💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
همیار ترید

اندیکاتور مومنتوم و نکاتی که در مورد آن نمی‌دانید

آموزش صرافی بینگ ایکس

در این مقاله به بررسی اندیکاتور مومنتوم Momentum که یکی از اندیکاتورهای مورداستفاده برای بررسی بازارهای مالی است پرداخته و نحوه سیگنال گیری سود ساز از این اندیکاتور در کلیه بازارهای مالی را به شما معرفی می‌کنیم پس با ما همراه باشید در بررسی جامع اندیکاتور پولساز مومنتوم (Momentum) که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

اندیکاتور مومنتوم (Momentum) چیست؟

اندیکاتور مومنتوم نوسان نمای دقیق و لحظه ای است و از روش های بررسی و تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی است که با استفاده از دیتاهای کسب شده از قیمت، رفتار، سرعت افزایش یا سقوط قیمت ارز یا سهم موردنظر مارا بررسی می‌کند.

اندیکاتور مومنتوم (Momentum) در واقع برای بررسی سرعت قیمت و حرکت صعودی و یا نزولی ارز یا سهم استفاده می‌شود.

مومنتوم (Momentum)، یک نوسان نما محسوب می‌شود و در گروه اسیلاتور های روندی قرار می‌گیرد. اندازه‌ گرفتن سرعت حرکتی ارز از کارکردهای اصلی این اندیکاتور به شمار می‌رود.

فرمول اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

محاسبات برای تشکیل اندیکاتور مومنتوم (Momentum) بسیار آسان به نظر می‌رسد. برای انجام این محاسبات کافی است، میزان قیمتی بسته شدن کندل هر تایم فریم موردنظر را منهای مقدار قیمتی n کندل قبل کنیم. معمولاً به طور کلی مقدار عدد n را روی 14 در نظر می‌گیرند.

پس طبق روش بیان شده، روش بررسی اندیکاتور مومنتوم به‌صورت زیر است:

M=V-Vn

در فرمول اندیکاتور مومنتوم، M برابر با مقدار اصلی اندیکاتور، V قیمت بسته شدن کندل، V*n برابر با قیمت بسته شدن کندل در تعداد مشخصه قبلی است.

آموزش خصوصی فارکس

به همین نوع برای به دست آوردن درصد اندیکاتور می‌توانیم به شکل زیر برسیم:

(M=(V/Vn*100

در این مدل عدد اندیکاتور در حدود سطح 0 تا بالای 100 قرار می‌گیرد که در صورت افزایش و صعود، بالای 100 و در صورت کاهش به زیر 10 می‌رسد.

تاریخجه مومنتوم

روش بکار بردن اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

اندیکاتور مومنتوم (Momentum)، سود سازی فراوان و قابلیت بسیاری در بررسی بازار مالی دارند. دیتاهای این اندیکاتور می‌تواند شناخت بهتری نسبت به آینده ارزها به ما بدهد. به همین دلیل با بکار بردن آن‌ها در تحلیل خود می‌توان پیش ‌بینی‌ های لازم را برای صعودی یا نزولی بودن روند سهم به دست آورد. در این بخش به برخی از قابلیت های مهم اندیکاتور مومنتوم (Momentum) اشاره می‌کنیم.

پوزیشن ‌گیری با رد شدن از سطح 100

اندیکاتور مومنتوم (Momentum) با عدد مهم 100 بررسی می‌شود. در این اندیکاتور هر وقتی که مقدار اندیکاتور به بیشتر از 100 برسد، حرکات ارز صعودی و هر وقت به کمتر از 100 برسد رفتار ارز نزولی می‌شود. از همین جهت می‌شود رفتار ارز یا دارایی را مورد تحلیل قرار داد. این امکان در جهت پوزیشن خرید و پوزیشن فروش ارزش بسیار زیادی دارد. به نحوی که میزان موفقیت پوریشن های خرید پس از رد شدن از سطح 100 افزایش پیدا می‌کند.

اندیکاتور (Momentum) برای هر کندل یک میزان مشخص می‌کند و در طی ساخت کندل ها این عددها با متصل شدن به هم تبدیل به یک ساختار اندیکاتوری می‌شود که در پلتفرم های تحلیلی مثل تریدینگ ویو قابل بررسی خواهد بود.

پوریشن ‌گیری با تغییر حرکات مومنتوم (Momentum)

تغییر ارز از یک روند نزولی، همیشه موقعیت جذابی برای تحلیل گران است. وقتی روند ارز نسبت به چندین کندل گذشته تغییر پیدا می‌کند، به اصطلاح تغییر روند اتفاق می‌افتد. این هنگامی رخ می‌دهد که اسیلاتور مومنتوم، در چند کندل پشت سر هم نزولی باشد و بعد از چند کندل تغییر روند به سمت صعودی پیش برود. همین‌طور می‌تواند برعکس این موضوع رخ بدهد. هنگامی که شکست روند، بعد از چند کندل صعودی به نزولی باشد؛ پس کاربردی که اندیکاتور مومنتوم (Momentum) در این حالت دارد این است که بر اساس دیتاهای آن می‌توان پوزیشن خرید و یا پوزیشن فروش برای ارز را دریافت کند در زمان تغییر روند.

واگرایی بر روی اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

هر وقتی که قیمت ارز ساختار ریزشی داشته اما مدل اندیکاتور مومنتوم، رو به صعود باشد، به اصطلاح واگرایی صعودی صورت گرفته است. در این حالت با بررسی واگرایی می‌توان حرکات آینده ارز را تحلیل کرد.

برعکس این حالت هم قابل‌بررسی است؛ یعنی وقتی که قیمت ارز یا دارایی رو به صعود است و اندیکاتور مومنتوم (Momentum)، ساختار کاهشی را نشان می‌دهد. به اصطلاح واگرایی نزولی رخ داده و در این حالت هم اندیکاتور می‌تواند پوزیشنی برای فروش را پیش بینی کند.

 

اندیکاتور مومنتوم

تأثیر میزان معاملات در اندیکاتور مومنتوم(Momentum)

اندیکاتور مومنتوم (Momentum) ارتباط مستقیمی با حجم معاملات ارز دارد. از همین جهت، هر وقتی که میزان معاملات به یک‌دفعه افزایش پیدا کند، اندیکاتور مومنتوم (Momentum) از خود رفتار مخصوصی نشان می‌دهد و میزان حرکتی را می‌سنجد. این امر هم می‌تواند در پوزیشن ‌گیری ‌های ما در خصوص ارزهایی که موردنظر گرفته‌ایم سود ساز و کاربردی باشد.

انواع اندیکاتور مومنتوم

مومنتوم (Momentum)، مدل های مختلفی دارد که تریدر ها از آنها برای یافتن داده‌ها استفاده می‌کنند.

اندیکاتور مکدی (MACD)

این نوسان نما از مهم ‌ترین اندیکاتورهای بررسی بازار است که همگرایی و واگرایی را موردبررسی قرار می‌دهد MACD بر اساس میانگین متحرک مخصوص به خود که از آن استفاده می‌کند و توسط آن‌ها می‌تواند حرکت نمودار و سرعت حرکت را موردبررسی قرار داد. این میانگین‌ متحرک ها به‌ صورت 9، 12، 26 کندلی هستند که توسط اندیکاتور استفاده می‌شوند.

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI یکی دیگر از نوسان نماهایی است که مورد بررسی تریدر ها قرار می‌گیرد. این نوسان نما برای تعیین مناطق اشباع خرید و اشباع فروش بسیار مناسب است. اندیکاتور RSI بین 0 تا 100 حرکت می‌کند و عرفا عدد بالای 50 در آن، بیانگر ساختار صعودی نمودار است و هرچقدر به مقادیر بالاتر برسد و نزدیک 70 یا 90 می‌رسد، بیان کننده اشباع خرید در ارز خواهد بود و برعکس عددهای زیر 30، نشان از اشباع فروش است و محتمل است برای خرید دارایی مناسب به نظر برسد. در عمل اعداد 30 و 70 نیز از ارزش بالایی برخوردار هستند. هرگاه مقدار اندیکاتور از عدد 30 به بالاتر حرکت کند احتمال پوزیشن خرید افزایش میابد و برعکس هر وقتی که از عدد 70 به سمت پایین حرکت کند احتمال پوزیشن فروش، بالا می‌رود.

اندیکاتور ADX

این نوسان نما نیز در بررسی های تکنیکالی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد و جزو اندیکاتورهای بررسی مومنتوم (Momentum) به ‌حساب می‌آید. اندیکاتور ADX، با سه روند دهی مثبت، منفی و ساید، روند حرکتی نمودار را بررسی می‌کند و در عمل توان حرکتی نمودار را می‌سنجد.

این نوسان نما، در اعداد بین 0 تا 100 است و هر چقدر مقدار بیشتری داشته باشد قدرت روند بیشتری دارد. روند صعودی یا نزولی بودن سهم توسط نوسان ‌های دیگر مثبت و منفی بررسی می‌شوند و به همین علت کل داده‌های مورد نیاز را برای بررسی پیش روی تریدر ها قرار می‌دهد.

 

اندیکاتور مومنتوم

قابلیت های اندیکاتور مومنتوم(Momentum)

همان‌طور که در موارد بالا اشاره کردیم، اندیکاتور مومنتوم (Momentum) توانایی بسیاری در بررسی روند دارایی و چارت دارد و طبق دیتاهایی که به ما می‌دهد، رفتار چارت را می‌توان بررسی کرد و در خرید و فروش خود دقت بیشتری به خرج داد.

به همین جهت، برخی از قابلیت های استفاده از اندیکاتور مومنتوم(Momentum) را به طور خلاصه بیان می‌کنیم:

  • تعیین پوزیشن خرید و پوزیشن فروش
  • تعیین مناطق مهم مثل اشباع خرید و اشباع فروش
  • بررسی سرعت حرکتی چارت
  • بررسی نقاط تغییر روند چارت از روند نزولی به صعودی
  • بررسی میزان افزایش یا کاهش میزان معاملات و تأثیر آن

تنظیمات اندیکاتور مومنتوم

برای تحلیل چارت با استفاده از اندیکاتور مومنتوم، از پلتفرم های تحلیل تکنیکال همچون تریدینگ ویو استفاده می‌شود. این پلتفرم امکان اضافه کردن اندیکاتورها را در خود دارد و با تنظیم آن‌ها می‌توان اندیکاتور مومنتوم (Momentum) را برای هر چارت به طور مخصوص مشاهده و بررسی کرد.

برای تنظیم اندیکاتور مومنتوم در تریدینگ ویو در داخل سرفصل اندیکاتورها اسم اندیکاتور موردنظر را تایپ کرده و این اندیکاتور برای ما نمایش داده می‌شود و برای تغییر تنظیمات آن روی اندیکاتور موردنظر دبل کلیک نمایید. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید با انتخاب اندیکاتور، تنظیمات آن برای چارت قابل تغییر و شخصی سازی است و ارزیابی و تحلیل هر سهم بر پایه تنظیمات مخصوص اندیکاتور مومنتوم صورت می‌گیرد؛

جمع‌بندی

در تحلیل تکنیکال چارت ها در کلیه بازار مالی، اندیکاتورها از قابلیت و توانایی مخصوص ای برخوردار هستند. از این جهت برای هر شخصی که قصد دارد در بازار مالی فعالیت داشته باشد، کسب توانایی و استفاده درست از اندیکاتورها از موارد مهم و ضروری به شمار می‌رود. با بکار بردن اندیکاتورها ما به دیتاهای بسیاری برای هر چارت می‌رسیم که در پوزیشن ‌گیری و برای معاملات در چارت موردنظر نقش اساسی ایفا می‌کند. اندیکاتور مومنتوم (Momentum) در نشان دادن روند و سرعت حرکتی چارت، عملکرد فوق العاده ای دارد. به همین دلیل ما به آن جایگاه مخصوصی در تحلیل های خود داده و همیشه با رعایت موارد گفته شده در نمودار از آن بهره می‌بریم.

چنانچه قصد ورود به بازار ارزهای دیجیتال و شروع خرید و فروش را دارید، اما فرصت کافی یا تخصص لازم برای تحلیل بازار را ندارید، برای سرمایه گذاری موفق در ارزهای دیجیتال می‌توانید از دوره های آموزشی ارز دیجیتال همیار کریپتو استفاده کنید.

این دوره‌ها بر اساس تحلیل بازار و متناسب با نیاز مخاطبان از پایه تا پیشرفته طراحی و بروز می‌شوند. تیم همیار کریپتو برای کمک به علاقه‌مندانی که قصد ورود به این بازار رادارند دوره های آموزش ارز دیجیتال در مشهد را به‌صورت حضوری در مشهد و غیرحضوری برای علاقه مندان در نقاط مختلف کشور در فضای اسکای روم برگزارمی‌کند.

[quform id=”4″ name=”ثبت نام دوره های آموزشی”]

سؤالات متداول

1_ مزیت اندیکاتور مومنتوم (Momentum) نسبت به سایر اندیکاتورها چیست؟

اینکه این اندیکاتور علاوه بر تعیین روند قیمتی که بقیه اندیکاتورها نیز انجام می‌دهند اقدام به مشخص کردن قدرت روند و نقاط چرخش روند نیز می‌کند

2_کدام اندیکاتور مومنتوم روندهای ساید و خنثی نیز مشخص می‌کند؟

اندیکاتور ADX به دلیل داشتن چندین نوسان نمای متفاوت بجای 1 نوسان نما توان مشخص کردن این موضوع را دارد

3_بجز خود اندیکاتور مومنتوم (Momentum) دیگر چه اندیکاتورهایی قابلیت مومنتوم را دارند؟

اندیکاتورهای ADX و RSI MACD و. این قابلیت را در کنار توانایی های دیگر خود دارند.

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام. تو سوالات متداول گفته بودید که RSI توانایی نشان دادن مومنتوم را دارد. ممکن است توضیح دهید.

  2. وقتی ADXرو در تریدویو میزنیم دو اندیکاتور AVERAGE DIRECTIONAL INDEXو robBooker ADXBreakutمیاد که اولی زیر چارت تشکیل میشه و دومی روی چارت.که کاربردشون خیلی متفاوت هست ADXمدنظر شما کدوم اندیکاتور هست.

  3. سلام ..ممنون .اندیکاتور کاربردی بود خیلی خوبه که وقتی می خوایم پزیشن خرید یا فروش بگیریم ودنبال نشانه هستیم از این اندیکاتور هر استفاده کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا