💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
همیار ترید

شکست سطوح چیست؟

آموزش صرافی بینگ ایکس

معامله گران در بازارهای مالی استراتژی های معاملاتی متفاوتی دارند هرگاه مقاومتی در نمودار شکسته شود، افراد با خود می‌گویند چون از مقاومت رد شده است روند صعودی پیش رو است پس خرید انجام می‌دهند اما با چند کندل صعودی روند به حالت نزولی برمیگردد، برعکس این اتفاق هم رخ خواهد داد در دنیای کریپتو کارنسی این شکست سطوح را فیک می گویند که اعتباری ندارد. شاید تا به اینجا این سوال برایتان پیش آمده باشد که چه موقع بفهمیم شکست سطوح اعتبار دار است؟ در ادامه همراه ما باشید تا به پرسش مطرح شده پاسخ بدهیم.

شکست سطوح چیست؟

هرگاه قیمت رمز ارز به بالای سطح مقاومت یا زیر سطح حمایت حرکت کند اصطلاحا می گوییم شکست سطوح اتفاق افتاده است، شکست سطح نشانگر شروع روند تازه است به عنوان مثال شکست سطح مقاومت نشانگر روند صعودی و شکست حمایت نشانگر روند نزولی است. گاهی اوقات ناحیه ای که شکست در آن اتفاق افتاده حجم بالایی دارد، این سطوح شکست معمولا معتبرتر هستند و احتمال آغاز روند جدید در آن سطح بیشتر است.

شکست سطوح چیست؟

سطوح شکست فیک یا واقعی؟

پیش تر گفتیم اگر قیمت رمز ارزی زیر سطح مقاومت یا بالای سطح حمایت باشد شکست سطوح اتفاق افتاده است. وقتی یک سطح شکسته می‌شود برخی از معامله گران که منتظر شکست سطح بودند، رمزارز می‌خرند و برخی دیگر برای جلوگیری از ضرر بیشتر از معامله خارج می‌شوند.

هرگاه حجم معاملات بیشتر از حجم متوسط باشد، شکست سطح معتبرتر است و هرگاه حجم معاملات پایین باشد، افراد کمی به سمت این سطح جذب می شوند و سطح معتبر نخواهد بود.

اگر شکست سطح به سمت بالا باشد و این شکست موفقیت آمیز نباشد، قیمت به زیر سطح مقاومت برخواهد گشت. اگر شکست سطح به سمت پایین بوده و موفقیت آمیز نباشد، قیمت دوباره به بالای سطح حمایت برمی‌گردد.

شکست فیک چیست؟

شکست فیک زمانی رخ می‌دهد که بازار قصد فریب دادن تریدرهای تازه کار را دارد. به عبارتی بازار سطحی را می‌شکند اما پس از مدت زمان کوتاهی بازار برمی‌گردد. منظور از بازگشت بازار همان تغییر جهت خلاف تصور ما می‌باشد. بهتر است تریدرها سطح آگاهی خود در زمینه تحلیل و کندل خوانی را افزایش دهند تا کمتر ضرر کنند و تهدید ها را به فرصت تبدیل کنند.

آموزش خصوصی فارکس

شکست فیک چیست؟

شکست فیک را چگونه تشخیص دهیم؟

راه اول

هرگاه حجم معاملات کم باشد شکست هایی که اتفاق می افتد معمولا فیک است. معامله گران بزرگ معمولا هنگامی که حجم معاملات پایین است وارد بازار نمی‌شوند. در بازارهای مالی در زمان های مشخص حجم بازار کم می‌شود به عنوان مثال در بازار ارزهای دیجیتال روزهای شنبه و یکشنبه در تایم فریم روزانه چون بازارها برای بازگشایی اول هفته آماده می‌شوند حجم معاملات کم است و معامله گران بزرگ معمولا در این روزها وارد بازار نمی‌شود.

تیم همیارکریپتو توصیه می‌کند برای اینکه در تایم فریم های مختلف فریب شکست سطوح فیک را نخورید، هرگاه حجم معاملات به طور قابل توجه کاهش پیدا می کند معامله ای باز نکنید.

شکست فیک چیست؟

راه دوم

شیب خط روند را چک کنید اگر خلاف جهت حرکت کندل باشد احتمال اینکه شکست فیک باشد وجود دارد. حواستان به شکست سطوح حمایت و مقاومت باشد، به صعودی بودن خطوط مقاومت و نزولی بودن خطوط حمایت دقت کنید. گاهی حجم معاملات کم نیست اما شکست فیک در روند وجود دارد. پس حواستان باشد هرگاه خط مقاومت شکسته شد و روند صعودی پیش گرفته شد صبر کنید تا روند تثبیت شود چون این احتمال وجود دارد که پس از چند کندل صعودی روند، خلاف جهت برگردد. این اتفاق برای روندهای نزولی در حمایت ها هم رخ می‌دهد با شکسته شدن حمایت چند کندل نزولی اتفاق می‌افتد و دوباره به مسیر صعودی برمی‌گردد.

شکست فیک چیست؟

شکست سطوح چه جاهایی اتفاق می‌افتد؟

  1. سطوح حمایت و مقاومت
  2. کف ها و قله های تایم های مختلف
  3. خطوط روند
  4. کانال های قیمتی
  5. میانگین های متحرک
  6. سطوح فیبوناچی
  7. پیوت ها
  8. اعداد رند
  9. سطوح الگوهای درون چارت ها

قوانین شکست سطوح

قوانین شکست سطوح

قانون اول

شکست واقعی با بدنه کندل صورت می گیرد نه با سایه

قانون دوم

قیمت بعد از شکست و عبور از سطح روانشناسی، یک سقف درست می کند.

قانون سوم

قیمت مجددا سطح مقاومت شکسته شده را، آزمایش و لمس می کند (Last Kiss).

قانون چهارم

سقف ایجاد شده، با بدنه یک کندل جدید شکسته می شود. کندل آخر، تاییدیه ای است برای شکسته شدن سطح معتبر و ادامه روند.

جمع بندی

برخی از معامله گران با شکست سطوح کلیدی وارد بازار می‌شوند، اما برخی برخلاف جریان بازار وارد معامله می‌شوند و بر این باورند که شکست اتفاق افتاده جعلی است و بازار دوباره بر خواهد گشت. برای اینکه تصمیم بگیرید که هم جهت با روند بازار معامله کنید یا مخالف آن باید ماهیت هر شکست را درک کنید.

در این مطلب بررسی کردیم که شکست سطوح چیست و چطور می توان آن را در روندها تشخیص داد علاوه بر این شکست فیک و واقعی را هم به شما معرفی کردیم. با استفاده از اطلاعاتی که کسب کردید و شناختی که از سطوح شکست دارید می‌توانید بدون دغدغه معامله باز کنید.

به عنوان نکته پایانی این موضوع را به خاطر داشته باشید که در ساعات و زمان‌هایی که حجم معامله در این بازار‌ها کاهش پیدا می‌کند، معامله‌ نکنید. چون دقیقا در همان تایم فریم ها شکست ها اغلب فیک هستند.

سوالات متداول

1) شکست سطوح چیست؟

هرگاه قیمت رمز ارز به بالای سطح مقاومت یا زیر سطح حمایت حرکت کند اصطلاحا می گوییم شکست سطوح اتفاق افتاده است.

2) سطح شکست واقعی چیست؟

هرگاه حجم معاملات بیشتر از حجم متوسط باشد، شکست سطح معتبرتر است که اصطلاحا سطح شکست واقعی است و تاییده ای برای ورود به معامله است.

3) سطح شکست فیک چیست؟

هرگاه حجم معاملات پایین تر از سطح متوسط باشد، افراد کمی به سمت این سطح جذب می شوند و سطح معتبر نخواهد بود این شکست فیک است و بهتر است وارد معامله نشویم.

4) چگونه می توان شکست فیک را تشخیص داد؟

شکست فیک را از دو راه می‌توان تشخیص داد:

  1. کمبود حجم معاملات
  2. هم جهت نبودن شیب خط روند با سطح شکست

بررسی الگوهای کندلی و مومنتوم حرکت بهترین راه تشخیص شکست فیک از واقعی است.

5) مشخصه اصلی شکست واقعی چیست؟

شکست هم جهت با روند باشد، حجم معاملات بالا باشد و شکست با بدنه اصلی کندل صورت گرفته باشد نه سایه آن.

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

    1. توی شکست فیک روند برمیگردد و خلاف انتظار ما پیش می‌رود، اما در شکست واقعی روند پس از شکسته شدن ثابت است و مطابق پیش بینی ما ادامه می دهد.

  1. مرسی از مقاله ی آموزنده تون
    شکست در تایم فریم های کوچیک ، مثله ۱۵ یا۵ دقیقه هم اعتبار داره ؟؟

    1. بله کلیه شکست ها اعتبار دارند اما بسته به تایم فریمشون میزان تاثیرشون متفاوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا