💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
همیار ترید

معاملات CFD چیست و عملکرد آن چگونه است؟ آپدیت 1402

آموزش صرافی بینگ ایکس

معاملات CFD

معاملات CFD یا Contract for Difference، نوعی از معامله در بازارهای مالی است که به شما اجازه می‌دهد بدون داشتن دارایی مرتبط با آن، بر روی آن دارایی معامله کرده و سود کسب کنید.
به عبارت دیگر معامله گران می‌توانند از نوسانات قیمت ابزارهای مالی مختلف مانند سهام، کالاها، فارکس، ارزهای دیجیتال، شاخص‌ها و اوراق قرضه بدون داشتن مالکیت این دارایی‌ها بهره‌مند شوند.

در نهایت، باید به یاد داشته باشید که هیچ کسب‌وکاری بدون ریسک نیست و باید مقدار مناسبی سرمایه اولیه به کار بگیرید.

در مقاله همیارکریپتو«معاملات CFD چیست و عملکرد آن چگونه است؟»، با مفاهیم معاملات CFD، چگونگی کار آن، مزایا و ریسک‌ها آشنا می‌شویم.

معاملات CFD چیست؟

یکی از نیازهای اصلی افراد در بازارهای سرمایه، قابلیت معامله در نمادهای مختلف است و اکثر اوقات به دلیل نداشتن سرمایه کافی یا درگیر بودن سرمایه در نماد دیگری، معامله گران نمی‌توانند تمام نماد‌های مد نظر خود را ترید کنند.

برای این منظور، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار، معاملات CFD را به‌عنوان یک راه حل جایگزین پیشنهاد داده‌اند. با معاملات CFD، شما قراردادی را با بروکر خود می‌بندید که شامل اختلاف قیمت خرید و فروش دارایی مرتبط با CFD است.
با این توضیح، دیگر نیازی به پرداخت هزینه کل معامله را ندارید و شما به جای خرید و فروش دارایی، فقط اختلاف قیمت را می‌پردازید.

معاملات CFD چگونه کار می‌کند؟

معاملات CFD به شما اجازه می‌دهد بر روی دارایی‌های مختلفی مانند سهام، ارز، کالا و … بدون داشتن مالکیت آن‌ها، معامله کرده و سود کسب کنید. شما در معاملات CFD می‌توانید موقعیت خرید (long position) یا فروش (short position) را بر اساس تحلیل پیش بینی خود باز کنید.

معاملات CFD شامل پیش بینی در مورد افزایش یا کاهش قیمت انواع دارایی در بازار است. اگر معامله گر پیش بینی کند که قیمت یک دارایی در آینده افزایش خواهد یافت، دارایی را از طریق حساب CFD خریداری می‌کند. از طرف دیگر، اگر معامله گر فکر می‌کند که قیمت کاهش می‌یابد، دارایی را از طریق حساب CFD می‌فروشد. سود یا زیان حاصل از معاملات CFD بر اساس تفاوت بین قیمت باز شدن و بسته شدن موقعیت محاسبه می‌شود.

آموزش خصوصی فارکس

فرض کنید پیش بینی کرده‌اید که قیمت طلا افزایش خواهد یافت؛ بنابراین یک معامله خرید (long position) روی طلا باز می‌کنید. در صورتی که پیش‌بینی شما درباره رشد قیمت طلا صحیح باشد و قیمت طلا افزایش پیدا کند، مبلغی به اندازه اختلاف قیمت خرید و فروش به‌عنوان سود دریافت خواهید کرد.

به همین ترتیب، در صورتی که اشتباه پیش‌بینی کرده‌ باشید، به اندازه اختلاف قیمت خرید و فروش CFD به‌عنوان ضرر از حساب شما کسر می‌شود.

 

معاملات CFD چیست

معاملات CFD چه مزایایی دارد؟

در ادامه مقاله «معاملات CFD چیست و عملکرد آن چگونه است؟» به بررسی مزایای معاملات CFD می‌پردازیم. معاملات CFD در مقایسه با روش‌های سنتی سرمایه گذاری مزایای متعددی دارد:

1-استفاده از اهرم

یکی از مزایای مهم معاملات CFD استفاده از اهرم است. با استفاده از اهرم، شما می‌توانید با مقدار کمی سرمایه گذاری، تعداد بیشتری از معاملات را در بازار سرمایه داشته باشید و در نتیجه، سوددهی خود را افزایش دهید.

در حساب CFD استفاده از اهرم‌های حتی 1000 برابری وجود دارد. استفاده از اهرم معاملاتی، به معامله گران اجازه می‌دهد موقعیت‌های بزرگ‌تر را با مقدار سرمایه کمتری باز کنند. این کار هم سود و هم زیان را به طور بالقوه افزایش می‌دهد.

برای مثال، با استفاده از اهرم 1:10، شما با داشتن 1000 دلار سرمایه، می‌توانید معامله با حجم 10,000 دلار انجام دهید.

2-امکان معامله در هر دو جهت بازار

در حساب معاملاتی CFD، شما می‌توانید به‌صورت هم‌زمان در روندهای صعودی و نزولی معامله کنید. در صورتی که شما فکر می‌کنید قیمت دارایی مد نظر افزایش خواهد یافت، می‌توانید موقعیت خرید (long position) باز کنید و در صورتی که فکر می‌کنید قیمت کاهش خواهد یافت، می‌توانید موقعیت فروش (short position) را باز کنید.

 

معاملات CFD چیست و عملکرد آن چگونه است

3- تنوع بالای دارایی‌های قابل معامله

بروکرهای مختلف با توجه به سیاست مداری و خط کشی خود می‌توانند هزاران نماد قابل معامله CFD ایجاد کنند تا کاربران آن‌ها معامله کنند. تنها محدودیت تعداد نماد معاملاتی برای شما بروکری است که برای انجام معامله انتخاب می‌کنید.

یک بروکر ممکن است 100 نماد CFD داشته باشد و دیگری 1000 تا. برای مثال صرافی BingX که یک صرافی ارز دیجیتال است، نمادهای فارکس را نیز برای ترید در اختیار کاربران خود قرار داده است.

در صورت داشتن حساب معاملاتی CFD در اکثر بروکرهای فارکس، شما می‌توانید در بازارهای مختلفی مانند سهام، ارزهای خارجی، کالا، شاخص‌های بازار و حتی بیت کوین معامله کنید. به علاوه، شما می‌توانید بر روی دارایی‌های آمریکایی و اروپایی هم‌زمان معامله کنید.

4-انعطاف ساعات معاملاتی

در ساعاتی که دارایی پایه یک قرارداد CFD در حال معامله است، شما می‌توانید آن قرارداد CFD را معامله کنید. از آنجایی که اصولاً قرادادهایی معامله می‌شوند که دارایی پایه آن‌ها در دنیا در حال معامله است؛ بنابراین در روزهای کاری در هر ساعتی می‌توانید معاملات CFD انجام دهید.

برای مثال نمادهای بازار فارکس پنج روز هفته به‌صورت 24 ساعته و بازار فیوچرز ارز دیجیتال هفت روز هفته قابل معامله است.

همیار کریپتو بهترین استراتژی معاملاتی برای ترید را در آموزش فارکس در مشهد به همراهان خود آموزش می‌دهد تا بتوانند از این بازارها درآمد دلاری کسب کنند.


5- امکان کسب سود در کوتاه مدت

معاملات CFD به دلیل امکان استفاده از اهرم به شما اجازه می‌دهد تا در تایم فریم‌های حتی 1 دقیقه‌ای ترید کرده و سود کسب کنید. در واقع، شما می‌توانید به صورت روزانه به تعداد دلخواه معامله کوچک داشته باشید.

6- نداشتن تاریخ انقضا

یکی دیگر از مزایای معاملات CFD این است که تاریخ انقضا برای قراردادها وجود ندارد. معامله گران می‌توانند تا زمانی که بخواهند با موقعیت‌های معاملاتی بمانند.

7- هزینه‌ي پایین انجام معامله

معاملات CFD در مقایسه با روش‌های سنتی سرمایه گذاری به سرمایه کمتری برای انجام معامله نیاز دارد. البته مزیت دیگری نیز دارد که آن کارمزد پایین برای معاملات است.

بیشتر بخوانید: 5 دلیل استفاده از همبستگی جفت ارزها در فارکس

ریسک‌های موجود پیرامون معاملات CFD

توجه به این نکته مهم است که معاملات CFD ریسک‌های خاص خود را دارد، مانند استفاده از اهرم، بروکر رگوله نشده، نوسانات بالا و ضررهای احتمالی بیش از سرمایه گذاری اولیه.

برای مثال؛ اهرم مورد استفاده در معاملات CFD می‌تواند میزان ضرر و همچنین سود بالقوه را افزایش کند؛ بنابراین معامله گران باید ریسک‌های موجود را درک کنند و از استراتژی‌های مدیریت ریسک و سرمایه برای به حداقل رساندن ضرر خود استفاده کنند.

علاوه بر این، هیچ تضمینی برای صحت پیش‌بینی‌های انجام شده از آینده بازار وجود ندارد و معامله‌گران ممکن است در صورت پیش‌بینی اشتباه، سرمایه‌گذاری خود را از دست بدهند.

 

معاملات CFD

یکی دیگر از ریسک‌های موجود در معاملات CFD، ریسک قیمت است. در صورتی که قیمت دارایی مرتبط با CFD‌هایی که در آن سرمایه گذاری کرده‌اید، ناگهان در یک جهت تغییر کند و شما خلاف آن موقعیت معاملاتی داشته باشید، ممکن است به مقداری زیادی از سرمایه خود از دست بدهید.

به علاوه، در صورت قطع شدن اتصال به اینترنت یا قطع شدن VPN، ممکن است سرمایه‌تان را از دست بدهید به همین دلیل همیشه برای معاملاتتان حد سود و حد ضرر قرار دهید.

جمع بندی

معاملات CFD یک راه جذاب برای ترید در بازارهای مالی است و مزایای فراوانی دارد. با این حال، قبل از آنکه وارد این نوع معاملات شوید، باید ریسک‌های آن را به دقت بررسی کرده و از نحوه کار آن آگاهی کسب کنید. معاملات CFD چندین مزیت از جمله استفاده از اهرم، انعطاف پذیری در هر دو جهت بازار، تنوع دارایی قابل ترید، امکان کسب سود در کوتاه مدت، عدم تاریخ انقضا و هزینه‌های پایین اجرا را ارائه می‌دهد.

با این حال، معامله گران باید از ریسک‌های موجود در معاملات CFD، از جمله ضررهای احتمالی ناشی از اهرم و نیاز به دقت در پیش بینی‌های بازار، آگاه باشند.

سؤالات متداول

حساب CFD چیست؟

حساب CFD نوعی حساب معاملاتی است که به معامله گران اجازه می‌دهد ابزارهای مالی مختلف از جمله سهام، شاخص‌ها، کالاها و ارزها را با استفاده از CFD معامله کنند.

CFD مخفف چیست؟

A: CFD مخفف Contracts for Difference است. به معنای قراردادهای مابه‌التفاوت است.

مزایای CFD چیست؟

از مزایای CFD ها می‌توان به استفاده از اهرم، انعطاف پذیری در هر دو جهت بازار، تنوع دارایی‌های معاملاتی، امکان کسب سود در کوتاه مدت، عدم تاریخ انقضا و هزینه‌های پایین اجرا اشاره کرد.

ریسک های مرتبط با CFD چیست؟

ریسک های مرتبط با CFD ها شامل زیان‌های احتمالی ناشی از اهرم و نیاز به دقت در پیش‌بینی‌های بازار است.

معاملات CFD چگونه کار می کند؟

معاملات CFD شامل توافقات بین دو طرف، خریدار و فروشنده، برای مبادله تفاوت در ارزش دارایی بین نرخ باز و بسته شدن قرارداد است.

اهرم در معاملات CFD چیست؟

اهرم در معاملات CFD به معامله گران اجازه می‌دهد تا تعداد و حجم بیشتری معامله نسبت به وجوهی که در حساب معاملاتی خود دارند باز کنند و احتمال کسب سود بالقوه را افزایش دهند.

CFD مخفف چیست؟

Contracts for Difference به معنای قراردادهای مابه‌التفاوت است.

معاملات CFD چیست؟

معاملات CFD، نوعی شیوه ترید است که بدون خرید یک دارایی خاص، امکان سود بردن از پیش‌بینی قیمت آن‌ها را فراهم می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا