💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتال

7 روش برای شناسایی طرح پانزی

آموزش صرافی بینگ ایکس

طرح پانزی (Ponzi scheme)، طرحی برای کلاه‌برداری است که در آن‌یک کلاه‌بردار، به افراد ناآگاه وعده می‌دهد که با پول‌ آن‌ها کار می‌کند و سودهای تضمینی به سرمایه‌گذاران می‌دهد. ابتدا برای جلب اعتماد، از پول کاربران جدید، سود کاربر قدیمی داده می‌شود حتماً تا به اینجا متوجه شده‌اید که اگر سرمایه‌گذار جدیدی وارد این چرخه نشود به دلیل عدم وجود سرمایه‌گذار جدید این طرح نابود می‌شود و طراح این چرخه با مقدار زیادی پول متواری می‌شود. تشخیص این طرح‌ها اصلاً کار سختی نیست، مهم‌ترین مشخصه طرح‌های پانزی سودهای نجومی است.در این مقاله 7 روش برای شناسایی طرح پانزی می پردازیم

تاریخچه طرح پانزی

چارلز پانزی (Charles Ponzi) انگلیسی، خود را بازرگانی اهل ایالات‌متحده آمریکا معرفی کرده بود اما او طراح یک سیستم کلاه‌برداری بود که به نام طرح پانزی معروف شد.

او با خرید کوپن‌های تخفیفی اداره پست و تعهد دادن آن‌ها در آمریکا و کشورهای دیگر به سرمایه‌گذاران وعده ۵۰ درصد سود را در ۴۵ روز یا ۱۰۰ درصد سود در ۹۰ روز می‌داد.

درحالی‌که او با استفاده از سرمایه سرمایه‌گذاران پیشین و همچنین سرمایه‌گذاران جدید، سود اولین‌ها را پرداخت می‌نمود. درحالی‌که این کلاه‌برداری چندین سال توسط او پیش رفته بود و بانام خود او (پانزی) شناخته می‌شد توانست در حدود یک سال ۲۰ میلیون دلار کسب کند.

با فشار اقتصادی که این روزها وجود دارد افراد به دنبال افزایش درآمد هستند اما به دلیل آگاهی نداشتن در دام کلاه‌برداران و طرح‌های پانزی می‌افتند. از طرفی کلاه‌برداران به فشار اقتصادی واقف‌اند و با رؤیای یک‌شبه پولدار شدن و سودهای نجومی افراد ناآگاه را گول می‌زنند و باعث از دست رفتن سرمایه آن‌ها می‌شوند.

روشی که در حال حاضر مرسوم است افرادی رمز ارز کلاه‌برداری می‌سازند و با ایجاد هیجان‌های کاذب و سودهای نجومی شروع به جذب سرمایه مردم می‌کنند. به این نکته توجه کنید که پروژه‌های ارز دیجیتال نیاز به بررسی دارند و باید پارامترهای مختلفی را بررسی کرد تا متوجه شد سود ده هستند یا نه.

یکی از معروف‌ترین طرح‌های پانزی یونیک فایننس است.

آموزش خصوصی فارکس

 

چرخه طرح پانزی

همه طرح‌های پانزی یک چرخه را دنبال می‌کنند؛ اما ممکن است ظاهر این کلاه‌برداری متفاوت باشد. چرخه طرح‌ پانزی در این چند مرحله خلاصه می‌شود:

۱. تبلیغات رنگ و لعاب‌دار

ابتدا با تبلیغات کاذب چند نفر جذب سیستم می‌شوند و مقدار کمی سرمایه‌گذاری می‌کنند بعد با وعده دعوت از دوستان برابر با سود بیشتر استفاده می‌کنند.

۲. واریز سودهای اولیه جهت جلب اعتماد

سودهای اولیه واریز می‌شود تا اعتماد افراد جلب شود و افراد بیشتری را وارد چرخه کنند. این سودها با استفاده از پول سرمایه‌گذاران جدید پرداخت می‌شود.

۳. ورود سرمایه بیشتر

پس از جلب اعتماد سرمایه‌گذاران قدیمی، سرمایه‌ کلانی به سیستم وارد می‌شود. سرمایه‌گذاران قدیمی طمع‌کار می‌شوند و پول بیشتری سرمایه‌گذاری می‌کنند و دوستان و آشنایان خود را به طرح دعوت می‌کنند. عدم آگاهی موجب می‌شود برخی از سرمایه‌گذاران، وام سنگین دریافت کنند، قرض بگیرند یا خانه/ماشین خود را بفروشند و به این طرح وارد شوند.

۴. فروپاشی طرح پانزی

مراحل قبل چندین بار تکرار می‌شود تا دیگر سرمایه‌گذار جدیدی وجود نداشته باشد پس طراح پول‌ها را برداشته و ناپدید می‌شود.

 

ویژگی‌های طرح پانزی

  1. وعده سودهای نجومی
  2. ورود افراد بیشتر = سود بیشتر
  3. مبهم بودن تیم توسعه‌دهنده
  4. نداشتن نقشه راه و نامعلوم بودن فعالیت‌ها
  5. عدم اطلاعات تماس و آدرس

طرح‌های پانزی جدید

سرمایه‌گذاری در شت کوین‌ها

سایت‌های استخراج ابری

استخراج رمز ارز در ربات‌های تلگرامی

 

چگونه طرح پانزی را بشناسیم؟

افراد به دلیل آسان و سریع بودن کسب سود به طرح‌های پانزی روی می‌آورند اما اغلب روی آوردن به این پروژه‌ها از ناآگاهی است، برای سرمایه‌گذاری در هر پروژه‌ای بهتر است به بررسی پروژه بپردازید.

1. تیم توسعه‌دهنده پروژه و سابقه فعالیتشان

بررسی کنید تیم توسعه‌دهنده این پروژه چه افرادی هستند اگر تیم پروژه سابقه خوبی داشت می‌توان به سرمایه‌گذاری در این پروژه امیدوار بود اما اگر تیم این پروژه در ابهام بود می‌توان گفت این پروژه طرحی پانزی است.

2. دفتر مرکزی پروژه و صحت آدرس آن

بررسی کنید دفتر این تیم کجاست و صحت آن را بررسی کنید که وجود داشته باشد و صرفاً یک آدرس نباشد بهتر است برای اطمینان استعلام شرکت را بگیرید.

3. هدف پروژه و قابلیت دستیابی آن

هدف پروژه را بررسی کنید، اگر پروژه سعی دارد مشکلی از فضای بلاک چین را حل کند و قصد کارهای عجیب‌وغریب را ندارد می‌توان به آن اطمینان کرد اغلب طرح‌های به دنبال بزرگ جلوه دادن پروژه خود هستند.

 

4. مجوزهای پروژه و صحت آن

مجوزهای قانونی پروژه را چک کنید و مطمئن شوید که این مجوزها صحت دارند.

5. ‎‎بررسی شبکه‌های اجتماعی و سایت پروژه

شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید و در آن‌ها عضو شوید پیام‌ها را بررسی کنید تا متوجه شوید اطلاعاتی که به کاربران می‌دهد تا چه حد صحیح است.

6. ‌برای سود بیشتر باید افراد دیگری را به پروژه اضافه کنید یا خیر؟

معمولاً طرح‌های پانزی/هرمی از شما می‌خواهند تا افراد دیگری را به این پروژه اضافه کنید تا سود بیشتری کسب کنید.

7. میزان سوددهی پروژه معقول باشد نه هیجانی

میزان سودی که به شما وعده می‌دهند منطقی و معقول باشد نه نجومی و هیجانی.

 

چه زمانی طرح پانزی به پایان می‌رسد؟

راه ادامه دادن طرح‌های پانزی ورود افراد بیشتر به‌عنوان زیرمجموعه است زمانی که افراد جدید به این چرخه وارد نشوند طرح به پایان رسیده و افراد آخری که وارد سیستم شده‌اند بیشترین ضرر را کرده‌اند. اصولاً 80-90 درصد افراد در این طرح‌ها ضرر می‌کنند.

طرح هرمی چیست؟

حال که دانستیم طرح پانزی چیست بهتر است با تعریف طرح هرمی نیز آشنا شویم. در طرح هرمی به افراد شرکت کننده وعده داده می شود که در صورت اضافه کردن عضو جدید به شاخه و زنجیره خود سودهای بیشتری به فرد تعلق می گیرد.

همچنین در طرح هرمی معمولا یک‌سری کالا یا خدمات وجود دارد که بایستی توسط عضو جدید خریداری شده تا سود به نفر بالایی هرم تعلق بگیرد.

شباهت‌ طرح پانزی و هرمی

  1. با دادن وعده سودهای نجومی، جیب قربانیان را خالی می‌کنند.
  2. برای بقا و ادامه دادن، نیاز به جذب اعضای جدیدتر دارند.

تفاوت‌های طرح پانزی و هرمی

  1. طرح پانزی مدعی سرمایه‌گذاری پول‌ها در بازار است اما در طرح هرمی با یک‌سری محصول یا خدمات طرف هستیم.
  2. طرح پانزی می‌تواند شبکه‌ای نباشد اما طرح هرمی شبکه‌ای است، به این صورت که اعضای قدیمی، اعضای جدیدتر را دعوت می‌کنند.
  3. طرح‌پانزی کاملا کلاهبرداری است و قانون با آن برخورد می‌کند اما طرح هرمی با اینکه از اساس مشکل دارد، می‌تواند قانونی هم باشد.

جمع‌بندی‌

طرح‌ پانزی روشی کلاه‌برداری است که با وعده‌ سودهای نجومی، از افراد سرمایه جذب می‌کند. برای جلب اعتماد بیشتر، در ماه‌های اول سود را به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کنند، سود ماه‌های اول با پول سرمایه‌گذاران جدید انجام می‌شود.

پس از مدتی که پول زیادی جذب شد و دیگر سرمایه‌گذار جدیدی وارد سیستم نشد، کلاه‌برداران دیگر پولی پرداخت نمی‌کنند و متواری می‌شوند. تشخیص طرح‌های پانزی اصلاً سخت نیست و مهم‌ترین شاخصه این طرح‌ها، سودهای نجومی است.

عدم وجود مشاوران سرمایه‌گذاری و عدم آگاهی و آموزش باعث شده چند سالی همه ما خیلی راحت سرمایه‌هایی که به‌سختی به دست آوردیم را در اختیار سیستم‌های پانزی و کلاه‌برداری بگذاریم.

سوالات متداول

1. طرح پانزی چیست؟

کلاهبرداری پانزی در حال حاضر در ایران به دلیل ثابت بودن نرخ سود بانکی و نوسان در بازارهای مالی بسیار مورد توجه کلاهبرداران داخلی و خارجی است.

2. طرح پانزی چگونه کار می‌کند؟

این روش از کلاه برداری را در ساده ترین حالت می‌توان به ۴ مرحله تقسیم کرد: تبلیغات وسوسه انگیز، واریز سودهای اولیه، ورود حجم اولیه سرمایه به طرح از طرف سرمایه گذاران ناآگاه و در نهایت؛ فروپاشی طرح.

3. بازار هدف شرکت‌های پانزی کجاست؟

بازار هدف شرکت‌های پانزی، بیشتر کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است. چرا که مردم این کشورها، اکثرا فقیر و تشنه‌ی پول هستند و شرایط اقتصادی مناسبی ندارند. پولدار شدن یک شبه برای مردم جهان سومی، رویایی است که مدام در حال دنبال کردن روش‌های مختلف آن هستند.

4. طول عمر یک شرکت پانزی چقدر هست؟

طرح پانزی تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که سرمایه‌گذاران تازه، به اندازه‌ی کافی وجود داشته باشند و یا طراح از میزان پول به‌دست امده، راضی شود و پروژه را متوقف کند.

 

 

 

نوشته های مشابه

‫12 دیدگاه ها

      1. سلام عرض وادب خدمت شما شرکت های هرمی فلسفه اشتباهی دارن مبنی بر اینکه شما باید در اخر به میزان اینکه افرادی ر و معرفی می کنید پول کسب می کنید و این طور نیست که شما بدون معرفی اطرافیان سود کسب کنین

  1. البته میشه با مبلغ کمی وارد بشی و زیرمجموع زیادی وارد کنی اینجوری سود زیادی میبری

      1. کل دنیا جدا از بازار های مالی همینه……..
        برا همینه همه نمیتونن پولدار باشن مگراینکه بجای بعضی خدمات مزخرف فقط تولیدو زیاد کنن اقتصاد فقط تو تولیده نه خدمات

  2. سلام اطلاع رسانی جهت آگاهی عمومی بسیار عالی بود تشکر و قدردانی
    لطفا از هر طریق ممکن اطلاع رسانی نمایید
    شرکت woodhart-capital یک شرکت طرح پانزی است و اخیرا در ایران و کشورهای منطقه داره پول مردم را جذب و مسدود میکنه

  3. سایتهای ceshym, pmrcw.com, Lspice.com همگی کلاهبردار هستن. ۵۰۰۰ دلار منو به بهانه نقض مقررات قفل کردن. تحت هیچ شرایطی اعتماد نکنيد. به اینکه میگن اصل پولت رو ظرف یه مدت کوتاه برداشت میکنی و بعدش با سودت ادامه میدی، دروغ بزرگ و ترفند کلاهبرداری هست. سایت به شما اجازه برداشت اصل پول رو نمیده و به بهانه های دروغین حساب رو میبندن. کلا ورود نکنید اصلا طمع نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا