از مبلغ 400 میلیون RMB که یکای رسمی پول چین می باشد برسد نیز امکان دسترسی به این بازار را دارد.
  •  از دیگر شرایط حاکم بر این بازار بورس جهانی، ارائه گزارش های دوره ای توسط سرمایه گذاران است. به این معنا که SSE شرکت های پذیرفته شده در بازار بورس را به تهیه و ارائه گزارش های دوره ای طی دوره های زمانی مشخصی به منظور شفاف سازی هر چه بیشتر، ملزم می کند.

بورس سهام پکن، بورس سهام تایلند یا بانکوک، بورس سهام هند، از دیگر بازارهای مطرح و معتبر جهانی هستند و متقاضیان خاص خود را دارند. که با دریافت مشاوره از تیم همیار کریپتو می توانید با تمامی آن ها آشنا شوید.

بازار بورس جهانی

زمان باز شدن ساعت کار بازارهای جهانی و زمان پایان آن ها

در صورتی که تمامی ضوابط و شرایط را برای ورود به هر کدام از بازارهای بورس جهانی داشته باشید، لازم است از زمان شروع و پایان معاملات در هر کدام مطلع باشید.
چرا که ممکن است هر لحظه فرصتی را از دست دهید. به زمان باز شدن ساعت کار سشن فارکس هم میگویند.

توجه داشته باشید که کسب اطلاع از ساعت کاری بازارهای مالی برای یک معامله گر حرفه ای و حتی مبتدی ضروری است.
این نوع بازارها بدون محدودیت مکانی و به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند. با پایان یافتن ساعت کاری یکی از مراکز اصلی، مرکز دیگری شروع به فعالیت می کند و بیشترین حجم معاملات صورت گرفته نیز به ساعات مشترک بازار بورس جهانی اختصاص پیدا می کند.

آموزش خصوصی فارکس

بعد جغرافیایی و تغییر فصل دو فاکتور مهم در فرآیند آغاز و پایان بازار بورس جهانی محسوب می شوند. در ادامه به ساعت آغاز و پایان معاملات در فصل تابستان و زمستان اشاره می شود.
در شهر نیویورک در فصل زمستان از ساعت 2:30 تا 9 شب و در فصل تابستان از 1:30 بعد از ظهر تا 8 شب امکان انجام معاملات وجود دارد.
در شهر سیدنی در فصل زمستان از بامداد تا 6 صبح و در فصل تابستان از ساعت 11 شب تا 5 بامداد امکان انجام معاملات فراهم می باشد.

سرمایه گذاران در شهر لندن در فصل زمستان از ساعت 8 صبح تا 4:30 بعد از ظهر و در فصل تابستان از ساعت 7 صبح تا 3:30 بعد از ظهر مجاز به انجام معاملات هستند در حالی که ساعت کاری در بازارهای مالی در شهر فرانکفورت بین بازه زمانی 8 صبح تا 4:30 در فصل زمستان و 7 صبح تا 3:30 بعد از ظهر می باشد.
ساعت کاری در شهر هنگ کنگ در فصل زمستان و تابستان بین بازه زمانی 1 بامداد تا 9 صبح در نظر گرفته شده است و فعالیت در بازارهای مالی در شهر توکیو بین بازه زمانی بامداد تا 6 صبح برای فصل زمستان و تابستان در نظر گرفته شده است.
یکی از دغدغه های افراد برای ورود به بازارهای مالی، دسترسی به سرمایه و برداشت آن است که تیم همیار کریپتو با همکاری صرافی بینگ ایکس برای پیگیری این موارد اعلام آمادگی می کنند.

نتیجه گیری

بسیاری از بازارهای بورس جهانی که امروز پیشتاز رقابتند هر کدام دارای تاریخچه شگفت انگیزی هستند که به نیم قرن پیش باز می گردد و با گذشت سنوات مختلف به رشد و تکامل رسیده اند.
به گونه ای که امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ در آن ها سرمایه گذاری کرده اند. اگر شما نیز تمایل به فعالیت در هر کدام از این بازارهای مالی را دارید، در دوره جامع بازارهای مالی و ارز دیجیتال همیار کریپتو شرکت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا