💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتال

کریپتوکارنسی چیست و چه کاربردی دارد؟ آپدیت 2023

آموزش صرافی بینگ ایکس

کریپتوکارنسی cryptocurrency

کریپتوکارنسی شکلی از دارایی دیجیتال مبتنی بر شبکه‌ای است که در تعداد زیادی از رایانه‌ها توزیع‌شده است. این ساختار غیرمتمرکز به آن‌ها اجازه می‌دهد خارج از کنترل دولت‌ها و مقامات مرکزی وجود داشته باشند. در سال 2008 اولین بار شخصی با هویت ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو اولین ارز رمزنگاری‌شده را به جهان معرفی کرد. در این صفحه تیم همیار کریپتو به معرفی کریپتوکارنسی می‌پردازد. همراه ما باشید.

تاریخچه پول

در طول سال‌ها، زمانی که بشریت از سیستم مبادله‌ای ارزی به اشکال مختلف مانند سکه‌های فلزی، پول کاغذی، کارت‌های پلاستیکی و پرداخت‌ موبایلی استفاده می‌کرد، هر جابجایی و نقل‌وانتقال ارز با سوءظن، کنجکاوی و در نهایت پذیرش مواجه شد. کریپتوکارنسی آخرین نوع پولی است که توجه همه را به خود جلب کرده و با توجه به همه‌ی چالش‌های پیش رویش توانسته راه خود را بازکرده و توسعه و گسترش یابد.

کریپتوکارنسی یعنی چی؟

کریپتوکارنسی به انگلیسی cryptocurrency، از دو کلمه گرفته شده است. Crypto به معنای رمزنگاری‌شده و currency به معنای ارز است، بنابراین ترجمه صحیح کریپتوکارنسی، ارز رمزنگاری‌شده یا رمز ارز هست. ارزهای دیجیتال برای حفظ حریم خصوصی و امنیت به رمزنگاری متکی هستند.

کلمه ارز برای اولین بار در سال 1624 استفاده شد که این کلمه نشان‌دهنده یک وسیله مبادله و پول در گردش است. رشته رمزنگاری، یک‌رشته در رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات در سراسر سیستم‌های ارتباطی و شبکه‌های کامپیوتری است.

دو کلمه کریپتوکارنسی با هم اسم رمز ارز را می‌سازند که دیکشنری Random House Unabridged آن را به‌عنوان یک ارز دیجیتال یا سیستم مبادله غیرمتمرکز تعریف کرده که از رمزنگاری پیشرفته برای امنیت استفاده می‌کنند. بدین ترتیب یک‌بار برای همیشه به‌طور ریشه‌ای کلمه کریپتوکارنسی رو باهم تحلیل، بررسی و ریشه‌یابی کردیم.

برای آموزش ارز دیجیتال در مشهد به‌صورت حضوری و غیرحضوری لطفا فرم پیش ثبت نام پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

آموزش خصوصی فارکس

ارز دیجیتال چیست؟

همراهان عزیز دقت کنید رمز ارزها در واقع نوعی ارز دیجیتال هستند که رمزنگاری‌شده‌اند بنابراین هر رمز ارزی یک ارز دیجیتال است اما هر ارز دیجیتالی یک رمز ارز نیست چرا که ممکن است رمزنگاری نشده باشد. به همین سادگی! با توجه به آنکه اصطلاح «ارز دیجیتال» بسیار استفاده می‌شود و در ذهن مخاطبین هم کاملا مترادف رمز ارز (کریپتوکارنسی) است، از این جای مقاله به بعد ما هم از کلمه ارز دیجیتال استفاده می‌کنیم.

بلاکچین چیست؟

بلاکچین (blockchain)، از دو کلمه block به معنای بلوک-بلوکه (که در فارسی هم زیاد استفاده می‌شود) و chain به معنای زنجیر- زنجیره گرفته‌شده است. بدین ترتیب به زنجیره‌ای از بلوک‌ها را بلاک چین می‌گوییم. حال در این بلوک‌ها به ترتیب از اولین بلوک اطلاعات ذخیره می‌شود و پس از تکمیل شدن اولین بلوک، دومین بلوک ایجاد و به بلوک قبلی متصل می‌شود.

بلاک چین، دفتر کل غیرمتمرکز یا فهرست تراکنش‌های یک ارز دیجیتال است. بلوک‌های تکمیل‌شده از اطلاعات مدنظر، به ترتیب از آخرین تراکنش‌ها، ثبت و به بلاک چین اضافه می‌شوند. آن‌ها به ترتیب زمانی به‌عنوان یک رکورد باز، دائمی و قابل‌تأیید ذخیره می‌شوند.

قابل‌ذکر است که اطلاعات جدید را می‌توان بر روی یک بلاک چین نوشت اما ازآنجایی‌که تمام داده‌های موجود در بلوک‌ها به‌صورت زنجیره‌ای در کنار هم هستند، حذف یا تغییر بلوک‌های قدیمی‌تر غیرممکن است. تلاش برای حذف یا تغییر داده‌های نگهداری شده در بلوک‌های قبلی تنها زمانی شدنی است که کل زنجیره بی‌اعتبار شود، یعنی کلاً باعث نابودی کل زنجیری بلوکی شود.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد بلاک چین غیرمتمرکز بودنش است. بریم ببینیم غیرمتمرکز یعنی چی؟ یعنی هیچ مرجع مرکزی بر توسعه یک بلاک چین نظارت ندارد؛ یعنی هیچ دولت، سازمان، گروه یا شخصی واحدی به‌تنهایی باعث عملکرد بلاک چین نمی‌شود.

هدف از ایجاد ارز های دیجیتال(کریپتو کارنسی) چیست؟

سال ها قبل کشور امریکا با سو استفاده از قدرت دلار در حال ایجاد تورم در کشور های مختلف بود دقیقا عملی که امروزه توسط این کشور با تحریم ها در دو کشور ایران و ترکیه در حال انجام است و ساتوشی ناکاموتو ارز های دیجیتال را ایجاد کرد و در اولین مقاله ی بلاکچین در صفحه ای از روزنامه تایمز قرار داد.

هدف اصلی ارز های دیجیتال از ابتدا خارج کردن قدرت پول و اقتصاد از دست دولت ها بود و اینکه دولت ها دستی در پول های جهان نداشته و تنها پشتوانه و دارنده پول در دنیا خود مردم باشند و دولت ها تنها به کشورداری در داخل مرز های خود بپردازند این هدف هر چند امروزه نیز باقی است اما تکنولوژی ها و کاربرد های بسیار دیگری در کنار آن به ارز های دیجیتال اضافه شده است.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین اولین ارز دیجیتال است که در سال 2008 توسط شخص یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو به دنیا معرفی شد. پس از معرفی و شناخته شدن بیت کوین باگذشت زمان ارزهای دیجیتال دیگری نیز به وجود آمدند. در حال حاضر بیش از 1.8 میلیون ارز دیجیتال در سایت‌های معتبر مثل کوین مارکت کپ لیست شده است که البته حجم زیادی از آنها ارزش خیلی کمی دارند یا موفق به رقابت و ماندگاری در این بازار نشده اند.

بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال امکان تراکنش‌های همتا به همتای امن را در اینترنت فراهم می‌کند که بسیار امن و شفاف و سریع است همچنین کارمزد بسیار پایینی دارد.

ارز فیات چیست و چگونه مدیریت می‌شوند؟

ارزهایی مانند دلار آمریکا (USD) و فرانک سوئیس (CHF) هر دو ارزهای سنتی هستند و به‌طور رسمی مورد حمایت دولت قرار می‌گیرند. معمولاً به آن‌ها فیات می‌گویند. ارزش ارز هر کشور درگذشته به میزان طلای ذخیره در خزانه دولتی بستگی داشت و کشورها به‌اندازه ارزش ذخایر طلا خود ارز فیات (پول) چاپ می‌کردند.

مقاله مرتبط: ارز فیات (Fiat) چیست؟

باگذشت زمان آمریکا اعلام کرد که ارزش ارز هر کشور (پول فیات کشور) به قدرت اقتصادی و سیاسی کشور بستگی دارد. بدین ترتیب دیگر کشورها به هراندازه که می‌خواستند ارز فیات چاپ می‌کردند. ارزی بدون پشتوانه بدین ترتیب ارزش ارز بعضی از کشورها به‌شدت افت کرد.

فیات در کلمه به معنای تصمیم یا دستور مقتدرانه است. این کلمه نام مناسبی برای ارز چاپی توسط کشورهاست؛ زیرا کشورها برای اداره و مدیریت ارزهای رسمی خود به مقامات بانک مرکزی دولت مانند فدرال رزرو ایالات‌متحده یا بانک سوئیس متکی هستند. این ساختار عملیاتی معمولاً به‌عنوان تأمین مالی متمرکز شناخته می‌شود.

در اصل، بانک‌های مرکزی، مانند فدرال رزرو ایالات‌متحده، به‌عنوان یک واسطه و دلال قابل‌اعتماد عمل می‌کنند. آن‌ها بر چاپ ارز، نرخ بهره و توزیع نظارت دارند. آن‌ها عرضه و تقاضا را مدیریت و دست‌کاری می‌کنند و با بانک‌های زیرمجموعه برای تأیید معاملات ارزی کار می‌کنند.

برای تدریس خصوصی ارز دیجیتال به‌صورت حضوری و غیرحضوری لطفا به صفحه محصولات سری بزنید و فرم پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

ارز دیجیتال چگونه مدیریت می‌شوند؟

ارزهای دیجیتال، مانند بیت کوین و اتریوم، دارایی‌های دیجیتالی هستند که اغلب بدون شکل فیزیکی هستند. آن‌ها در حال حاضر توسط نهادهای دولتی یا بانک‌های مرکزی چاپ یا ضرب نمی‌شوند – در عوض، بیشتر آن‌ها به‌صورت دیجیتالی توسط ماینرها ایجاد شده و توسط شبکه‌ای از رایانه‌ها مدیریت می‌شوند.

در این مدل غیرمتمرکز، بیت کوین و اتریوم توسط شبکه‌های محاسباتی همتا به همتا اداره می‌شوند و توسط بلاک چین، نوع جدیدی از پایگاه داده توزیع‌شده، کار می‌کنند. بلاک چین به همه همتایان که گاهی اوقات شرکت‌کنندگان شبکه نامیده می‌شوند، امکان می‌دهد تا تراکنش‌های ارز دیجیتال را به‌طور مستقل و بدون نیاز به یک واسطه قابل‌اعتماد تأیید کنند. با ارزهای رمزنگاری‌شده محبوب، مانند بیت کوین و اتریوم، تعداد مشارکت‌کنندگان شبکه می‌تواند به هزاران نفر برسد.

از مزایای ارزهای دیجیتال می‌توان به انتقال پول ارزان‌تر و سریع‌تر و سیستم‌های غیرمتمرکز اشاره کرد. فرض کنید همسر، فرزند یا دوست شما در یک کشور دیگر زندگی می‌کند و شما می‌خواهید پول به حسابش واریز کنید، علاوه بر اینکه این کار زمان زیادی می‌برد کارمزد بالایی هم دارد اما کریپتوکارنسی ها این مشکل را رفع کرده‌اند.

از معایب اارزهای دیجیتال می‌توان به نوسان قیمت، مصرف بالای انرژی برای فعالیت‌های ماینینگ و استفاده در فعالیت‌های مجرمانه اشاره کرد.

ویتالیک بوترین کیست؟ خالق اتریوم و ثروت آن

توکن چیست؟ بررسی تفاوت کوین و توکن

کوین (Coin) به معنای سکه است. دیجیتال کوین (Digital Coin) یعنی سکه دیجیتالی که به‌اختصار کوین گفته می‌شود. درواقع یک ارز دیجیتال است که بستر بلاکچین مخصوص خودش را دارد و یک هدف خاص را دنبال می‌کند.

در دنیای کریپتو کارنسی ها در یک دسته‌بندی رمز ارزها به دودسته‌ی کوین‌ها و توکن ها تقسیم‌بندی می‌شوند. به آن دسته از ارزهای دیجیتال که بلاکچین مخصوص خودشان را دارند کوین گفته می‌شود. مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین. به ارزهای دیجیتالی که بر بستر بلاک چین یک ارز دیجیتال دیگر سوار هستند و فعالیت می‌کنند توکن می‌گویند.

هر کوین از آنجا که بستر بلاک چین خودش را دارد به دلیل یک هدف خاص ایجاد شده است مثلاً هدف بیت کوین حذف واسطه سوم است.

روش های کسب درآمد دلاری از بازار کریپتوکارنسی

با توجه به اینکه بازار کریپتوکارنسی توانسته یک بستر جذاب را برای کسب سود فراهم کند، بسیاری از افراد به صورت ویژه از آن استفاده می‌کنند. البته نباید فراموش کرد که روش‌های متنوعی برای کسب درآمد از این بازار وجود دارد. بنابراین هر کس با توجه به شرایط خود می‌تواند از بهترین راه استفاده کند. در همین راستا در ادامه برخی از مهم‌ترین روش‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

تریدینگ ارزهای دیجیتال

تریدینگ ارزهای دیجیتال یک فعالیت مرتبط با خرید و فروش ارزهای دیجیتال در بازارهای معاملاتی است. در این فرایند، تریدرها سعی می‌کنند از تغییرات قیمت ارزها بهره‌برداری کنند و سود کسب کنند. تریدینگ در ارزهای دیجیتال معمولاً بر اساس تحلیل‌های فنی و اصول معاملاتی انجام می‌شود.

تریدرها با بررسی نمودارهای قیمت، الگوهای تکنیکالی و شاخص‌های مختلف تلاش می‌کنند تا زمان خرید و فروش مناسبی را پیدا کنند. آن‌ها ممکن است از ابزارهایی مانند نمودارهای شمعی، شاخص‌هایی مانند RSI و MACD و الگوهای مختلف برای معاملات خود بهره ببرند.

تریدرها برای یک ترید موفق نیاز به داشتن دانش و تجربه کافی در زمینه بازارهای مالی و معاملاتی دارند. آن‌ها باید قادر باشند ریسک‌ها را مدیریت کنند، استراتژی‌های مناسب برای ورود و خروج از بازار را اعمال کنند و در صورت لزوم از ابزارهای حفاظتی مانند حدد ضرر و سود بهره ببرند.

هولد HODL یا نگهداری ارزهای دیجیتال

هولد در بازار ارزهای دیجیتال به معنای خرید و نگهداری بلندمدت ارزها است. هولدرها ارزهایی مانند بیتکوین و اتریوم را خریداری کرده و به مدت طولانی آن‌ها را در کیف پول دیجیتال خود نگهداری می‌کنند. آن‌ها از روند صعودی قیمت ارزها در طول زمان استفاده می‌کنند و در انتظار افزایش ارزش سرمایه‌گذاری خود هستند.

هولد در اصل بر پایه اعتقاد به آینده روشنی برای بازار ارزهای دیجیتال استوار است. هولدرها اعتقاد دارند که با توجه به رشد و توسعه بازار ارزهای دیجیتال و تقاضای بیشتر برای ارزها، قیمت آن‌ها در آینده افزایش خواهد یافت. بنابراین آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند که به مدت طولانی ارزهای خود را نگهداری کنند و از افزایش ارزش آن‌ها سود کسب کنند. مزیت اصلی هولد یا نگهداری ارزهای دیجیتال این است که نیاز به تحلیل روزانه بازارها و انجام معاملات فعالانه ندارد. این روش برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت هستند و مایل به جلوگیری از تغییرات قیمت کوتاه‌مدت هستند مناسب است.

استخراج کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال Mining

استخراج کریپتوکارنسی یا همان ماینینگ، فرایندی است که در آن با استفاده از تجهیزات کامپیوتری پیچیده معماهای رمزنگاری شده را حل کرده و تراکنش‌های بلاکچین را تأیید می‌کنید. این فرایند باعث تولید و عرضه کریپتوکارنسی جدید و دریافت پاداش در قالب ارزهای دیجیتال می‌شود. برای استخراج کریپتوکارنسی، نیاز به تجهیزات و سیستم‌های قوی و پیچیده است. معمولاً برای این فرایند از تراشه‌ها و دستگاه‌های خاصی استفاده می‌شود که به آن‌ها ماینرها یا ASIC می‌گویند. این تجهیزات برای انجام عملیات محاسباتی پیچیده و حل معماهای رمزنگاری به کار می‌روند.

استخراج کریپتوکارنسی به عنوان یک روش کسب درآمد نیازمند صرف زمان، تجهیزات قدرتمند و مصرف برق است. همچنین با گسترش صنعت ماینینگ، رقابت بین ماینرها افزایش یافته و به سختی بیشتری در استخراج ارزها می‌توان دست یافت. بنابراین مشارکت در استخراج کریپتوکارنسی نیازمند مطالعه دقیق، محاسبات اقتصادی و مدیریت مناسب منابع است.

استیکینگ ارزهای دیجیتال

استیکینگ Staking در بازار ارزهای دیجیتال به معنای نگهداری و قرض‌دادن ارزها برای حمایت از شبکه بلاکچین است. در این روش، ارزهای دیجیتالی خود را در یک کیف پول دیجیتال قرار می‌دهید و آن‌ها را به عنوان ودیعه به شبکه تسلیم می‌کنید. با استیکینگ شما می‌توانید از سیستم Proof of Stake (PoS) استفاده کنید که در آن نگهداری ارزها و مشارکت فعال در شبکه به شما اجازه می‌دهد سود کسب کنید. برای مشارکت در استیکینگ شما باید مقدار معینی از ارز دیجیتال خود را به صورت قرض‌ به شبکه بدهید. در نهایت شما به عنوان جایزه از سود حاصل از عملکرد شبکه و تأیید تراکنش‌ها برخوردار خواهید شد.

استیکینگ ارزهای دیجیتال نه تنها به شما امکان می‌دهد درآمد ثابت و مداومی کسب کنید، بلکه به استحکام و امنیت شبکه نیز کمک می‌کند. با قرض‌دادن ارزهای خود شما در فعالیت‌های تأیید تراکنش و اجرای قوانین بلاکچین شرکت می‌کنید و تقویت امنیت و قابلیت اطمینان شبکه را ترویج می‌دهید. هرچند استیکینگ از نظر ریسک مقرون به صرفه‌تر از ماینینگ به نظر می‌رسد، اما همچنان دارای ریسک‌های خود است. قبل از شرکت در استیکینگ مهم است که تحقیق کافی انجام داده و درک کاملی از قوانین و مکانیزم‌های شبکه داشته باشید.

جمع‌بندی

دنیای حال حاضر به‌سرعت در حال گسترش است و هرلحظه سرعت تغییرات آن افزایش می‌یابد. یکی از مفاهیمی که در دو دهه اخیر بسیار پررنگ شده است. ارزهای دیجیتال و تمامی مفاهیم مربوط به آن است. همان‌طور که کارت‌های اعتباری جایگزین پول کاغذی و پول کاغذی جایگزین سکه شده است، کریپتوکارنسی ها نیز دنیای مالی را کاملاً متحول کرده و از آن خود می‌کند. امروز روزی است که شما با یک تصمیم‌گیری درست و بدون اهمال‌کاری می‌توانید آینده‌تان را تضمین کنید. چگونه؟ آموزش کریپتوکارنسی را شروع کنید و به‌طور حرفه‌ای در آن سرمایه‌گذاری کنید؛ چرا که آینده  از آن دنیای کریپتوکارنسی است و تا سال  2030 مردم دیگر پول های کاغذی را از چرخه فعالیت های مالی خود کنار زده اند و تمامی دنیا از رمز ارز ها استفاده می کنند.

مجموعه همیار کریپتو از صفرِشروع آموزش تا صدِ آن، یعنی تبدیل‌شدن به یک معامله‌گر یا سرمایه‌گذار حرفه‌ای در کنار شما خواهد بود.

آموزش خصوصی ارز دیجیتال

[quform id=”4″ name=”ثبت نام دوره های آموزشی”]

سؤالات متداول:

کریپتوکارنسی به زبان ساده چیست؟

CryptoCurrency یا کریپتو یا رمز ارز نوعی ارز دیجیتال است که با استفاده از الگوریتم های رمزگذاری شده ایجاد می شود. کریپتوکارنسی یک روش جایگزین برای پرداخت است.

چه کسی ارز دیجیتال را اختراع کرد؟

دوریان پرنتیس ساتوشی ناکاموتو

آیا استخراج کریپتو قانونی است؟

استخراج بیت کوین در ایالات متحده قانونی است اما در برخی از کشورها مانند ایران، مصر، چین، قطر و … استخراج بلاکچین را غیرقانونی اعلام کرده اند.

آیا کریپتوکارنسی ها را می‌توان به پول نقد تبدیل کرد؟

بله. شما می‌توانید در صرافی‌های ارز دیجیتال، دارایی کریپتوکارنسی خود را فارغ از نوع آن (البته در صورت داشتن آن ارز در لیست صرافی) به پول فیات مثلاً ریال یا اگر در آمریکا هستید، دلار تبدیل کنید.

بیت کوین چیست و چگونه کار می‌کند؟

بیت کوین یک نوع کریپتوکارنسی است که می‌توانید بدون واسطه مانند بانک‌ها، مستقیماً آن را بخرید، بفروشید و مبادله‌ کنید.

چه کسی بیت کوین بیشتری دارد؟

ساتوشی ناکاموتو که بنیانگذار مستعار بیت کوین می باشد، تخمین زده می شود که ناکاموتو دارای حدود 1000000 بیت کوین به ارزش 27.13 میلیارد دلار باشد.

چند بلاکچین وجود دارد؟

در حال حاضر حداقل 1000 بلاک چین با حداقل چهار نوع شبکه بلاک چین وجود دارد. درحالی‌که ایده بلاک چین یک نوع انتقال داده منحصربه‌فرد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا