معامله در حساب های سنگین یا سبک؟ + مزایا و معایب

محتوای این مقاله
معامله در بازارهای مالی میتواند یک راه عالی برای کسب درآمد دلاری باشد اما یکی از مهمترین سوالاتی که معاملهگران برای شروع حرفه معاملهگری با آن مواجه هستند، این است که حساب معاملاتی سنگین یا سبک، کدام را انتخاب کنیم؟ آیا هرچقدر بالانس حساب بزرگتر باشد، معاملهگر به درآمد بیشتری میرسد؟ و چرا اکثر حسابها با بالانس کم از بین میرود؟
در پاسخ باید گفت: “برخی تریدرها باور دارند که هرچه سرمایه بیشتری برای معاملهگری داشته باشند، سود بیشتری نیز دریافت خواهند کرد. در مقابل، برخی دیگر معتقدند که معامله با سرمایه کم، ریسک کمتری دارد و احتمال موفقیت در آن بیشتر است.” در این مقاله، از تیم محتوایی همیار کریپتو قصد داریم به بررسی مزایا و معایب معامله در حساب سنگین و سبک بپردازیم و به این سؤال پاسخ دهیم که کدام حساب برای موفقیت در معاملهگری بهتر است.
مزایا و معایب حساب سبک معاملاتی
معامله در حساب سبک زمانی است که معاملهگر مقدار کمی پول در حساب معاملاتی خود دارد. ترید با حساب معاملاتی سبک دارای مزایا و معایب خاص خودش است که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
مزایا ترید با حساب معاملاتی سبک
ریسک کمتر: وقتی با حساب سبک معامله میکنید، در صورت ضرر، میزان ضرر شما نیز کمتر خواهد بود. این امر میتواند به شما کمک کند تا از ضررهای سنگین جلوگیری کنید و سرمایه خود را حفظ کنید.
افزایش تجربه: وقتی با حساب سبک معامله میکنید، فرصت بیشتری برای یادگیری و کسب تجربه خواهید داشت. این امر به این دلیل است که شما مجبور نیستید نگران از دست دادن سرمایه خود باشید و بنابراین میتوانید با خیال راحت معاملات خود را انجام دهید و از آنها درس بگیرید.
نیاز به تجربه و دانش کمتر: معامله با حساب سبک، نیاز به تجربه و دانش زیادی نداشته و حسابی برای کسب تجربه است.
فشار روانی کمتر: ازآنجاییکه سرمایه موجود در این حساب کم است، معامله با حساب سبک، فشار روانی کمتری را به معاملهگر وارد میکند.
معایب ترید با حساب معاملاتی سبک
سودآوری ناچیز: وقتی با حساب سبک معامله میکنید، سودهای شما نیز کمتر خواهد بود. چرا که شما با حجم معاملات کمتری انجام میدهید.
فرسایشی شدن معاملات و احتمال از بین رفتن حساب: هنگام ترید با حساب سبک، روند کسب سود چشمگیر در معاملات شما طولانیتر خواهد بود و این امر ممکن است منجر به از بین رفتن حساب شما شود. زیرا:
زمانی که حساب معاملاتی ما سبک است نمیتوانیم با حجمهای بالایی معامله کنیم و همین امر باعث میشود سودهای ناچیزی دریافت کنیم. حال اکثر معاملهگران مبتدی برای افزایش میزان سودآوری خود، حجم معاملات خود را افزایش میدهند به همین دلیل با چند ضرر پشت سرهم امکان از بین رفتن حساب وجود دارد.
امکان استفاده از استراتژیهای معاملاتی محدود: برخی از استراتژیهای معاملاتی، مانند اسکالپینگ، به حجم معاملات بالایی نیاز دارند. در نتیجه، معاملهگرانی که سرمایه سبکی دارند، نمیتوانند از این استراتژیها استفاده کنند.
تثبیت کمتر: معاملهگرانی که در حسابهای سبک معامله میکنند، ممکن است در برابر نوسانات بازار آسیبپذیرتر باشند.
مزایا و معایب حساب معاملاتی سنگین
حساب سنگین به حسابی گفته میشود که معاملهگر مقدار زیادی پول در حساب معاملاتی خود دارد. این پول زیاد به معاملهگر اجازه میدهد تا موقعیتهای با حجم معاملاتی بیشتری را بتواند باز کند که میتواند منجر به سودآوری بیشتر شود.
بررسی مزایا ترید با حساب معاملاتی سنگین
معامله در حسابی که مقدار پول آن زیاد است دارای مزایای زیر است.
سودآوری بیشتر: در حساب سنگین، حتی اگر معاملهگر ریسک کمی در هر معامله کند، بهطورکلی سودآوری او به دلیل باز کردن پوزیشنهای معاملاتی بزرگتر نسبت به حسابهای سبک، بیشتر خواهد بود.
به عنوان مثال، اگر یک معاملهگر با حساب 25000 دلاری، 1 درصد سود کسب کند، این سود برابر با 250 دلار است. اما اگر همین معاملهگر با حساب 2500 دلاری، 1 درصد سود کسب کند، سود او تنها 25 دلار خواهد بود.
تثبیت بیشتر: ترید در حسابهای سنگین باعث میشود، کل حساب در برابر نوسانات بازار کمتر آسیبپذیر باشد (البته در صورت رعایت مدیریت سرمایه!).
انعطافپذیری و تنوع بیشتر در استراتژیهای معاملاتی: معامله با حساب سنگین به معاملهگر این امکان را میدهد تا از استراتژیهای معاملاتی متنوعتری استفاده کند. به عنوان مثال، معاملهگر میتواند از استراتژیهای معاملاتی کم ریسک و پر ریسک استفاده کند و محدودیتی نداشته باشد.
معایب معامله در حساب سنگین
نیاز به سرمایه اولیه بیشتر: طبیعتاً معامله در حسابهای سنگین نیاز به سرمایه اولیه بیشتری دارد.
ریسک بالاتر در صورت انجام معاملات غیر منطقی: اگر معاملهگر از منطق، مدیریت ریسک و سرمایه مناسب استفاده نکند، منجر به ضررهای زیادی خواهد شد.
نیاز به دانش و تجربه بیشتر: معامله در حسابهای سنگین و مدیریت معاملات نیاز به دانش و تجربه بیشتری دارد.
حساب معاملاتی سنگین یا سبک، کدام را انتخاب کنیم؟
حال که با مزایا و معایب معاملهگری در حساب سنگین و سبک آشنا شدیم، زمان آن است که به سؤال “حساب معاملاتی سنگین یا سبک، کدام را انتخاب کنیم؟” پاسخ دهیم. انتخاب بین حساب معاملاتی سنگین یا سبک به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- هدف مالی: اگر هدف مالی شما از معاملهگری کسب درآمد زیاد است، ممکن است بخواهید در حساب سنگین معامله کنید. بااینحال، اگر هدف شما از معاملهگری کسب درآمد مکمل است، ممکن است بخواهید در حساب سبک معامله کنید.
- تحمل ریسک: اگر تحمل ریسک بالایی دارید، ممکن است بخواهید در حساب سنگین معامله کنید. اما اگر ریسک گریز هستید بهتر است در حساب سبک معامله کنید.
- سبک معاملاتی: اگر سبک معاملاتی شما به باز کردن موقعیتهای بزرگ نیاز دارد، باید در حساب سنگین معامله کنید.
- سطح دانش و تجربه خود را در نظر بگیرید: اگر یک معاملهگر حرفهای هستید و حداقل 6 ماه است با ترید در حساب معاملاتی سبک به سودآوری مستمر رسیدهاید، میتوانید در حساب سنگین معامله کنید.
بهطورکلی، معامله در حساب سنگین میتواند منجر به سودآوری بیشتر شود، اما ریسک بالاتری نیز دارد. معامله در حساب سبک میتواند ریسک را کاهش دهد، اما ممکن است منجر به سودآوری کمتری شود.
نکاتی برای معاملهگران مبتدی
معاملهگران تازهکار که اخیراً نحوه تحلیل بازارهای مالی یاد گرفتهاند یا تجربه اندکی از معاملهگری دارند، باید با حساب سبک شروع کنند تا ریسک معاملاتی خود را کاهش داده و کمکم مهارتهای خود را توسعه دهند. چرا که ترید در بازارهای مالی به شدت ریسک بالایی دارد و یک معاملهگر مبتدی کمتجربه است.
در واقع باید به خودتان اجازه دهید مراحل کارآموزی را بگذرانید، هیچ شخصی در هیچ شغلی یکشبه استاد نشده. باید صبر کرده و سپس با افزایش تجربه و مهارت، میتوانید به تدریج به سمت معاملهگری در حسابهای سنگینتر پیش بروید. در ادامه، چند نکته برای شروع حرفهی تریدینگ، برای معاملهگران مبتدی ذکر شده است:
- از حساب دمو استفاده کنید تا مهارتهای خود را توسعه دهید.
- قبل از ورود به بازار واقعی، یک استراتژی معاملاتی مناسب برای خود انتخاب کنید.
- از مدیریت ریسک پیروی کنید و ریسک خود را به میزان قابل قبولی کاهش داده و تا از ضررهای سنگین جلوگیری کنید.
- از معاملات کوچک شروع کنید. با افزایش دانش و تجربه خود، میتوانید اندازه معاملات خود را افزایش دهید.
- از احساسات خود در معاملات پیروی نکنید.
جمع بندی
انتخاب بین معامله در حساب سنگین یا سبک یک تصمیم شخصی است که باید با توجه به عوامل مختلفی گرفته شود. هیچ توصیه یا نکتهای در رابطه با اینکه با چه میزان سرمایهای شروع کنید وجود ندارد؛ فقط به این موضوع توجه کنید که وقتی در حساب ریل در حال معامله هستید، ابتدا با مقادیر کمی شروع به معامله کنید و سپس به مرور و رفتهرفته با افزایش تجربه، حجم معاملات را بالا ببرید.