محتوای این مقاله
مدیریت سرمایه در بازارهای مالی یکی از مهمترین رکنهای موفقیت در این حرفه است چراکه هیچ تریدری بدون مدیریت سرمایه در هیچ بازار مالی (حتی افراد در مشاغل بازارهای سنتی) دوام نخواهد آورد. اگر شما ندانید چگونه سرمایهتان را مدیریت کنید در شرایط بحرانی و متلاطم اقتصادی داراییتان را از دست خواهید داد از طرفی با آموختن علم مدیریت سرمایه میتوانید، مدیریت ریسک کرده و سود و زیانتان را کنترل کنید. تیم تحلیلی همیار کریپتو در این مقاله به بررسی 3 رکن مهم در مدیریت سرمایه که باعث موفقیت مالی شما در بازارهای مالی از قبیل بازار ارز دیجیتال و بازار فارکس میشود را میپردازد.
چرا به مدیریت سرمایه نیاز داریم؟
اگر اقتصاد را مانند بدن انسان در نظر بگیریم، پول مانند خون در بدن است یعنی به همان اندازه که برای زنده ماندن احتیاج به خون داریم در اقتصاد هم برای ادامه حیات احتیاج به پول داریم. ما انسانها بسیار مراقب هستیم تا بدنمان آسیب نبیند مخصوصاً دچار خونریزی نشود. زمانی که فردی دچار خونریزی میشود قبل از هر اقدامی به هر طریقی جلوی خونریزی گرفته شده سپس به اقدامهای دیگر پرداخته میشود.
در بازارهای مالی نیز ابتدا باید تمام تحلیلها و استراتژیهای مناسب را بهکار بست تا پولی از دست نرود به عبارت سادهتر ابتدا به حفظ سرمایه اولیه (پول اولیه) میپردازیم و بعد باید مراقب بود تا هرگاه به هر شکلی پول در حال از دست رفت است، با تمهیدات مناسب جلوی آن گرفته شود. این کار را قوانین مدیریت سرمایه برای ما انجام میدهد.
مدیریت سرمایه چیست؟
مدیریت سرمایه، دانش و مهارتی در سرمایهگذاری است که به افراد کمک میکند تا ریسک را کنترل کنند و کسب حداکثر بازدهی داشته باشند. البته با توجه به شخصیت، تجربه و میزان سرمایه هر فرد مدیریت سرمایه متفاوت خواهد بود و هر شخص باید استراتژی مدیریت سرمایه مطابق به شرایط خودش را طراحی کند.
در طراحی استراتژی مدیریت سرمایه باید فاکتورهایی از قبیل میزان سرمایه اولیه، میزان ریسک هر معامله، درصد ریسک به ریوارد (پاداش- سود)، نرخ برد، نسبت افت سرمایه (drawdown) در نظر گرفته شود و در دوره زمانهای مشخص مثلا هفتگی، ماهانه، فصلی و سالانه این عوامل در تریدها تحلیل و بررسی شوند.
- بیشتر بخوانید: اقتصاد کلان چیست؟
چه عواملی در مدیریت سرمایه تأثیرگذار است؟
برای مدیریت سرمایه باید عوامل مختلفی را در نظر گرفته و بررسی کنیم عواملی مانند 1- شناخت بازاری که در آن معامله میکنیم 2- میزان سرمایه اولیه و میزان بازدهی مدنظر در دوره زمانهای مشخص 3- بررسی کردن نتایج معاملات و … در ادامه به بررسی برخی از این عوامل میپردازیم:
1- شناخت بازاری که در آن معامله میکنیم
اولین و مهمترین قدم قبل از سرمایهگذاری در هر بازاری، آشنایی با قوانین و شناخت آن بازار است. بازارهای مالی جزء بازارهای تخصصی هستند و ترید یا سرمایهگذاری در هر بازار مالی شرایط ویژه خودش را دارد چراکه ماهیت بازارهای مالی باهم متفاوت است مثلاً ماهیت بازار ارز دیجیتال و بازار فارکس کاملاً باهم متفاوت بوده و هرکدام ریسک و قوانین ویژه خودشان را دارند. یعنی اگر قصد ترید یا سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال را داشته باشید، آموزش ارز دیجیتال از پایه و راهنمایی گرفتن از یک فرد خبره یکی از اولین اقداماتی است که باید انجام دهید.
همیار کریپتو دوره آموزش ارز دیجیتال در مشهد را بهصورت VIP و با هدایایی ویژه برگزار میکند برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
2- میزان سرمایه اولیه و میزان بازدهی مدنظر
قبل از آنکه بخواهید به میزان سرمایه اولیه فکر کنید باید هدف خود را از ترید مشخص کنید اگر هدف شما از ترید تأمین هزینههای زندگی باشد به سرمایه اولیه فوقالعاده بیشتری نیاز دارید. اگر شغل اولی دارید و ترید شغل دوم شماست طبیعتاً سرمایه اولیه کمتر هم نیازهایتان را رفع میکند.
بسیاری از تریدرها به دلیل نداشتن سرمایه اولیه کافی شکست میخورند. بخش بزرگی از اضطراب و نگرانی تریدرهای تازهکار به نداشتن سرمایه اولیه کافی مربوط میشود. آنها تلاش میکنند که با یک مبلغ کم، درآمد زیادی به دست آورند بنابراین ریسکهای بالایی میکنند و نهایتاً خیلی زود سرمایهشان را از دست میدهند.
سرمایه اولیه کافی به شما این امکان را به شما میدهد که از خطاهای رایج یک تریدر مبتدی جان سالم به در ببرید و ایرادهای استراتژی معاملاتی خود را قبل از آنکه برای همیشه مجبور به ترک تریدری شوید، برطرف کنید. البته دقت داشته باشید نکته مهم برای شروع معاملات آن است که میزان سرمایهای را درگیر کنید که اگر کاملاً از دست رفت به زندگیتان لطمه جدی وارد نشود و خودتان را بیشازحد سرزنش نکنید تا منجر به ترک کردن بازارهای مالی برای همیشه نشود.
در بازار فارکس امکان باز کردن حساب معاملاتی بهصورت دمو (مجازی) وجود دارد پس از تکمیل آموزش بازار فارکس میتوانید حساب معاملاتی دِمو باز کنید و در آنجا استراتژی معاملاتیتان را تست کنید، هرگاه نتایج کلی معاملاتیتان بهطور پیوسته سودآور بود، میتوانید حساب معاملاتی واقعی باز کرده و ترید در آن را شروع کنید.
ما در همیار کریپتو دوره جامع آموزش فارکس را بهصورت حضوری و مجازی طراحی کردهایم. برای آموزش فارکس در مشهد یا سایر شهرها با ما در ارتباط باشید.
پس از انتخاب هدف از تریدری و مشخص کردن میزان سرمایه اولیه باید طبق این دو یک حد سودآوری منطقی برای تریدها در نظر بگیرید و پیوسته نتایج معاملاتتان را بررسی کنید تا ببینید آیا در مسیر درستی هستید یا نه. باید بهطور پیوسته روی نقاط قوت و ضعف خود کار کنید تا بتوانید در معاملاتتان پیشرفت داشته باشید.
3- بررسی کردن نتایج معاملات
شخصی را تصور کنید که یک فروشگاه لباس دارد برای محاسبه میزان سوددهی خود بهطور منظم یکسری کارهای محاسباتی انجام میدهد. هر هفته میزان فروش خود را بررسی میکند و از میزان فروش هر محصول و فروش کلی بهخوبی اطلاعات دارد مثلاً اگر شرایط اقتصادی بحرانی شود میداند که کدام لباسها یا کدام اقلام فروش بیشتری داشتند و چون قیمت بهینهتری داشتند طرفداران بیشتری نسبت به لباسهای گرانقیمت دارد بدین ترتیب بهطور منظم تمامی عوامل مؤثر در دخلوخرج را بررسی میکند و تا بتواند سوددهی را به حداکثر برساند.
در دنیایی تریدری هم باید جزئیات فراوان ثبت کرد شما باید میزان زمانی که پای چارت هستید و ترید میکنید، زمان باز و بسته شدن معاملاتتان، نماد معاملاتی، حجم معامله، تاریخ انجام معامله و غیره را ثبت کنید. اگر ندانید چهکاری را درست یا غلط انجام میدهید، نمیتوانید معاملات خود را بهطور مناسب مدیریت کنید اگر دادهها را جمعآوری نکنید معیاری برای پیگیری روند پیشرفت خود نخواهید داشت. جمعآوری اطلاعات تنها برای اطمینان از خوب بودن عملکرد انجام نمیشود بلکه از آنها برای بهتر شدن عملکرد نیز استفاده میکنیم.
در مدیریت سرمایه معاملاتی ثبت تعدادی از معیارها بسیار مهم و حیاتی هستند که شامل 1- تعداد معاملات برنده در مقابل تعداد معاملات بازنده، 2- میانگین سود معاملات برنده و میانگین سود معاملات بازنده و… میشوند.
3-1- معاملات برنده در مقابل معاملات بازنده
این مورد یکی از معیارهای اصلی است که توانایی شما را در تشخیص صحیح جهت حرکت بازار نشان میدهد در اینجا به دنبال مقایسه عملکرد فعلی با گذشته هستیم و بر یک عدد خاص تأکید نمیکنیم. فرض کنید؛ شما تریدری هستید که هم جهت بازار معامله میکنید و فقط از ۴۰ درصد معاملات خود سود میگیرید ولی سود معاملات برنده شما بسیار بیشتر از ضرر معاملات بازنده است.
حال اگر درصد معاملات برنده شما ناگهان به یکچهارم کم شود آنگاه باید به دنبال یافتن مشکل احتمالی باشید. آیا بازاری که معامله میکردید بدون جهت و نوسان شده بود؟ آیا روش ورود به معامله یا مدیریت آن را تغییر داده بودید؟ با بررسی این عوامل و پاسخ به این قبیل سؤالات میتوانید گره کار را پیدا کنید. شاید پس از بررسی به این نتیجه برسید که من نباید در بازار رنج و بدون روند معامله کنم یا … . مهم آن است که مجدد در مسیر درست باشید.
3-2- میانگین سود معاملات برنده و میانگین ضرر
معاملات بازنده اگر ۶۰ درصد معاملات شما برنده باشد اما میانگین ضرر معاملات ۲ برابر سودهایتان باشد این درصد برنده بالا کمک به سوددهی شما نخواهد کرد ثبت میانگین سود معاملات برنده و میانگین ضرر معاملات بازنده اطلاعات زیادی از نحوه اجرای ایدههای معاملاتی در اختیارتان قرار میدهد. مثلاً آیا در نقطه ورود نسبت ریسک به پاداش معقول بوده است؟ آیا به قوانین ریسک به ریوارد پایبند بودهاید؟
اگر میانگین سود و ضرر معاملات درآنواحد افزایش و کاهش یابد، ممکن است با نوسان بیشتر یا کمتر از حد معمول در بازار سروکار داشته باشید. ممکن است حجم معاملاتتان را کوچکتر یا بزرگتر از حد معمول انتخاب کرده باشید. آنچه در مدیریت سرمایه اهمیت دارد تغییر نسبی در میانگین سود معاملات برنده و میانگین ضرر معاملات بازنده است.
اگر میانگین سود معاملات برنده شما افزایش یابد و میانگین ضرر معاملات شما کاهش یابد مشخصاً بهخوبی معامله میکنید. تشخیص آنچه بهخوبی انجام میدهید اهمیت دارد ازآنجهت که بتوانید همان مسیر را ادامه دهید. در مقابل زمانی که میانگین ضررهای شما مسدود معاملات آن پیشگیری پیشی میگیرد باید بفهمیم مشکل در کجاست آیا بازار را اشتباه تفسیر میکنید یا اجرا و مدیریت معاملات آن ضعیف است یا هر دو؟
مدیریت سرمایه اختصاصی همیار
در این بخش ما به ارائه مدیریت سرمایه حساب پیشنهادی مجموعه همیار کریپتو در بازار های مالی متفاوت می پردازیم قبل از هر چیز در نظر داشته باشید که باید سرمایه خود را در بازار های متفاوت تقسیم نموده و نیمی از سرمایه در بازار فارکس و نیمی دیگر در بازار کریپتو قرارداده شود و سپس برای هر نیمه مدیریت سرمایه اختصاصی رعایت گردد
مدیریت سرمایه اختصاصی در بازار ارز دیجیتال
ابتدا باید نیمی از سرمایه مخصوص به بازار ارز های دیجیتال را در بخش معاملات اسپات و نیم دیگر را در فیوچرز قرار دهیم و سپس بدین صورت عمل کنیم
که برای معاملات اسپات خود هر پوزیشن 20 درصد دارایی اسپات را در 3 تا 4 مرحله بصورت پله ای در سیگنال ها و جم کوین های اختصاصی کانال سیگنال همیار کریپتو وارد شوید و برای معاملات فیوچرز هر پوزیشن 10 درصد دارایی فیوچرز و با ورود 2 تا 3 مرحله ای باشد به همراه قراردادن تارگت ها و ترجیحا تریلینگ استاپ مطابق فرمول اختصاصی قرار دادن تریلینگ استاپ برای سیگنال های کانال سیگنال همیار کریپتو وارد شوید.
مدیریت سرمایه اختصاصی در بازار فارکس
برای ورود به معاملات در بازار فارکس باید در هر پوزیشن مقدار لات و میزان حد ضرر ما به پیپ طوری تنظیم گردد که در هر معامله بیش از 2% از دارایی خود را در معرض ریسک قرار ندهیم و درکنار این امر باید میزان نسبت سود به زیان ما در هر پوزیشن حداقل 1 به 2 نیز باشد که ما در کانال سیگنال فارکس همیار اقدام به ارائه سیگنال های رایگان با حد سود به نسبت تا 4 نیز ارائه می نماییم و پیشنهاد ما به شما بررسی و عضویت رایگان در این کانال می باشد.
جمع بندی
مدیریت سرمایه مهمترین رکن برای بقا در بازارهای مالی است و هر شخص با توجه به روحیات و تجربهاش باید مدیریت سرمایه مخصوص خودش را داشته باشد. مجموعه همیار کریپتو در تمامی دورههای آموزشی بازارهای خود شامل آموزش فارکس و ارزدیجیتال مبانی مدیریت سرمایه متناسب با آن بازار بهطور جامع آموزش میدهد و با استفاده از تستهای شخصیت شناسی به هر شخص راهنمایی اختصاصی برای مدیریت سرمایه ارائه میدهد.
سلام ..عالی بود اطلاعات..باید مدیریت سرمایه رو حرفه ای یاد بگیرم و رعایت کنم تا بتونم در بازار بمونم…ممنون از همیار کریپتو و استاد حسن زاده
سلام، ممنون از شما که زمان برای مطالعه و کامنت گذاشتید
مقاله جالبی بود مطالب زیادی و مفیدی رو آموزش دادید ممنون
ممنون از همراهی تون 🙂
در این مقاله با مدیریت سرمایه آشنا شدیم وبرای یک معامله گر مدیریت سرمایه حکم حیاتی دارد
با تشکر از تیم همیار کریپتو
ممنون از همراهی تون. اگر بهترین استراتژی تحلیلی روهم داشته باشیم ولی مدیریت سرمایه رعایت نکنیم. قطعا در بازارهای مالی شکست می خوریم
میریت سرمایه به افراد کمک میکند که با کاهش ریسک و بازدهی بالا در معاملات در بازار های مالی ب صورت مستمر حضور داشتع باشند و کسب سود کنند
برای مدیریت سرمایه خوب باید 1بازای ک در ان معامله میکینم را بشناسیم 2 میزان سرمایه اولیه ای ک با ان ترید میکنیم هم مهم است 3 میزان بازدهی ما در انجام معاملات هم مهم است
دقیقا مهندسی جامی عزیز گاش تمامی معامله گران به این نکته که مدیریت سرمایه مهم ترین رکن ماندگاری در بازار های مالی است واقف باشند و جدی بگیرند
عالی مهندس جامی
این مقاله اموزش و اطلاعات بسیار عالی درباره مدیریت سرمایه گزارش داده شده
ممنونم از تیم همیار کریپتو
سپاس