💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتالآموزش فارکسهمیار ترند

آموزش پرایس اکشن ICT ➕ ویدئو آموزشی

آموزش صرافی بینگ ایکس

سبک پرایس اکشن ICT در سال‌های اخیر دنیای بازارهای مالی را متحول و باعث ایجاد تغییرات بسیاری در آن شده است. این سبک تحلیل تکنیکال، استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته، پیش بینی دقیق روند بازار و تصمیم گیری دقیق برای سرمایه گذاری را ممکن کرده است.

پرایس اکشن ICT مبتنی بر تجزیه و تحلیل حرکات قیمت و نحوه ارتباط آن‌ها با تحرکات رفتار بازار است. در این مقاله، مفاهیم و کاربردهای کلیدی سبک پرایس اکشن ICT در تحلیل تکنیکال و اینکه چگونه ICT می‌تواند به سرمایه گذاران در دستیابی به نتایج معاملاتی سودآور کمک کند را بررسی خواهیم کرد. همیار کریپتو همراه شما در بازارهای مالی.

پرایس اکشن چیست؟

در دنیای معامله گری، پرایس اکشن به هنر تحلیل و تفسیر قیمت‌های هر نماد خاص بر روی نمودار اشاره دارد. هدف از این کار شناسایی الگوها و روندهایی است که جهت احتمالی قیمت دارایی مد نظر را نشان می‌دهد. پرایس اکشن بر این باور استوار است که تمام حرکات بازار را می‌توان با تحلیل حرکات تاریخی قیمت (روند گذشته قیمت) پیش بینی کرد.

تعداد زیادی از تریدرها که در تایم فریم‌های کوتاه مدت ترید می‌کنند، از روش‌های مختلف پرایس اکشن برای تحلیل و بررسی قیمت در گذشته استفاده می‌کنند تا بتوانند با پیدا کردن الگوهای خاص قیمت آن دارایی را در آینده نیز پیش بینی کنند.

سبک پرایس تنها در معاملات تایم فریم‌های پایین کاربرد ندارد و می‌توان از آن برای تجزیه و تحلیل در تایم فریم‌های بالاتر نیز استفاده کرد و به پیش بینی روند قیمت دارایی پرداخت.

به بیان ساده با کمک پرایس اکشن می‌توان قیمت هر دارایی را در هر زمان تحلیل کرد سپس با کمک آن تحلیل به پیش بینی قیمت در آینده پرداخت.

بیشتر بخوانید: اصطلاحات مهم فارکس 

آموزش خصوصی فارکس

بنیانگذار سبک پرایس اکشن ICT

بنیانگذار سبک ICT مایکل هادلستون، یک تاجر باتجربه است که بیش از 20 سال تجربه در بازارهای مالی دارد. سبک ICT هادلستون یک رویکرد منحصربه‌فرد برای معامله گری است که پرایس اکشن را با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال ترکیب می‌کند تا دیدی جامع از بازار ایجاد کند.

مایکل هادلستون به‌عنوان تحلیل گر بازار و سرمایه، سال‌های زیادی در مؤسسات مالی بزرگ و بانک‌ها مشغول به کار بوده است به همین دلیل توانست رفتار قیمتی این مؤسسات مالی بزرگ را تحلیل و شناسایی کند.

بعد از سال‌ها تجربه کاری در بازارهای مالی نهایتاً سبک معاملاتی خودش را به معامله گران بازار فارکس معرفی کرد. ایشان در طی 30 سال سابقه کاری، توانست بیش سبک خودش را به بیش 50 هزار معامله گر آموزش دهد.

مبانی سبک پرایس اکشن ICT

سبک پرایس اکشن ICT روشی است که شامل تجزیه و تحلیل حرکات قیمت، الگوهای نمودار و شاخص‌های تکنیکالی برای پیش بینی رفتار یک دارایی خاص در بازارهای مالی است. فرض بر این است که حرکت قیمت منعکس کننده احساسات جمعی شرکت کنندگان در بازار است و می‌تواند برای پیش بینی روندهای آتی مورد استفاده قرار گیرد.

اصطلاحات ارز دیجیتال که میتوانید بدانید و با آشنایی با آنها مسیر خود را در ارز دیجیتال پیدا کنید.

در این سبک، معامله‌گران نمودارهای قیمت را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا سطوح اصلی حمایت و مقاومت، خطوط روند و سایر شاخص‌های تکنیکالی را که می‌توانند به آن‌ها در انجام معاملات سودآور کمک کنند، شناسایی کنند.

رویکرد پرایس اکشن ICT همچنین شامل استفاده از الگوهای خاص پرایس اکشنی در حرکات قیمتی هستند که تغییرات بالقوه در روند را نشان می‌دهند. این سیگنال‌ها به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید که آیا وارد معامله شوید یا از آن خارج شوید و این وارد و خارج شدن از معامله در چه سطوح قیمتی انجام شود.

مزایا و معایب پرایس اکشن ICT

در ادامه به بررسی مزایا و معایب تحلیل تکنیکال با روش پرایس اکشن ICT می‌پردازیم.

مزایای پرایس اکشن ICT

یکی از بزرگ‌ترین مزایای استفاده از سبک پرایس اکشن ICT این است که به معامله گران اجازه می‌دهد تا تصمیمات آگاهانه را بر اساس حرکت قیمت واقعی به جای تکیه بر شاخص‌های ذهنی اتخاذ کنند. از آنجایی که تحلیل در این سبک بر اساس داده‌های تاریخی است، معامله‌گران می‌توانند استراتژی‌های خود را برای تعیین اثربخشی آن‌ها بک تست گرفته و بررسی کنند.

مزیت دیگر این است که درک روشنی از ساختار بازار فراهم می‌کند و به معامله گران اجازه می‌دهد سطوح حمایت و مقاومت بالقوه را شناسایی کنند. این اطلاعات برای توسعه استراتژی‌های معاملاتی مؤثر که سود را به حداکثر و ضرر را به حداقل می‌رساند، حیاتی است.

یکی دیگر از مزایای سبک پرایس اکشن ICT، تطبیق پذیری آن است. معامله گران می‌توانند از ICT در ترکیب با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بهبود استراتژی‌های معاملاتی خود استفاده کنند. به‌عنوان مثال، در صورت تمایل، می‌توانید سبک پرایس اکشن ICT را با میانگین متحرک، اسیلاتورها یا سایر اندیکاتورها ترکیب کنید تا دید جامع‌تری از روند بازار به دست آورند.

سایر مزایای این سبک معاملاتی شامل:

  • عدم نیاز به ابزارهای پیچیده
  • عدم نیاز به اندیکاتورها
  • اجرای سبک پرایس اکشن ICT بسیار ساده است.
  • بررسی نوسان‌های قیمتی که بر اساس نقدینگی موجود شکل گرفته است.
  • بررسی دقیق رفتار بازار در سشن‌های مختلف معاملاتی (سشن فارکس)
  • بررسی کامل همه‌ی نقدینگی‌هایی که به دارایی وارد یا خارج می‌شود.

 


معایب پرایس اکشن ICT

نقطه ضعف اصلی استفاده از قیمت ICT این است که نیاز به درک عمیق ساختار بازار و ابزارهای تحلیلی مانند اصلاح فیبوناچی دارد. بدون دانش و آموزش مناسب، معامله گران ممکن است برای تفسیر مؤثر داده‌ها و تصمیم گیری آگاهانه مشکل پیدا کنند.

سایر معایب این سبک معاملاتی شامل؛

  • در هر حال امکان فریب توسط بازار گردان‌ها وجود دارد.
  • در بررسی مولتی تایم فریم و روابط بین آن‌ها دچار نقص است.
  • تقسیم بندی صحیحی از اوردر بلاک‌ها، به ما نمی‌دهد.

آموزش پرایس اکشن ال بروکس که میتوانید در همیارکریپتو بخوانید تا بیشتر آشنا شوید.

ورود به دنیای پرایس اکشن به سبک ICT

معامله گران برای ورود به دنیای پرایس اکشن به سبک ICT باید درک عمیقی از ساختار بازار و ابزارهای تحلیل داشته باشند. این امر مستلزم زمان و تلاش قابل توجهی از طرف معامله گر است. اولین قدم این است که شما با مفاهیم اولیه پرایس اکشن، از جمله ساختار بازار و ابزارهای تحلیل آشنا باشید.

در ادامه به بررسی مفاهیم مهم در این استراتژی می‌پردازیم.

1- ساختار مارکت

ساختار مارکت به نحوه شکل گیری بازار اشاره دارد که شامل روندها، سطوح حمایت و مقاومت و سطوح کلیدی قیمت است. درک ساختار بازار برای کار با استراتژی‌های معاملاتی به شیوه کارآمد، با استفاده از سبک ICT پرایس اکشن ضروری است. هر ساختار مارکت در شرایط مختلف به وجود می‌آیند؛ بنابراین همه با هم قابل استفاده نیستند.

طبق سبک پرایس اکشن ICT مارکت دارای 4 ساختار کلی است. در ادامه به معرفی ساختارهای مارکت در این سبک می‌پردازیم.

پرایس اکشن ICT چیست

2- تجمع (Accumulation )

انباشت یا تجمع مرحله‌ای از بازار است که در آن پول هوشمند در حال ورود به نماد مد نظر است. در این مرحله، تثبیت قیمت صورت می‌گیرد و نماد در محدوده رِنجی از قیمت‌ها باقی مانده و در همان محدوده رِنج نوسان می‌کند.

به بیان دیگر در این مرحله قیمت در حال درجا زدن برای جمع آوری سفارش‌ها است. انتظار ما آن است که پس از پایان این مرحله نماد حرکت صعودی خود را شروع کند.

به طور خلاصه در مرحله تجمیع روند نزولی است برای مدتی خنثی می‌شود تا آماده حرکت صعودی شود.

پرایس اکشن ICT

3- باز تجمیع (Re-Accumulation)

باز تجمیع پس از حرکت شارپی قیمت صورت می‌گیرد. مرحله تجمیع (Accumulation) منجر به صعود انفجاری قیمت می‌شود، اما در ادامه آن یک حرکت اصلاحی در مارکت شکل می‌گیرد که اصولاً این بازگشت قیمت به ناحیه‌ای حمایتی است. در مرحله باز تجمیع (Re-Accumulation)، خریداران منتظر فرصت‌هایی برای خرید با قیمت‌های پایین هستند و همین امر مرحله تجمیع (Accumulation) جدیدی را ایجاد می‌کنند.

همان طور که بیان شد مرحله باز تجمیع در روند صعودی شکل می‌گیرد. در یک مثال بیشتر توضیح می‌دهیم؛ فرض کنید یک دارایی در روند صعودی قرار دارد؛ اما سفارش‌های خرید برای آن کم است و هنوز خریدار زیادی وارد نماد نشده‌اند. در این حالت مؤسسات مالی بزرگ قیمت نماد را مجدداً به حالت رِنج درمی‌آورند تا خریدار تازه نفس وارد نماد شده و به رشد مجدد نماد کمک کند. زمانی که جمع‌آوری سفارش‌ها تمام شد، نماد مجدداً به حرکت صعودی خود ادامه می‌دهد.

به طور خلاصه در پرایس اکشن ICT، در باز تجمیع روند صعودی است برای مدت کوتاهی خنثی می‌شود و مجدداً حرکت صعودی خود را ادامه می‌دهد.

4- توزیع (Distribution)

در پرایس اکشن ICT، توزیع برعکس تجمیع است و زمانی اتفاق می‌افتد که پول‌های هوشمند ورودی به سود مد نظر خود رسیده‌اند و از معاملات خود خارج می‌شوند و عملاً دارایی‌ها را توزیع می‌کند. در این مرحله، مجدد قیمت در یک بازه رِنجی شروع به نوسان می‌کند.

مرحله توزیع عملاً در انتهای روند صعودی شکل می‌گیرد. در این مرحله بزرگان نماد، در قیمت‌های بالا دارایی خود را می‌فروشند و متأسفانه معامله گران مبتدی یا افرادی که احساسی عمل کرده و از حرکت گله‌ای پیروی می‌کنند از آن‌ها دارایی‌ را می‌خرند. پس از فروش کامل قیمت دارایی شروع به ریزش کرده و این معامله گران مبتدی متضرر خواهند شد.

به طور خلاصه در مرحله توزیع، در روند صعودی قرار داریم، برای مدتی خنثی می‌شود و سپس حرکت نزولی نماد آغاز خواهد شد.

آموزش جامع پرایس اکشن ICT

5- باز توزیع (Re-Distribution)

در روندی نزولی هستیم و سفارش‌ها برای ادامه روند کم است؛ بنابراین قیمت در یک محدوده خاص رنج می‌شود تا سفارش‌ها به حد مطلوب برسد پس از آن مجدد نماد روند نزولی خود را ادامه می‌دهد. به این اتفاق در سبک پرایس اکشن ICT باز توزیع (Re-Distribution) گفته می‌شود.

در سبک پرایس اکشن ICT، چهار مدل کلی حرکت بازار را توضیح دادیم دلیل رنج شدن‌های بازار تنها کمبود سفارش است در غیر این صورت بازار روند صعودی یا نزولی خود را ادامه می‌دهد و بلافاصله این روندها به هم تبدیل می‌شدند.

حال در روند جدید شکل گرفته نیز کمبود سفارش وجود دارد به همین دلیل باز تجمیع (در ادامه روند صعودی) و باز توزیع (در ادامه روند نزولی) شکل می‌گیرد.

10  الگوی برتر پرایس اکشن را بشناسید + آموزش تصویری کندل ها

اصطلاحات و ابزار مورد نیاز در پرایس اکشن ICT

برای آنکه بتوانیم هر چه بهتر با کمک سبک پرایس اکشن ICT بازار را تحلیل و سپس معامله کنیم نیاز است که با یکسری اصطلاحات آشنا باشیم. در ادامه اصطلاحات پرایس اکشن ICT آورده شده است.

از آنجایی که یکی از پرکاربردترین ابزارها در پرایس اکشن ICT، ابزار فیبوناچی است. کاربرد ابزار فیبوناچی در ICT را به صورت جداگانه برای شما آورده‌ایم تا مفصل‌تر آموزش دهیم و شما بهتر یاد بگیرید.

کاربرد ابزار فیبوناچی در پرایس اکشن ICT

فیبوناچی پرایس اکشن ICT

از ابزار فیبوناچی در سبک تحلیلی ICT برای شناسایی سطوح بالقوه حمایت و مقاومت – سطح تعادلی استفاده می‌شود.

1- فیبوناچی ریتریسمنت (Fibonacci Retracement) برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت

ابزار Fibonacci Retracement یک ابزار تجزیه و تحلیل ضروری است که توسط معامله گران ICT برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بالقوه استفاده می‌شود. این ابزار دارای یک خط عمودی که نشان دهنده تغییر در قیمت است و چندین خطوط افقی نشان دهنده سطوح بالقوه حمایتی و مقاومتی است را شامل می‌شود. در این نواحی ممکن است روند معکوس شود.

در این روش، ابتدا یک روند صعودی یا نزولی را در نمودار قیمت شناسایی می‌کنیم. سپس، نقطه شروع و پایان این روند را با استفاده از ابزار فیبوناچی ریتریسمنت به هم وصل می‌کنیم. این کار باعث می‌شود تا سطوح 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 78.6٪ روی نمودار قیمت ترسیم شوند.

در ادامه، با توجه به رفتار قیمت در این سطوح، می‌توانیم نقاط ورود و خروج معاملات خود را تعیین کنیم. به عنوان مثال، اگر قیمت به سطح 61.8٪ بازگشت کرد و از آنجا مجدداً شروع به حرکت در جهت روند اصلی کرد، می‌توان این سطح را به عنوان یک سطح حمایتی و نقطه ورود به معامله در نظر گرفت. به نواحی 68 تا 79 درصد، ناحیه Optimal Trade Entry یا به اختصار OTE گفته می‌شود.

در ادامه، به چند نکته مهم در مورد استفاده از فیبوناچی در سبک ICT اشاره می‌کنیم:

1- در سبک پرایس اکشن ICT، فیبوناچی به عنوان یک ابزار مکمل استفاده می‌شود. در این سبک، تأکید اصلی بر روی تحلیل رفتار قیمت و شناسایی اوردر بلاک‌ها (Order Blocks) است. فیبوناچی می‌تواند در کنار این تحلیل‌ها، به معامله‌گران کمک کند تا نقاط ورود و خروج بهتری را شناسایی کنند.

2- فیبوناچی مانند هر تحلیل دیگری صد در صد قابل اعتماد نیست. در برخی موارد، قیمت به سطوح فیبوناچی توجهی نمی‌کند. بنابراین، بهتر است از فیبوناچی در کنار سایر ابزارها و تحلیل‌ها استفاده شود.

3- سطوح فیبوناچی می‌توانند در هر دو جهت روند اصلی مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، اگر قیمت در یک روند صعودی قرار دارد، می‌توان از سطوح فیبوناچی برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات در جهت صعودی استفاده کرد وبالعکس برای روند نزولی استفاده کرد.

4- سطوح فیبوناچی می‌توانند در هر بازه زمانی مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، می‌توان از فیبوناچی برای تحلیل نمودارهای روزانه، هفتگی، ماهانه، یا حتی یک دقیقه‌ای استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کار با ابزار فیبوناچی مقاله «فیبوناچی (Fibonacci) و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال» را مطالعه کنید.

2- قیمت تعادلی (Equilibrium)

در پرایس اکشن ICT، تعادل قیمت یا EQ زمانی رخ می‌دهد که بازار در محدوده باریکی از قیمت‌ها حرکت کند و نیروهای عرضه و تقاضا متعادل شوند. در این حالت گفته می‌شود که بازار در وضعیت تعادل قرار دارد و این نمونه‌ای از یک روند جانبی در تحلیل تکنیکال که زیاد پایدار نبوده و یک موقعیت گذارا است.

در قیمت تعادلی (Equilibrium) بازار وارد فاز اصلاحی شده و 50 درصد حرکت قبلی خود را اصلاح می‌کند. همان‌طور که بیان شد در این حالت قدرت عرضه و تقاضا به تعادل رسیده است؛ بنابراین یکی از بهترین موقعیت‌های ورود به معامله است.

برخی معتقدند بهترین محدوده اصلاحی برای ورود در زمان اصلاح بازار نسبت 68 درصد فیبوناچی است. در این حالت شما به‌عنوان معامله گر کمترین ریسک در معامله خود را خواهید داشت و از طرفی بیشترین سود آوری را کسب خواهید کرد.

3- قیمت ارزان تر (Discount)

در یک روند صعودی زمانی که قیمت 50 درصد اصلاح داشته باشد یا زیر قیمت تعادلی (Equilibrium) باشد، گفته می‌شود خرید در آن محدوده در قیمت ارزان تر یا قیمت تخفیفی است.

عبارت قیمت ارزان تر برای هر تایم فریم متفاوت  است زیرا روندها و اصلاح‌ها در هر تایم فریم متفاوت است؛ بنابراین می‌توان گفت اصطلاحی نسبی است.

4- قیمت گران تر  (Premium)

در پرایس اکشن ICT، اصلاح قیمت گران زمانی است که بعد از یک حرکت نزولی، قیمت بیشتر از 50 درصد اصلاح داشته باشد. به عبارت دیگر در یک نوسان مشخص قیمت‌هایی که بالای 50 درصد اصلاح داشته‌اند یا در بالای ناحیه تعادلی قرار دارند را قیمت گران تر یا پرمیم گفته می‌شود.

زمانی که در یک روند نزولی قرار داریم و بازار بالای 50 درصد روند خود را اصلاح می‌کند گفته می‌شود قیمت گران تر  (Premium) است. در این حالت قیمت در بالای محدوده‌ی تعادلی قرار دارد و ریسک معامله فروش بسیار کم و سودآوری آن زیاد است.

5- خلا نقدینگی (Liquidity Void)

در پرایس اکشن ICT، خلا نقدینگی همان‌طور که از نامش پیداست ناحیه‌ای است که در آن نقدینگی وجود ندارد. این ناحیه‌ها اصولاً در صعودها یا نزول‌های شارپی قیمت ایجاد می‌شود.

فرض کنید با اعلام خبر اقتصادی خاصی قیمت طلا به طور ناگهانی در طی 5 دقیقه افزایش پیدا می‌کند. پس از آرام شدن جو بازار از آنجایی که این نواحی که قیمت به طور شارپی طی کرده است نقدینگی زیادی نداشته‌اند، قیمت مجدد برای پر کردن خلا نقدینگی به محدوده بازمی‌گردد.

حال این بازگشت قیمت ممکن است بلافاصله رخ دهد یا پس از گذشت زمان قابل توجهی به این ناحیه برگردد. البته قابل ذکر است این موارد تنها تحلیلی از بازار است و صرفاً احتمال رخ دادن آن‌ها بالاست؛ ولی همیشگی نیست.

6- استخر نقدینگی (Liquidity Pool)

معامله گران سبک پرایس اکشن معمولا حد ضررهای خود را بالای مقاومت‌ها یا پایین حمایت‌ها قرار می‌دهند به این نواحی یعنی نواحی بالایی سقف‌ها یا پایینی کف‌ها استخرهای نقدینگی می‌گویند زیرا سفارش‌های زیادی در این نواحی فعال هستند.

حال مؤسسات مالی بزرگ یا بانک‌ها با رساندن قیمت دارایی به این نواحی، سفارش‌های خود را پر کرده و راحت‌تر وارد دارایی می‌شوند.

7- اوردر بلاک (Order Block)

اوردر بلاک اساساً مناطق انباشته شدن قیمت توسط سفارش‌های بانک‌ها و مؤسسات هستند. این انباشت سفارش باعث عدم تعادل قابل توجهی بین خریداران و فروشندگان در آن سطح قیمت می‌شود که منجر به تثبیت موقت قیمت قبل از حرکت یک تکانه بزرگ در یک جهت، یا به سمت بالا یا پایین خواهد شد.

به بیان دیگر اوردر بلاک (Order Block) یک کندل نزولی (آخرین کندل نزولی) قبل از شروع روند صعودی یا یک کندل صعودی (آخرین کندل صعودی) قبل از شروع روند نزولی است.

یکی از بهتریم مناطق برای ورد به معامله به سبک پرایس اکشن ICT که بیشترین سود و کمترین ریسک را دارد، مناطق اوردر بلاک است. شناسایی اوردربلاک ها برای معامله گران مبتدی کمی دشوار است اما با تمرین و تکرار می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

بهترین قیمت برای حد ضرر در اوردربلاک ها مناطق بالای اوردر بلاک یا نوسان قبلی است.

اهمیت اوردر بلاک درسبک معاملاتی پرایس اکشن ICT

در سبک معاملاتی پرایس اکشن ICT اوردر بلاک ها نقش کلیدی دارند. حال این اوردر بلاک ها چه هستند؟ اوردر بلاک‌ها، ردپایی از سفارشات خیلی بزرگ  بازار سازان هستند. اگر به چارت قیمتی با دقت نگاه کنیم آخرین کندل صعودی یا نزولی، قبل از حرکت مخالف شارپی، اوردر بلاک است که‌ باعث عدم تعادل در بازار می‌شود. اصولا قیمت قبل از اینکه حرکت بزرگ خود را ادامه دهد، به آن مناطق باز خواهد گشت.

آموزش پرایس اکشن ICT

انواع اوردر بلاک

برای معامله با اوردر بلاک در پرایس اکشن ICT باید انواع اوردر بلاک را بشناسید:

اوردر بلاک صعودی

در پرایس اکشن ICT منطقه اوردر بلاک صعودی زمانی تشکیل شده است که حداقل پنج کندل صعودی در پشت سرهم پس از یک کندل نزولی تشکیل شده است.

اوردر بلاک نزولی

طبیعتاً اوردر بلاک نزولی، برعکس اوردر بلاک صعودی است و زمانی که حداقل پنج کندل نزولی پشت سرهم پس از یک کندل صعودی تشکیل شده باشد، اوردر بلاک نزولی خواهیم داشت.

اندیکاتور اوردر بلاک

اندیکاتوری هم به همین نام درپلتفرم تحلیلی تریدینگ ویو وجود دارد که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید این کندل های اوردر بلاک را شناسایی کرده و ستاپ معاملاتی خود را بر روی آن سوار کنید.

آموزش پرایس اکشن ICT

نقدینگی چیست (لیکوییدیتی)

نقدینگی ( لیکوییدیتی ) در دنیای پرایس اکشن ICT یکی از مهم ترین مباحث است و بر اساس دیدگاه پرایس اکشن ICT بازارهای مالی برای اینکه حرکت های مهم خود را آغاز کنند نیازمند این هستند که سفارشات بانک ها را فعال و این حجم عظیم سفارشات را پر کنند که برای این امر نیازمند نقدینگی ( لیکوییدیتی ) می باشند پس در نتیجه نقدینگی ( لیکوییدیتی ) مهم ترین عامل برای فعالیت های بازار های مالی هستند.

این نقدینگی ( لیکوییدیتی ) برای اینکه تهیه شود باید ابتدا حد ضرر های بقیه معامله گران فعال شود یا به بیان ساده تر برای تهیه نقدینگی ( لیکوییدیتی ) لازم برای سفارشات بانک‌ها و بزرگان ما نیازمند این هستیم که حد ضرر سایر معامله گران را فعال کنیم پس در جاهایی که انتظار داریم اکثر معامله گران حد ضرر خود را قرار دهند محل هایی است که بزرگان و بانک ها تازه به بازار وارد می شوند و با این دیدگاه بهتر است در جا هایی که یک سطح مورد استاپ هانت و محل هایی که حد ضرر افراد فعال می شود ما تازه وارد معامله شویم.

این امر باعث می شود که ما همزمان با بزرگان و بانک‌ها که در این محل ها نقدینگی ( لیکوییدیتی ) خود را تامین نموده اند وارد معامله گردیم اما بهتر است در هر حال تاییدیه هایی را برای ورود به معامله بررسی کنیم همچون شکل گیری یک اوردر بلاک و…

همچنین بهترین محل ها برای جمع شدن نقدینگی در اطراف محدوده هایی هستند که کاملا واضح و قابل مشاهده برای اکثر معامله گران می باشند برای نمونه در طرف دیگر یکی از مهم ترین مقاومت های تکنیکالی می تواند محل حضور نقدینگی ( لیکوییدیتی ) باشد که قیمت پس از فعال کردن حد ضرر های افراد تازه وارد، ریزش خود را آغاز نماید و بهتر است پس از نفوذ قیمت به محدوده مقاومتی و دادن تاییدیه لازم ما شروع به ورود به معامله نماییم نه در زمان برخورد.

چطور با پرایس اکشن ICT‌ بهتر معامله کنیم؟

در روش پرایس اکشن ICT، تلاش می‌شود با بررسی و شناسایی سفارشات قیمتی که توسط معامله‌گران بزرگ قرار داده می‌شوند، جلوی ضررهای کلان گرفته شود. برای این منظور از نمودارهای شمعی برای رسم نمودار قیمت در واحد زمان استفاده می‌شود. در روندهای صعودی با ادامه پیدا کردن روند به قله‌های بالاتر (HH) و در روندهای نزولی به کف‌های پایین‌تر (LL) خواهیم رسید. اما با این حال، بازار همیشه مستقیم و رو به بالا حرکت نمی‌کند و همواره اصلاحاتی را تجربه می‌کند.

برای مثال بعد از صعود به یک HH (Higher High)، قیمت با اندکی اصلاح به یک HL (Higher Low) می‌رسد. اگر سقف بعدی که ایجاد می‌شود، قیمت بیشتری از سقف بالاتر قبلی داشته باشد روند ادامه پیدا می‌کند. اما اگر سقف بعدی کمتر از سقف قبلی باشد، روند شکسته شده و تغییر جهت خواهد داد. به طور خلاصه در روش ICT با بررسی روند قیمت و الگوهای آن، تلاش می‌شود تا با شناسایی سفارشات قیمتی معامله‌گران بزرگ جلوی ضررهای کلان گرفته شود.

نکات مهم برای استفاده از پرایس اکشن ICT

در صورتی که شما می‌خواهید از سبک ICT در پرایس اکشن استفاده کنید، باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. شما می‌توانید با رعایت برخی نکات میزان موفقیت خود را در معاملات بالا ببرید. برای استفاده از پرایس اکشن، باید الگوهای قیمتی را شناسایی کرد و با تحلیل آن‌ها تصوری دقیق از رفتار بازار داشت. همچنین در تریدینگ با پرایس اکشن باید محافظه‌کار و صبور باشید.

برخلاف روش‌های دیگر تحلیل بازار که به شما نشان می‌دهند که هنگامی که باید خرید یا فروش کنید، پرایس اکشن فقط به شما نشان می‌دهد که چگونه باید با بازار برخورد کنید. همانند هر روش ترید دیگری، مدیریت ریسک در پرایس اکشن سبک ICT بسیار مهم است. بعضی اوقات روی الگوهای قیمتی بسیار واضح ولی غیرعادی حساب کرده و به تصمیمات غلطی دست می‌زنید.‌ در نتیجه باید به این مورد هم توجه داشت.

علاوه بر شناسایی الگوهای قیمتی، باید نقاط ورود و خروج خود را به دقت مشخص کنید. باید قادر باشید نقاط ورود و خروج خود را با استفاده از الگوهای قیمتی و فنی به دقت پیش‌بینی کنید. همچنین استفاده از تحلیل مالی و شناسایی منابع درآمدی و خروجی، همراه با پرایس اکشن به شما کمک خواهد کرد تا تصمیمات بهتری در مورد معاملات خود بگیرید.

همانند هر روش دیگری، برای استفاده از پرایس اکشن در سبک ICT باید تمرین کافی کنید. این روش به شما اجازه می‌دهد تا روی الگوهای قیمتی تمرکز کنید و اطلاعات بیشتری درباره بازار به دست آورید.

پرایس اکشن سبک ICT‌ به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

پرایس اکشن سبک ICT یک روش تحلیل تکنیکال است که بر اساس رفتار بازارگردان‌ها و شناسایی مناطق نقدینگی در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی معامله می‌کند. این سبک به معامله‌گران کمک می‌کند تا با روند بازار همسو شوند و از ناکارآمدی‌ها و تله‌های بازار سود ببرند.

پرایس اکشن سبک ICT به کسانی پیشنهاد می‌شود که دوست دارند به صورت ساده و کاربردی بازار را تحلیل کنند و از الگوهای قابل تفسیر قیمت استفاده کنند. همچنین این سبک برای تمامی بازه‌های زمانی مناسب است که در نتیجه تریدرهای کوتاه‌مدت، میان مدت و طولانی مدت به صورت ویژه از آن بهره می‌برند. در نتیجه اگر شما هم به اصول آن مسلط شوید به نتایج فوق‌العاده‌ای خواهید رسید.

جمع بندی

در دنیای تحلیل تکنیکال به سبک پرایس اکشن ICT شما می‌توانید سود خود را به حداکثر و زیان خود را به حداقل برسانید. نکته کلیدی این است که به طور مداوم یاد بگیرید و از آن دانش برای تصمیم‌گیری آگاهانه در معاملات استفاده کنید. معامله‌گرانی که بتوانند به هنر پرایس اکشن ICT تسلط پیدا کنند، مزیت قابل توجهی نسبت به رقبا خواهند داشت.

در این مقاله به چیستی پرایس اکشن ICT، مزایا و معایب آن و تمامی مفاهیم و الگوهای مهم این سبک پرداختیم. در ادامه اگر سؤالی برای شما باقی مانده است در کامنت ها بپرسید تا پاسخگوی شما باشیم.

سؤالات متداول

اوردر بلاک در پرایس اکشن ICT چیست؟

به طور خلاصه، یک بلوک سفارش، یک منطقه انباشت بزرگ است که توسط سرمایه گذاران نهادی ایجاد شده است. این منطقه حرکتی شارپی بالقوه در یک جهت را نشان می‌دهد. اوردر بلاک ها می‌توانند اطلاعات ارزشمندی در مورد سطوح حمایت یا مقاومت بالقوه و فرصت‌های کوتاه مدت و خرید در اختیار معامله گران قرار دهند.

من قصد سرمایه گذاری در بازارهای جهانی را دارم، چه پلتفرمی را پیشنهاد می‌دهید؟

شما با ایجاد حساب کاربری در صرافی BingX می‌توانید هم‌زمان ترید در بازار ارزهای دیجیتال و بازار فارکس را با کمترین کارمزد تجربه کنید.

برای معامله در سبک پرایس اکشن RTM چه اندیکاتوری کارایی بیشتری دارد؟

اندیکاتور فیبوناچی در این سبک معاملات می‌تواند کارایی خوبی داشته باشد.

نوشته های مشابه

‫15 دیدگاه ها

  1. اگر امکانش هست قسمت چطور با ictبهتر معامله کنیم رو روی چارت مثال هم بزنید ممنون،و در آخر خدا خانوادتو برات نگه داره واقعا دمت گرم ❤️❤️

  2. سلام
    پرایس اکشن ict بهتر تحلیل میکنه یا پرایس اکشن ال بروکس؟
    من هر دو رو بلد هستم فقط میخوام بدونم کارایی کدوم بیشتره؟

    1. سلام وقت تون بخیر باشه هر دوتا سبک خوب هستن ولی پرایس اکشن ال بروکس در مجموع بهتر است

  3. اموزش پرایس اکشن من در این مقاله خیلی خوب یاد گرفتم و همچنین نکاتی که دونستنش خیلی ضروریه من که خیلی لذت بردم از خوندن این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا