💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
آموزش فارکسهمیار ترید

سهام نزدک چیست؟ | معرفی، تاریخچه و ساعت کار

آموزش صرافی بینگ ایکس

نزدک چیست؟ آشنایی با دومین بازار معاملات سهام در جهان

بورس نزدک (به انگلیسی: NASDAQ): بورس به عنوان یکی از بازارهای سرمایه گذاری، از انسجام و قانونمندی خاصی تبعیت می کند و همه افراد در صورت داشتن دانش سرمایه گذاری با هر نوع سرمایه ای اعم از خرد و کلان می توانند سرمایه گذاری در این بازار خوش آتیه و پر رونق را آغاز کنند.
فرقی نمی کند فردی حقیقی هستید یا حقوقی، بازار سرمایه، شرایط و بستر سرمایه گذاری را برای شما فراهم می کند.
محلی که از طریق آن سهام شرکت ها، انواع گواهی های سپرده، اوراق بهادار و غیره بین فروشندگان و خریداران رد و بدل می شود و در پایان خریدار و فروشنده از معامله خود رضایت کسب می کنند.
آشنایی با ساختار و سیستم نزدک، غول بزرگ بازار سهام، موضوعی است که در این مقاله بیشتر به آن می پردازیم.

اگر به حوزه مالی علاقه مندید یا به عنوان سهامدار در یکی از بازارهای سرمایه گذاری مشغول خرید و فروش هستید، پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله همراه همیارکریپتو باشید.

شاید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که هدف اصلی تشکیل بازار بورس چه بود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت بورس با محوریت مشارکت و تقسیم سود شکل گرفت.
به عبارتی دیگر، فردی با خرید بخشی از سهام یک شرکت به عنوان سهامدار و شریک در نظر گرفته می شود و از آن پس به اندازه میزان سهمی که خریداری کرده، مشمول سود و زیان شرکت خواهد شد.
آنچه سهامداران از بازار بورس انتظار دارند شامل شفافیت بازار، مدیریت ریسک، ایجاد بازار رقابتی، قیمت گذاری، جمع آوری سرمایه برای توسعه و رونق کسب و کار و فعالیت های اقتصادی و غیره می شود.
این فرآیند و وظایف نمونه کوچکی است که در بازار بزرگ سهام نزدک نیز در حمایت از سهامداران صورت می گیرد.

برای اینکه ذهنیت دقیق تری نسبت به بازار سهام نزدک پیدا کنید، اطلاعاتی را در زمینه بیوگرافی و تاریخچه این بازار در اختیار شما قرار می دهیم.

سهام نزدک

تاریخچه بازار سهام نزدک

در هشتم فوریه سال ۱۹۷۱ تأسیس شد. بازار سهام نزدک یک بورس اوراق بهادار آمریکایی مستقر در شهر نیویورک است. این فعال ترین محل معاملات سهام در ایالات متحده از نظر حجم است و پس از بورس نیویورک در رتبه دوم فهرست بورس ها بر اساس ارزش بازار سهام معامله شده قرار دارد.

بازار سهام مزدک امروزه با داشتن رتبه دو توانسته است  اکثر شرکت های بزرگ و فعال در زمینه فناوری را به عنوان سهامدار به خود جذب کند.
جالب است بدانید که بیش از 50 سال است که از فعالیت این بازار محبوب و موفق می گذرد و در طی این بازه زمانی، نزدک کماکان موفق عمل کرده و توانسته بیشتر سهام را در مقایسه با سایر بازارها جذب کند.

آموزش خصوصی فارکس

چرا نام نزدک انتخاب شد؟

جالب است بدانید نام نزدک به عنوان قطب سرمایه گذاری و یکی از بزرگ ترین بورس های آمریکا، از عبارت (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) که به معنی اتحادیه ملی سازمان اعلام قیمت خودکار اوراق بهادار است، استخراج شده و از شهرت جهانی برخوردار است. این بازار و صنعت مالی، یک پل ارتباطی قوی و به نوعی بازار الکترونیک جهانی محسوب می شود که امکان خرید و فروش انواع سهام و دارایی ها را برای افراد مستقر در سراسر جهان فراهم می کند. (برخلاف بازار وال‌استریت و بورس نیویورک، بازار NASDAQ کاملاً الکترونیکی است.).
در حال حاضر سهام غول های تکنولوژی نظیر اپل، مایکروسافت، گوگل، فیسبوک، آمازون و تسلا در این بازار عرضه می شود.

بورس اوراق بهادار، شاهرگ اقتصادی جهانی

طبق نظر کارشناسان و تحلیلگران، بورس اوراق بهادار، بر اقتصاد جهانی تأثیرگذار است.
این تأثیرگذاری به گونه ای است که به کشورها فرصت اشتراک گذاری سهام و اوراق قرضه را می دهد، فرصتی که نتیجه ای مانند توسعه، رونق تجارت و گردش سرمایه را به دنبال دارد.
فراموش نکنید که یک نسخه از بازار بورس را نمی توان برای سایر کشورها پیچید و در واقع هر کشوری نیازمند بازار بورس مختص خودش است.

انواع بازار بورس

داوجونز در فارکس که در بورس آمریکا است و میتوانید آن را در بازارجهانی فارکس خریداری کنید.

آشنایی با انواع بازار بورس

در حالت کلی بازار بورس به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود که در ادامه به تفاوت این دو بازار اشاره می کنیم.

بازار بورس داخلی

همانطور که از نام این نوع بازار مشخص است این بازار در محدوده یک کشور فعالیت می کند به این معنا که شرکت ها و کالاهای داخل یک کشور فعال بوده و در رونق بخشی به آن تعیین کننده هستند.

بازار بورس خارجی

بر خلاف بازار بورس داخلی که محدود به شرکت ها و سهامداران داخلی می شود، در بورس خارجی شرکت های بین المللی فعالیت می کنند.

جالب است بدانید در قرن هفدهم میلادی، اولین بورس اوراق بهادار به میزبانی آمستردام، تأسیس شد.
با گذشت چهار قرن از آن زمان، شرکت های دیگری نیز پای به عرصه معاملات بورسی نهادند به گونه ای که امروزه در معاملات جهانی بالغ بر 63 هزار شرکت عمومی فعالیت دارند و در این بین ایالت متحده و اروپا نیز معاملات اکثر بازارهای بزرگ بورسی را از آن خود کرده اند.

برای آشنایی بیشتر با بازار نزدک و چگونگی فعالیت در این حوزه، شرکت در دوره های آموزشی عمومی و خصوص همیار کریپتو را به شما پیشنهاد می دهیم.

حضور در بازارهای بین المللی محدودیتی ندارد چرا که پل ارتباطی آن اینترنت و فعالیت به صورت آنلاین است.
به بیانی دیگر سرمایه گذار می تواند بدون محدودیت مکانی با ورود به بازارهای بورسی بین المللی سهامی را که در آن بخش عرضه می شود خریداری کند.
اغلب شرکت های مهم بین المللی سهام خود را در این بازار عرضه می کنند. در میان تنوع و تعدد بازارهای بورس، نزدک موفق شد ظرف مدت کوتاهی به اعتبار بالایی دست پیدا کنید و اعتماد سهامداران را جلب کند.
آنچه مسلم است این اعتبار و اعتماد از طریق عملکرد درخشان آن مجموعه به دست آمده است.

چگونه وارد بازار بین المللی شویم؟ | نحوه سرمایه گذاری در بورس نزدک

اگر تا این بخش از مقاله، شما هم نسبت به بازار سهام بین الملل کنجکاو شده اید، حتماً این سوال را از خود می پرسید که چگونه وارد بازار بین المللی شوید؟
در این بخش قصد داریم از روش های دسترسی و ورود به بورس خارجی اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.
آنچه در ابتدای راه لازم دارید، دسترسی به اینترنت و پلتفرم های فروش سهامی جهانی است.
دانستن این نکته خالی از لطف نیست که اغلب بازارهای جهانی به نام شهر اصلی کشور مبدأ شناخته می شوند.
به عنوان مثال بازار های بورسی نظیر بورس نیویورک (NYSE)، لندن (LSE)، توکیو (TSE)،‌ بمبئی (BSE)، نزدک (NASDAQ)، تورنتو (TSE) و شانگ های (SSE) در لیست بازارهای بزرگ خارجی قرار دارند و در هر کدام از این بازارها سهام معتبرترین شرکت ها عرضه و معامله می شود.شما میتوانید در سشن های فارکس در بازار فارکس معاملات خود را انجام دهید.

بر اساس مستندات و آمار موجود در مجموع حدود 60 بازار بزرگ بورس بین المللی در سطح جهان وجود دارد.
همچنین بر اساس گزارشات و تحقیقات صورت گرفته، با توجه به میزان حجم معاملات و ارزش سرمایه بازار بورس نیویورک (NYSE)، بزرگترین بازار سهام بورس در جهان شناخته می شود.

در مرحله بعد، بازار بورس نزدک، رتبه دوم را تصاحب کرده است که در حال حاضر شرکت های بزرگ فناوری به نام های اپل، مایکروسافت، گوگل، فیسبوک، آمازون و تسلا که هر کدام غول های بزرگ فناوری شناخته می شوند، در دومین غول بزرگ بازار سهام یعنی نزدک سرمایه گذاری کرده اند و باعث اعتبار بخشی بیش از پیش به آن شده اند.

اگر شما نیز تمایل به سرمایه گذاری در این بازار معتبر بین المللی را دارید، برای گذراندن پیش نیازهای مرتبط با مشاوران همیار کریپتو تماس حاصل نمایید.

ساعت کاری بورس نزدک

در حال حاضر دومین بازار سهام جهانی، بالغ بر 3200 سهام شرکت را به منظور انجام معاملات خرید و فروش، عرضه می کند در حالی که بیشترین حجم معاملات را در برابر سایر بازارهای بورسی دارد. مطمئناً در خصوص ساعت فعالیت بازار نیز کنجکاو هستید، شروع کار این بازار ساعت 9:30 (۱۷ به وقت تهران) و پایان ساعت کاری 16 بعد از ظهر به وقت محلی نیویورک (۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران) است.
در صورت تمایل برای فعالیت در بازار سهام نزدک، قبل از شروع و بعد از پایان ساعت کاری هم می توانید معامله داشته باشید. در این بازه زمانی که فرصت سرمایه گذاری و معامله را به افراد می دهد، سهامداران و معامله گران با استفاده از روش نوسان گیری، به سود دست پیدا می کنند.

معاملات پس از بازار (After hours trading)

هر روز پس از تعطیلی بازار، از ساعت ۱۶ تا ۲۰ (به وقت محلی امریکا)، معامله‌­گران می‌­توانند به داد و ستد بپردازند.
بسیاری از گزارش عملکردها و گزارش حسابرسی شرکت‌های بورسی پس از ساعت‌های معاملاتی یا حتی قبل از شروع بازار انتشار پیدا می‌کنند و این باعث می‌شود که ارزش ذاتی سهام، نوسان پیدا کند. تعدادی از سهام‌داران که نوسان‌گیر هستند و از تغییر ارزش ذاتی سهم سود می‌برند این ساعت‌های معاملاتی را انتخاب می‌کنند.

قبل از شروع بازار (Pre-market trading)

این دسته از سهام‌داران، معاملات خود را از ساعت ۴ صبح تا ۹ و ۳۰ دقیقه صبح ( به وقت محلی آمریکا) به ثبت می‌رسانند. جذابیت معاملات در ساعاتی قبل از شروع بازار با معاملات پس از تعطیلی بازار یکسان است.
آن‌ها می‌خواهند از سرمایه‌گذارانی که در ساعات اصلی بازار داد و ستد می‌کنند پیشی بگیرند و با استفاده از اطلاعیه شرکت‌ها به سود مناسبی دست یابند.

بر اساس گزارشات منتشر شده بیش از 3 هزار شرکت، سهام خود را در بازار سهام نزدک سرمایه گذاری کرده اند که میانگین معاملات، رقم 26/1 تریلیون دلار در ماه را نشان می دهد.
جالب است بدانید شرکت هایی که در بازار نزدک فعالیت می کنند، 9 درصد از کل ارزش بازار جهانی را از آن خود کرده اند.
در میان انواع بازارهای جهانی بورس نزدک به عنوان تنها سهام شرکت های حوزه فناوری، خدمات بهداشتی و خدمات مصرف کننده در نظر گرفته شده است.
علاوه بر آن از این بازار به عنوان بورس الکترونیکی یا مانیتوری نیز یاد می شود چرا که خریداران و فروشندگان از کانال اینترنت و شبکه های از راه دور، معاملات خود را انجام می دهند.

مروری بر فعالیت بورس نزدک از گذشته تا کنون

بدون شک نزدک موفقیت خود را یک شبه به دست نیاورده است اما جالب است بدانید که در آغاز فعالیت، این بازار در اولین روز کاری، تعداد 2500 سهام را معامله کرد و از ابتدا تا کنون به عنوان پلتفرم بزرگی در جهت خرید عرضه اولیه سهام شرکت ها شناخته می شود.
عرضه اولیه شرکت هایی هستند که برای اولین بار سهام خود را در بازار بورس عرضه می کنند. با توجه به وجهه بورس نزدک، اغلب شرکت های تکنولوژی و فناوری، تمایل به انجام معاملات در این بازار دارند.

خلاصه رویدادهای مهم نزدک

بازار سهام نزدک در سال ۱۹۷۱ تأسیس شد.
نزدک اولین بازار سهام الکترونیکی در جهان است که قابلیت حمایت بیت کوین را نیز دارد.
بازاری است که وسیله افزایش معاملات فرابورسی را مهیا می­‌کند.
در اولین روز فعالیت نزدک در ۸ فوریه سال ۱۹۷۱، ۲۵۰۰ سهام فرابورسی معامله شد.
در سال ۱۹۹۰ به عنوان یک رقیب جدی برای بورس نیویورک محسوب شد.
در سال ۱۹۹۴ از نظر سهم معاملات سالانه از بورس نیویورک پیشی گرفت.

نتیجه گیری

با توجه به جذابیتی که بازارهای سرمایه دارند، ممکن است بسیاری از افراد بدون توجه به هوش مالی و مدیریت سرمایه و فراگیری دانش سرمایه گذاری، صرفاً به صورت هیجانی وارد بازار سهام داخلی یا خارجی شوند در حالی که این موضوع به طور جد رد می شود.
بورس نزدک گرچه سهامداران متعددی را جذب خود کرده با این حال بر عکس آن نیز وجود دارد و ضرر و زیانی را متوجه افراد نا آگاه و بدون استراتژی کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا