💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتال

استیبل کوین چیست؟ انواع آن، بهترین استیبل کوین برای ایرانیان

آموزش صرافی بینگ ایکس

در دنیای ارزهای دیجیتال، یکی از مسائلی که همواره مورد توجه قرار گرفته است، نوسانات ناگهانی ارزها و افت‌های شدید ارزش آن‌ها است. به عنوان راه‌حلی برای مقابله با این نوسانات، مفهوم “استیبل کوین Stable Coin” یا ارزهای دیجیتال پایدار به وجود آمده است. این ارزها با استفاده از مکانیسم‌های پشتوانه‌گرفتن از دارایی‌ها و سیاست‌های مالی منظم، به هدف حفظ پایداری ارزش خود می‌پردازند. از این رو، استیبل کوین‌ها نقش مهمی در ایجاد ثبات و اعتماد در بازار ارزهای دیجیتال دارند. در این مقاله همیارکریپتو، به معرفی مفهوم استیبل کوین و انواع آن خواهیم پرداخت و نقش آن در اکوسیستم ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین، نوعی ارز دیجیتال است که به منظور حفظ پایداری ارزش خود در مقابل نوسانات بازار و افت‌های ناگهانی طراحی شده است. این ارزها معمولاً از مکانیسم‌هایی مانند پشتوانه‌گرفتن از دارایی‌ها، نقدینگی ذخیره های مالی یا تعداد محدود توکن‌ها استفاده می‌کنند تا به این هدف دست یابند. هدف اصلی استیبل کوین‌ها، ایجاد ثبات و اعتماد در بازار ارزهای دیجیتال است و این ارزها به عنوان یک گزینه مطمئن‌تر برای معاملات و استفاده‌های روزمره مورد توجه قرار می‌گیرند.

بنابراین استیبل‌کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که توسط ارزهای قانونی مانند دلار، پوند، روبل و… پشتیبانی می‌شوند. مزیت این استیبل کوین ها در مقابل بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، قیمت پایدار آن‌ها است. قیمت و نرخ Stablecoin مطابق ارز قانونی که پشتیبان آن است، تغییر می‌کند. برخی از این استیبل کوین ها متمرکز هستند و برخی دیگر غیرمتمرکز، که در ادامه به بررسی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

میم کوین انفجاری و جم کوین ها که میتوانید سرمایه گذاری خود را انجام دهید و به صورت استراتژی DCA که میتوانیدبیشترین سود خود را داشته باشید.

 معروف‌ترین استیبل کوین‌های بازار کریپتو

اگر این سوال برای شما پیش آمده است که کدام استیبل کوین بهتر است؟ یا بهترین استیبل کوین برای ایرانیان در ادامه لیست استیبل کوین های معروف در بازار کریپتو را برای شما آورده‌ایم:

استیبل‌کوین‌های مرتبط با دلار آمریکا استیبل‌کوین مرتبط با پوند بریتانیا
1)     تتر (USDT) 1) بایننس پوند استیبل کوین (BGBP)
2)     ترو یو اس دی (TUSD) استیبل‌کوین مرتبط با یورو
3)     دلار جمینی (GUSD) 1) یوروتتر (EURT)
4)     یو اس دی کوین (USDC) استیبل‌کوین مرتبط با لیره ترکیه
5)      پکسوس (PAX) 1) بی‌لیرا (TRYB)
6)     بایننس یو اس دی (BUSD) استیبل‌کوین مرتبط با وون کره جنوبی
7)     دای (DAI) 1) بایننس کره جنوبی (BKRW)
8)     اچ‌یواس‌دی (HUSD) استیبل‌کوین‌های مرتبط با طلا
9)     ام‌یواس‌دی (MUSD)

10)  اس‌یواس‌دی (SUSD)

1)     کش طلا (CACHE)
آموزش خصوصی فارکس

2)     تتر طلا (XAUt)

3)     پکسوس طلا (PAXG)

11)  امپلفورث (AMPL) (الگوریتمی) سایر استیبل‌کوین‌ها
  1)     پترو (PTR) (پشتوانه‌ی نفت)

2)     لیبرا (باسکت باز)

استیبل کوین چیست

5 رتبه ی برتر استیبل کوین ها همراه با ارزش کل بازار

در فهرست طولانی استیبل کوین‌هایی که در بالا معرفی کردیم، موارد زیادی وجود دارند که از نظر ارزش کل می‌توانند با ارزهای دیجیتال مهمی مثل یت کوین، اتریوم و کاردانو رقابت کنند. از تتر گرفته که رتبه سوم بازار را در دست دارد، تا دای که تنها رمز ارز پایدار و با ثبات الگوریتمی در 20 رمز ارز برتر بازار ارز دیجیتال است. در لیست زیر فهرست بزرگ‌ترین استیبل کوین‌های بازار ارز دیجیتال را به همراه ارزش کل و تعداد کل شبکه‌های پشتیبان آن‌ها مشاهده می‌کنیم.

رتبه در کوین مارکت کپ

ارزش کل بازار نام و نماد استیبل کوین رتبه

3

83.7 میلیارد دلار دلار تتر (USDT)

1

6

26.7میلیارد دلار

یو اس دی کوین (USDC)

2

18 4میلیارد دلار دای (DAI)

3

22 3.8 میلیارد دلار دلار بایننس (BUSD)

4

27 2.8 میلیارد دلار ترو یو اس دی (TUSD)

5

استیبل کوین چگونه کار می‌کند؟

استیبل کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال پایدار به منظور حفظ پایداری ارزش خود در برابر نوسانات بازار طراحی شده‌اند. آن‌ها با استفاده از مکانیسم‌های مختلف کار می‌کنند تا ارزش ثابتی را حفظ کنند.

برای درک بهتر نحوه عملکرد استیبل کوین‌ها، می‌توانید به مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. پشتوانه‌گرفتن: اکثر استیبل کوین‌ها از مکانیسم پشتوانه‌گرفتن استفاده می‌کنند، به این معنا که معمولاً مقداری از دارایی‌های فیزیکی یا ارزهای دیجیتال دیگر به عنوان پشتوانه استفاده می‌شود. مثلاً برخی استیبل کوین‌ها با پشتوانه‌گرفتن از دلار آمریکا، طلا یا اتریوم ایجاد می‌شوند.
  2. انتشار توکن‌ها: هنگامی که پشتوانه مشخص شود، توکن‌های استیبل کوین به بازار عرضه می‌شوند. هر واحد از توکن استیبل کوین معمولاً به ارزش مشخصی از پشتوانه‌اش معادل می‌شود. مثلاً یک واحد استیبل کوین می‌تواند معادل یک دلار آمریکا باشد.
  3. نظارت و تعادل: برای حفظ پایداری ارزش، نظارت مداوم بر مقدار پشتوانه و تعادل بین عرضه و تقاضا برای توکن‌های استیبل کوین ضروری است. در صورت کاهش ارزش استیبل کوین نسبت به پشتوانه‌اش، بانک‌ها و شرکت‌های صادرکننده معمولاً اقداماتی انجام می‌دهند تا ارزش را مجدداً به سمت پایین کشانند.
  4. تبادل و معامله: توکن‌های استیبل کوین می‌توانند به‌عنوان ابزارهای پرداخت در برخی خدمات و کسب‌وکارها و همچنین به‌عنوان واحد تبادل در صرافی‌های ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار بگیرند.

استیبل کوین‌ها از اهمیت بسیاری در بازار ارزهای دیجیتال برخوردارند، زیرا امکان تجارت و سرمایه‌گذاری بیشتری را فراهم می‌کنند و کمک می‌کنند تا معاملات در بازار کریپتو با پایداری و اعتماد بیشتری انجام شوند.

انواع استیبل کوین

  • استیبل کوین های پشتوانه فیات
  • استیبل کوین‌های پشتوانه کالا
  • استیبل کوین‌های پشتوانه ارز دیجیتال
  • استیبل کوین‌های الگوریتمی

در ادامه به بررسی دقیق‌تر انواع استیبل کوین می‌پردازیم:

استیبل کوین های پشتوانه فیات

استیبل کوین‌های با پشتوانه فیات، ارزهای دیجیتال هستند که ارتباط مستقیم با ارزهای ملی (فیات) دارند و ارزش آن‌ها به صورت مستقیم به ارزهای ملی مرتبط است. این ارزها معمولاً با استفاده از پشتوانه‌گرفتن از دارایی‌های فیزیکی مانند ارزهای ملی یا ذخیره های مالی ایجاد می‌شوند و به همین دلیل به عنوان استیبل کوین شناخته می‌شوند؛ زیرا هدف اصلی آن‌ها حفظ پایداری ارزش در برابر نوسانات بازار است.

یکی از مثال‌های معروف استیبل کوین‌های با پشتوانه فیات، تتر (Tether) است. تتر (USDT) به عنوان یک استیبل کوین محبوب در بازار کریپتو شناخته می‌شود و به پشتوانه‌گرفتن از دلار آمریکا معتبر است. به این معنا که هر یک واحد تتر برابر با یک دلار آمریکا قابل مبادله است و ارزش آن به‌طور مستقیم با ارزش دلار مرتبط می‌باشد. این ویژگی به تتر اجازه می‌دهد که به عنوان یک ابزار پایدار برای معاملات در بازار کریپتو استفاده شود و به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امکان حفظ ارزش سرمایه خود در مقابل نوسانات بازار را می‌دهد.

استیبل کوین‌های پشتوانه کالا

استیبل کوین‌های با پشتوانه کالا، ارزهای دیجیتالی هستند که ارتباط مستقیم با قیمت یک کالای خاص دارند و ارزش آن‌ها به صورت مستقیم به ارزش کالا مرتبط می‌شود. این نوع ارزها معمولاً با استفاده از پشتوانه‌گرفتن از مواد خام، فلزات گرانبها، نفت یا کالاهای دیگر ایجاد می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها حفظ پایداری ارزش در برابر نوسانات بازار است.

یکی از مثال‌های معروف استیبل کوین‌های پشتوانه کالا، استیبل کوین‌های طلا هستند. به عنوان مثال، تتر گلد (xAUT) و یا استیبل کوین PAX Gold (PAXG) که یک استیبل کوین است که به صورت مستقیم با قیمت طلا مرتبط می‌شود. هر واحد PAX Gold معادل با یک گرم طلا خام معتبر می‌باشد. این ویژگی به PAX Gold اجازه می‌دهد که به عنوان یک استیبل کوین پشتوانه یا مشابه طلا عمل کند و مورد استفاده در برخی معاملات و سرمایه‌گذاری‌ها قرار گیرد.

استیبل کوین‌های پشتوانه ارز دیجیتال

استیبل کوین‌های پشتوانه ارز دیجیتال، ارزهای دیجیتال هستند که ارتباط مستقیم با ارزهای دیجیتال دیگر دارند و ارزش آن‌ها به صورت مستقیم به ارزش ارز دیجیتال مرتبط می‌شود. این نوع ارزها معمولاً با استفاده از پشتوانه‌گرفتن از ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین، اتریوم یا ارزهای دیگر ایجاد می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها حفظ پایداری ارزش در برابر نوسانات بازار است.

روند کار به این صورت است: خریدار ارز دیجیتال خود (مثلا اتریوم) را در یک قرارداد هوشمند قفل می‌کند و به ازای آن مقدار، معادلی از استیبل کوین دریافت می‌کند.

در  بازارهای فرعی، استیبل کوین‌ها توسط بازار معاملاتی خصوصی و تأمین‌کنندگان نقدی ایجاد می‌شوند. آنها اغلب به عنوان مثال به نام بیتکوین یا اتریوم آورده می‌شوند، اما ارزش آنها با توجه به تقاضا و عرضه در بازار متغیر است.

این بازارها از اهداف مختلفی مانند تسهیل معاملات، حفظ ارزش و تسهیل جابجایی ارزهای دیجیتال درونی در شبکه‌های خصوصی دیگر استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، WBTC (Wrapped Bitcoin) یک استیبل کوین برای بیتکوین است که مقداری از بیتکوین را به یک بازار معاملاتی فرعی متصل می‌کند. همچنین، WETH (Wrapped Ethereum) یک استیبل کوین برای اتریوم است که ارزش اتریوم را با دیگر استیبل کوین ها همگام و برابر می‌کند.

استیبل کوین‌های الگوریتمی

استیبل کوین‌های الگوریتمی که از دسته استیبل کوین های غیر متمرکز هستند، با استفاده از الگوریتم‌ها، تأمین عرضه و گردش توکن‌های خود، بازار را کنترل می‌کنند. هنگامی که قیمت این استیبل کوین‌ها به بالای قیمت تارگت یا بالای قیمت ارز دیجیتالی که آن را پشتیبانی میکند می‌رسد، توکن‌های جدیدی صادر می‌شود تا با افزایش عرضه، قیمت آن‌ها کاهش پیدا کند.

همچنین، این استیبل کوین‌ها در صورتی که قیمت به زیر قیمت هدف برسد، صدور توکن‌های جدید را متوقف می‌کنند، که با محدود کردن عرضه، قیمت را افزایش داده و متعادل کند. شما با دامیننس تتر میدانید که پول در کدام قسمت از بازار کریپتو است.

استیبل کوین و انواع استیبل کوین

معروف‌ترین استیبل کوین‌های بازار کریپتو

این لیست بر مبنای شناخته‌شدن و محبوبیت در بازار کریپتوگرافی بوده است و توجه داشته باشید که تا تاریخ ارائه این پاسخ، شرایط و معروفیت ممکن است تغییر کرده باشد. لیست را به خاطر بسپارید

  • تتر (USDT): معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین استیبل‌کوینی‌ است که در ارتباط با دلار آمریکا می‌تواند مقدار ارزش پایه‌اش را به خوبی حفظ کند.
  • یو اس دی کوین (USDC): نیز مثل Tether با دلار آمریکا مرتبط است و یکی از محبوب‌ترین استیبل‌کوین‌ها به ویژه در آمریکا می‌باشد.
  • بایننس یو اس دی ( BUSD) : ارتباط این استیبل‌کوین نیز با دلار آمریکا می‌باشد و توسط  صرافی معتبر بایننس، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های کریپتو، صادر می‌شود.
  • استیبل کوین دای (DAI): یکی از معروف‌ترین استیبل‌کوین‌های مرتبط با دارایی‌های دیگر است که توسط سازمان MakerDAO تحت پشتیبانی قرار گرفته است.
  • ترو یو اس دی TrueUSD (TUSD):  این استیبل کوین هم یکی از استیبل‌کوین‌های مرتبط با دلار آمریکاست که مقدار ارزشش با این ارز پایه تطابق دارد.

بازار کریپتوکارنسی پویا بوده و همیشه احتمال وجود استیبل‌کوین‌های جدید و معروف‌تری وجود دارد. بنابراین، بهتر است همیشه  اطلاعات خود را  به‌روز‌ نگه داشته و از منابع معتبر و خبره در این حوزه استفاده  کنید.

استیبل کوین های متمرکز و غیر متمرکز

ارزهای دیجیتال پایدار، به دو گروه متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم میشوند. بیشتر آنها استیبل کوین های پایداری هستند که پشتوانه فیات دارند؛ مانند BUSD، USDT، USDC  و غیره که به دلیل کنترل، عرضه و مدیریت توسط شرکتهایی بخصوص به عنوان ارزدیجیتال پایدار متمرکز شناخته میشوند.

گرچه که این توکن ها بر روی بلاکچین های غیرمتمرکز عرضه می‌شوند، اما براساس قرارداد هوشمند این توکن ها، کنترل نهایی آنها در اختیار عرضه کننده آنهاست. این کنترل به صورتی است که در صورت صلاحدید شرکت، میتوانند یک آدرس ولت مشخص را مسدود یا امکان برداشت توکن را از صاحب آن سلب کند. اما با این حال این Stablecoion ها به علت داشتن پشتوانه فیات از ثبات بالاتری برخوردار هستند.

استیبل کوین های غیرمتمرکز، که از پشتوانه ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، با توجه به اینکه مدیریت کامل آنها به واسطه قراردادهای هوشمند انجام می‌شود و نظارت بر آنها از طرف یک سازمان خودگردان غیرمتمرکزصورت می‌گیرد، خوشبختانه امکان مسدود شدن آدرس ولت ها وجود ندارد، اما نگرانی های دیگری از قبیل کاهش قیمت ارزدیجیتال پشتوانه و بعد از آن کاهش قیمت Stablecoin، وجود دارد.

ما برای خرید و فروش و معاملات خود از صرافی بینگ ایکس استفاده میکنیم و میتوانید آموزش صرافی بینگ ایکس همیارکریپتو را مطالعه کنید.

مزایا و معایب stablecoin چیست؟

مزایا و معایب استیبل‌کوین‌ها به شرح زیر است:

مزایا استیبل کوین ها

از مزایای استیبل کوین‌ها می‌توان تمرکز بر پایداری ارزش آن‌ها و امکان معامله و استفاده آسان آن‌ها در معاملات روزمره و بین‌المللی دانست. این مزایا به صورت زیر خلاصه می‌شوند:

  • پایداری ارزش: استیبل کوین‌ها به عنوان یک گزینه پایدارتر نسبت به ارزهای دیجیتال در برابر نوسانات شدید بازار عمل می‌کنند. این ویژگی مهم برای معامله‌گران و سرمایه‌گذارانی مناسب است که می‌خواهند از نوسانات ناگهانی ارزها در بازار کریپتو در امان باشند.
  • هزینه کمتر: استیبل کوین‌ها معمولاً هزینه‌های کمتری برای انجام تراکنش‌ها نسبت به ارزهای دیجیتال سنتی دارند، که این امر باعث جذابیت بیشتر برای معاملات تجاری و پرداخت‌های بین‌المللی می‌شود.
  • سرعت و آسانی معامله: استیبل کوین‌ها به عنوان یک واحد پول قابل استفاده هستند و به راحتی می‌توانند در صرافی‌ها مبادله شوند. این ویژگی موجب افزایش سرعت و آسانی در معاملات می‌شود.
  • معاملات بین‌المللی: استیبل کوین‌ها باعث افزایش سرعت و کاهش هزینه پرداخت‌های بین‌المللی نیز می‌شوند، که این امر به خصوص برای کسب‌وکارها و شرکت‌های فعال در بازارهای جهانی بسیار حائز اهمیت است.
  • پشتوانه‌گرفتن از کالاها: استیبل کوین‌های پشتوانه‌گرفته از کالاها، نظیر طلا، فلزات گرانبها و کالاهای دیگر، امکان حمل و نقل و نگهداری آسان‌تری را به کاربران ارائه می‌دهند. این امر به ویژه در معاملات مرتبط با کالاها و فعالیت‌های صنعتی خیلی اهمیت دارد.

با در نظر گرفتن این مزایا، استیبل کوین‌ها به عنوان یک ابزار پرکاربرد در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند و از اهمیت بالایی برخوردارند.

معایب استیبل کوین ها:

از جمله مواردی که به عنوان معایب استیبل کوین‌ها مطرح می‌شود این است که برای حفظ امنیت و اعتماد کاربران، اقدامات مناسب و شفافیت بیشتری در طراحی و اجرای استیبل کوین‌ها به کار گرفته شود. به طور خاص، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتوانه‌گرفتن معتبر: شرکت‌ها و نهادهای صادرکننده استیبل کوین‌ها باید از پشتوانه‌گرفتن معتبر و قابل اعتماد برای تضمین پایداری ارزش استیبل کوین‌ها استفاده کنند. این موضوع نیازمند توضیح و اطلاعات شفاف از سوی شرکت‌ها و صادرکنندگان است.
  • حسابرسی مستقل: استیبل کوین‌هایی که به نهادها و حسابرسان مرکزی وابسته هستند، نیاز به حسابرسی مستقل و صادقانه دارند. این کار به اطمینان حاکمیت ارزش استیبل کوین‌ها و عدم انحصار اطلاعات از سوی شرکت‌ها کمک می‌کند.
  • توجه به مدل کسب‌وکار: کاربران باید به مدل کسب‌وکار و مکانیسم‌های عملکرد استیبل کوین‌ها دقت کنند. استفاده از استیبل کوین‌های الگوریتمی با پیشنهادات نامعتبر و بدون اطلاعات کافی به عنوان سرمایه‌گذاری ریسک بالایی برای سرمایه گذار محسوب می‌شود.
  • آگاهی از ریسک‌ها: همانند سایر ارزها و دارایی‌های دیجیتال، استیبل کوین‌ها هم با ریسک‌های مختلفی همراه هستند. کاربران باید به عنوان سرمایه‌گذاران هوشمند، آگاهی کافی از ریسک‌های مرتبط با استفاده از استیبل کوین‌ها داشته باشند و تصمیم‌گیری منطقی برای مشارکت در بازار دیجیتال ارزها انجام دهند.

به عنوان یک کاربر یا سرمایه‌گذار، همواره بهتر است با اطلاعات کافی و تحقیقات دقیق، به معامله و استفاده از هر نوع استیبل کوین‌ها پرداخته شود تا از امنیت و قابلیت اعتماد این ارزها بیشتر اطمینان حاصل شود.

احتمال نابودی ارزش یک استیبل کوین وجود دارد؟

در طول عمر چند ساله رمز ارزهای پایدار، همواره تلاش نهادها و نهنگ‌ها برای به هم زدن تعادل استیبل کوین‌ها و سودجویی از این موقعیت حس شده است، اما معمولا آربیتراژگرها سعی می‌کنند با خرید و فروش آن‌ها در صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز متعدد، قیمت را به سمت 1 دلار برگردانند.

علاوه بر آربیتراژگرها، الگوریتم‌های داخلی در استیبل‌کوین‌ها، ، نقش بسیار حیاتی در برقراری ارتباط با دلار بازی می‌کنند. با این حال، بسیار اتفاق افتاده که یک رمز ارز پایدار که باید ثبات داشته باشد، به طور موقت ارزشی کمتر یا بیشتر از 1 دلار پیدا کند و به مدت طولانی به حالت اولیه خود برنگردد. به‌عنوان نمونه‌ای برجسته از این پدیده، می‌توان ترا یو اس دی را نام برد.

در ماه مه 2022 (اردیبهشت 1401) استیبل کوین ترا یو اس دی (UST) با فروش سنگین یک نهنگ پگ قیمتی خود را از دست داد و به زیر 1 دلار رسید. با توجه به الگوریتم خاص این شبکه، برای برقراری دوباره پگ مقدار زیادی UST سوزانده و ارز دیجیتال LUNA  مینت شد، اما از آنجا که ترا یو اس دی پشتوانه مالی ندارد، رابطه معکوس لونا و یو اس تی در یک حلقه کاهشی گیر افتاد و در عرض چند روز قیمت UST درصد زیادی از قیمت خود را از دست داد.

این اتفاق به طور کلی اعتماد عمومی را به حوزه امور مالی غیر متمرکز یا دیفای از بین برد و موجب تسریع ریزش و سقوط بازار ارزهای دیجیتال در مقیاس بزرگ شد. مخصوصا اعتماد به انواع استیبل کوین حتی تتر و یو اس دی کوین از بین رفت. بیت کوین که از قبل وضعیت مناسبی نداشت نیز از این کاهش قیمت تاثیر شدیدی گرفت و تا حمایت 20 هزار دلار پایین آمد. گفته می‌شود اگر دیگر استیبل کوین‌های بازار رمز ارزها نیز دی‌پگ شوند، احتمالا بی‌اعتمادی کاربران به حوزه دیفای بیشتر و شرایط بدتر خواهد شد.

آینده استیبل کوین چیست؟

پس ازاینکه بازار در سال 2017 از اوج خود به سمت پایین حرکت کرد سرمایه‌گذاران به استیبل‌کوین‌ها به عنوان راهی امن‌تر برای کار با تکنولوژی بلاک چین تمایل بیشتری نشان می‌دهند. در نیمه اول سال 2020، میزان عرضه استیبل‌کوین‌ها به 94% افزایش یافت و در ماه ژوئن به 11 میلیارد دلار رسید. همچنین، در سپتامبر 2020، اداره حسابرسی و ارزشیابی آمریکا (OCC) به بانک‌های ملی و انجمن‌های پس‌انداز فدرال این مجوز را داد که ذخایر مالی را برای صادرکنندگان استیبل‌کوین نگه دارند.

با پیوستن بازیکنان معتبری چون برادران وینکلوس، سیرکل و کوین‌بیس، ایده‌ای از دلار دیجیتال، یک ارزی که ارزهای قانونی را بدون خطر از دست دادن ارزش آن‌ها، به بلاکچین تبدیل می‌کند، جذابیت بیشتری پیدا کرد. پس با توجه به این موارد، استیبل کوین آینده خوبی در سال‌های پیش رو خواهد داشت.

استیبل‌کوین‌ها ارزهای دیجیتال هستند که با هدف داشتن استحکام و ثبات قیمت ایجاد شده‌اند. این ارزها معمولاً مبتنی بر فیات (ارزهای ملی مانند دلار آمریکا، یورو و…) یا دارای مدیریت مناسب نقدینگی هستند تا مقدار ارزششان پایدار بماند.

انواع استیبل‌کوین‌ها عبارت‌اند از استیبل‌کوین‌های مرتبط با فیات مثل  Tether (USDT)، استیبل‌کوین‌های مرتبط با دارایی‌های دیگر مثل طلا  و یا استیبل‌کوین‌های مبتنی بر الگوریتم. همچنین وجود استیبل‌کوین‌های دیگر نیز امکان‌پذیر است، و این گروه‌ها به طور کلی مشخص می‌کنند که چگونه این ارزها به پایداری قیمت دست می‌یابند.

ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، امیدواریم که مطلب فوق توانسته باشد به سوالات شما در ارتباط با استیبل کوین ها پاسخ داده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا