💎دریافت مشاوره رایگان در زمینه سرمایه گذاری

کلیک کنید
آموزش خصوصی ارز دیجیتال
تحلیل تکنیکال

گره معاملاتی چیست؟ معرفی گره معاملاتی در ترید

آموزش صرافی بینگ ایکس

تریدینگ یکی از شغل‌های مهم دنیای امروز است که برای تسلط به آن باید جزئیات زیادی را بدانید. گره معاملاتی یکی از مفاهیم مهم و پرکاربرد در معامله‌گری است که باید درک خوبی از آن داشته باشید. خوشبختانه با شناخت گره‌های معاملاتی قادر خواهید بود که از ستاپ‌های معاملاتی خوبی برخوردار شوید. بر همین اساس در این مطلب از همیار کریپتو به بررسی کامل این مورد خواهیم پرداخت پس در ادامه با ما همراه باشید.

گره معاملاتی چیست؟

در صورتی که شما از تحلیل تکنیکال برای بررسی بازار استفاده کنید، باید جزئیات مختلفی از آن را بدانید. گره معاملاتی از مواردی است که باید در آن تخصص پیدا کنید. گره معاملاتی به حالتی گفته می‌شود که قیمت برای مدتی بین دو سطح حمایت و مقاومت باقی می‌ماند و به اصطلاح رنج می‌زند. در این حالت شاهد استراحت قیمت هستیم که پس از پایان گره معاملاتی کاهش یا افزایش قیمت را خواهیم دید.

معمولا این گره‌ها در ابتدای روند صعودی یا نزولی قرار می‌گیرند. در نتیجه می‌توان گفت که این گره ها نشانه‌ محکمی برای تغییر روند به حساب می‌آیند.

استفاده درست از گره معاملاتی باعث می‌شود تا شما فرصت‌های جذاب معاملاتی را تشخیص داده و به آن‌ها ورود پیدا کنید. آنچه که در این بین اهمیت دارد این است که باید با جزئیات و انواع الگوها همه آشنا شوید تا بهترین عملکرد ممکن را داشته باشید و همچنین میتوانید با آموزش ارز دیجیتال در تهران و مشهد و ….و یا به صورت آنلاین آموزش ببینید تا بتوانید بهترین گره های معاملاتی را شناسایی کنید و ترید خودتون رو شروع کنید.

اهمیت گره های معاملاتی در ترید

گره‌های معاملاتی برای ترید در بازارهای مالی بسیار پراهمیت هستند. این گره‌ها نقاطی هستند که قیمت بازار به طور مکرر به آن‌ها رسیده و در آنجا تغییر مسیر می‌دهد. گره‌های معاملاتی به ما کمک می‌کنند تا نقاط ورود و خروج مناسب را تشخیص دهیم. وقتی قیمت به یک گره معاملاتی می‌رسد، این می‌تواند نشان دهنده تغییر جهت قیمت باشد.

برای مثال، اگر قیمت بعد از رسیدن به یک گره معاملاتی صعودی شود، می‌توانیم نقطه ورود خرید را تعیین کنیم. اگر قیمت از یک گره معاملاتی به پایین حرکت کند، می‌توانیم در آنجا نقطه ورود فروش را تعیین کنیم. این به ما امکان می‌دهد به طور دقیق‌تر و برنامه‌ریزی شده‌تری وارد و خارج شویم.

از طرفی گره‌های معاملاتی همچنین نشان دهنده سطوح حمایت و مقاومت در بازار هستند. وقتی قیمت به یک گره معاملاتی می‌رسد و از آن‌جا عبور می‌کند، می‌تواند نشان دهنده شکست یا تأیید سطح حمایت یا مقاومت باشد. این اطلاعات برای تصمیم‌گیری در مورد ترید و مدیریت ریسک بسیار حائز اهمیت است.

آموزش خصوصی فارکس

در کل گره‌های معاملاتی به ما امکان می‌دهند تا بازار را بهتر درک کنیم، نقاط ورود و خروج مناسب‌تری را شناسایی کنیم و در تصمیمات خرید و فروش خود دقت و اطمینان بیشتری داشته باشیم.

انواع الگوهای گره های معاملاتی

با توجه به نقش مهم گره‌های معاملاتی، بسیاری از تریدرها دوست دارند تا الگوهای مربوط به آن را بشناسند. مسلما اگر این اتفاق به درستی بیفتد، شما قادر خواهید بود که درآمد دلاری خود را در بلند مدت افزایش دهید. از همین رو در پایین این الگوها را ذکر کرده‌ایم که در ادامه هر کدام را به شکل مفصل شرح خواهیم داد.

  • گره لانگ شدو Long Shadow
  • گره فلگ لیمیت Flag Limit
  • گره پرشین گلف Persian Gulf
  • گره هیدن گپ Hidden Gap

گره لانگ شدو Long Shadow

عبارت گره لانگ شدو یا سایه بلند (Long Shadow) به نوعی از الگوی نمودار قیمتی اشاره می‌کند که در آن قیمت‌ها در طول یک بازه زمانی، به سرعت افزایش یا کاهش می‌یابند. این الگو بر روی نمودار‌های کندلی (Candlestick charts) مشاهده می‌شود و می‌تواند نشانگر تغییرات قوی در بازار باشد. گره لانگ شدو نشان دهنده حرکت قوی به یک جهت خاص است و معمولاً به صورت یک سایه بلند در کندل ظاهر می‌شود.

این سایه بلند نشانگر تغییرات قیمت قوی در طول یک دوره زمانی است و می‌تواند به صعود یا نزول قیمت اشاره کند که با توجه به جهت حرکت قیمت خواهد بود.

با توجه به مواردی که سایت معتبر trendspider منتشر کرده است:

Long shadow candlesticks can be used to anticipate potential reversals in the market: A Long Upper Shadow candlestick during an uptrend might suggest that the uptrend is losing strength, as sellers were able to push the price down from its high during the period.

از گره لانگ شدو می‌توان برای تشخیص بازار ریورسال یا برگشتی استفاده کرد. کندلی که یا سایه بلند در بالای آن قرار دارد و در یک روند صعودی است، می‌تواند نشانه‌ای از پایان قدرت خریداران باشد. در واقع فروشندگان توانسته‌اند قیمت را پایین بکشند و در نتیجه احتمال کاهش قیمت وجود دارد.

از سوی دیگر، ظهور یک گره لانگ شدو منفی (با سایه بلند به سمت پایین) نشان دهنده قوت فروشندگان و احتمالاً ترند نزولی در بازار خواهد بود.

گره معاملاتی چیست

 

گره فلگ لیمیت Flag Limit

گره فلگ لیمیت Flag Limit به یک الگوی تریدینگ در بازار سرمایه اشاره دارد که معمولاً در نمودار قیمت شکل می‌گیرد. این الگو، به صورت یک پرچم (flag) کوچک و محدود در طول یک روند قابل تشخیص است. سایت معتبر در این الگو، قیمت‌ها معمولاً در محدوده‌ای تقریباً ثابت حرکت می‌کنند و الگویی به شکل پرچم تشکیل می‌دهند. این پرچم می‌تواند به صورت خطوط راست به هم متصل شده یا به صورت مثلثی باشد.

بعد از شکل‌گیری الگوی Flag Limit، ممکن است قیمت‌ها یکبار دیگر بلافاصله در جهت روند اصلی حرکت کنند. به عنوان مثال، اگر روند اصلی رو به بالا باشد، پس از الگوی Flag Limit، قیمت‌ها معمولاً به سمت بالا حرکت خواهند داشت. استفاده از این گره در تحلیل تریدینگ می‌تواند به عنوان یک سیگنال خرید یا فروش استفاده شود. اغلب، وقتی که قیمت‌ها از گره فلگ لیمیت خارج می‌شوند و حجم معاملات نیز افزایش می‌یابد، معامله‌گران ممکن است آن را به عنوان سیگنال قوی برای ورود به بازار بپذیرند.

معرفی گره معاملاتی در ترید

 

گره پرشین گلف Persian Gulf

تشخیص درست و اصولی گره‌های معاملاتی به شما کمک می‌کند تا بتوانید عملکرد بهتری در بازارهای مختلف داشته باشید. گره پرشین گلف Persian Gulf یکی دیگر از الگوهایی است که باید به آن توجه داشته باشید.

این گره را زمانی می‌بینیم که یک یا چند کندل در مسیر نزولی و صعودی باشند و در فرم اصلاح هستند. در واقع در طول این مسیر قیمت در هنگام بازگشت دوباره واکنش نشان می‌دهد و حمایت می‌گردد. در چنین مواقعی می‌توان اقدام به انجام معامله کرد که یک فرصت مناسب خواهد بود که نباید آن را از دست داد.

البته ذکر این نکته ضروری است که در این وضعیت، باز هم قیمت به سمت پایین برخواهد گشت. از همین رو حتما به این نکته هم توجه داشته باشید تا دچار خطا نشوید. تسلط به گره Persian Gulf به شما کمک می‌کند تا در ترید خود حرفه‌ای‌تر عمل کنید پس به هیچ عنوان این فرصت عالی را از دست ندهید. در صورتی که این الگو را یافتید، می‌توانید از طریق صرافی بینگ ایکس BingX معاملات ارز دیجیتال خود را انجام دهید.

معرفی گره معاملاتی در ترید

گره هیدن گپ Hidden Gap

هیدن گپ یکی دیگر از گپ های معاملاتی است که شما باید آن را به درستی بشناسید. شما زمانی شاهد این گره خواهید بود که کندل قبلی و بعدی یک کندل بزرگ، نمی‌توانند 50 درصد کندل بزرگ را بپوشانند. از همین رو به اصطلاح گفته می‌شود که یک گپ مخفی روی داده است که با هیدن گپ شناخته می‌شود.

در چنین وضعیتی، این احتمال وجود دارد که بالاخره یکی از مقاومت‌ها 50 درصد کندل بزرگ را بپوشاند. وقتی که این اتفاق روی می‌دهد، می‌توان گفت که با همین روند شاهد ریزش قیمت خواهیم بود که نباید آن فراموش کرد. اگر متوجه شدید که مقاومت توان پوشش کندل را ندارد، حتما به سراغ تایم‌فریم‌های کوچک‌تر بروید.

زمانی که Hidden Gap رخ می‌دهد، ممکن است نشان دهنده تقویت روند فعلی یا تغییر در روند باشد. این الگو می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا موقعیت‌های خرید یا فروش را بررسی کنند و تصمیمات مبتنی بر آن بگیرند.

به عنوان معامله‌گر، بررسی الگوهای Hidden Gap و سایر شاخص‌های فنی می‌تواند در تحلیل نمودار قیمت و پیش‌بینی جهت حرکت بازار مفید باشد. با این حال، همواره باید به طور کلی به تحلیل‌های فنی و ابزارهای دیگر نیز توجه کرد و تصمیم‌گیری را بر اساس تحلیل جامع و شرایط بازار انجام داد.

گره معاملاتی در ترید

 

ستاپ معاملاتی با گره های معاملاتی

اکنون که به خوبی با گره‌های معاملاتی آشنا شدید، بد نیست که بتوانید ستاپ‌های مناسبی برای ترید با آن‌ آماده کنید.

به طور کلی شما می‌توانید هر گره را به عنوان حمایت و مقاومت قوی در نظر بگیرید. همانطور که می‌دانید،‌ هر چقدر که یک حمایت یا مقاومت قدرتمندتر باشد، در صورت شکست آن شاهد تغییر قیمت شدید‌تری خواهیم بود. از همین رو به شما پیشنهاد می‌دهیم که با آگاهی کامل از این روش استفاده کنید.

حتما منتظر شکست‌های احتمالی باشید تا در صورت تایید بتوانید وارد معاملات شوید. اگر دوست دارید که یک ستاپ معاملاتی درست داشته باشید، حتما گره‌ها را در تایم فریم‌های مختلف بررسی کنید.

این کار به شما کمک می‌کند تا عملکرد دقیق‌تری در این بخش داشته باشید. ناگفته نماند که برخی از تریدرهای اسکلپر(تعریف معاملات اسکالپینگ) نیز در داخل گره معاملاتی ترید می‌کنند. نحوه کار آن‌ها این است که در تایم‌ فریم‌های پایین محدوده حمایت و مقاومت گره را شناسایی کرده و با رسیدن قیمت به این نواحی ورود و خروج را انجام می‌دهند.

البته باید به این نکته دقت داشت که برای اجرای ستاپ‌های معاملاتی شما باید به خوبی آموزش دیده باشید.

معامله بر روی گره های معاملاتی

برای معامله بر روی گره های معاملاتی ابتدا باید چند نکته مهم را بدانیم و سپس می توانیم به معامله بر روی این محدوده ها بپردازیم.
مهم ترین و اولین اصل که باید بدانیم این است که معاملات ما در زمان تشکیل گره معاملاتی نیست بلکه برگشت قیمت به گره معاملاتی و محدوده گره را معامله می کنیم.

همچنین لازم به ذکر است که ممکن است یک گره معاملاتی ده ها برخورد داشته باشد. اما ما فقط یک معامله بر روی هر گره انجام می دهیم چراکه در اصل گره معاملاتی یکبار مصرف بوده و تنها برای یک معامله مناسب می باشند.

با داشتن همچین دیدگاهی گره های معاملاتی گذشته بازار و گره های معاملاتی واکنش داده، دیگر مناسب نمی باشند و ما باید فقط در انتهای بازار به معامله و شناسایی گره ها بپردازیم که واکنشی نداشته و به اصطلاح گره های جدید، تازه و بدون واکنش باشند.
نکته آخر اینکه از گره های معاملاتی انتظار ایجاد موج های بزرگ نداشته باشید و تنها یک واکنش کوچک برای هر گره کفایت می کند. باید دیدگاه معاملات واکنشی داشته و پس از دریافت یک واکنش کوچک از گره، از معامله خارج شویم.

گره معاملاتی در پرایس اکشن چیست؟

گره معاملاتی در پرایس اکشن یکی از روش‌های تحلیل تکنیکال(برای آموزش تحلیل تکنیکال میتوانید داشته باشید) است که بر اساس الگوهای قیمت و سطوح حمایت و مقاومت، سیگنال‌های ورود و خروج از معاملات را شناسایی می‌کند.

گره معاملاتی در پرایس اکشن نشان دهنده استراحت یا تغییر جهت قیمت در یک روند صعودی یا نزولی خواهد بود.  گره معاملاتی در پرایس اکشن ممکن است بر اساس شاخص‌های فنی مختلف تعریف شود.

کندل‌ها نشان دهنده قدرت خریداران یا فروشندگان در بازار هستند. کندل‌ها را می‌توان به دو دسته کلی مومنتوم و بیس تقسیم کرد. کندل‌های مومنتوم کندل‌های پر قدرت بازار هستند که بدنه آن‌ها بزرگتر از مجموع سایه‌های آن‌ها است.

با این حال کندل‌های بیس کندل ضعیف بازار به حساب می‌آیند که بدنه آن‌ها کوچکتر از مجموع سایه‌های آن‌ها دیده می‌شود.

برای استفاده از گره‌ های معاملاتی در پرایس اکشن، لازم است که تحلیلگر علاوه بر شناسایی الگو، حد ضرر مناسب (stop loss) و حد سود (take profit) را هم تعیین کند. به طور کلی حد ضرر باید در پشت سطح حمایت یا مقاومت قبل از شروع گره قرار بگیرد و حد سود باید در پشت سطح حمایت یا مقاومت بعد از پایان گره تنظیم شود.

سخن پایانی

تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای و کاربلد نیازمند تسلط مناسب نسبت به گره‌های معاملاتی خواهد بود. در بسیاری از موارد بازار در شرایط گره معاملاتی قرار می‌گیرد که شما به عنوان تریدر باید در چنین مواقعی بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.

از همین رو در  این مطلب تلاش شد تا الگوهای مختلف گره معاملاتی به صورت کامل بیان شود. با این حال نباید فراموش کرد که شما برای فعالیت سودآور نیاز به اطلاعات بیشتری خواهید داشت. از همین رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که آموزش فارکس در مشهد را دنبال کنید تا کاملا به این موارد تسلط پیدا کنید.

سوالات متداول

گره معاملاتی چیست؟

گره معاملاتی به حالتی گفته می‌شود که قیمت در یک بازه مشخص در حال رنج زدن است و بین حمایت و مقاومت قرار گرفته است.

چطور گره معاملاتی را تشخیص دهیم؟

شما بررسی چارت و کندل‌ها می‌توانید این گره‌های معاملاتی را به وضوح مشاهده کنید. وقتی که الگوهایی نظیر گپ مخفی و فلگ لیمیت شکل گرفت، می‌توان از ایجاد گره معاملاتی اطمینان حاصل کرد.

آیا می‌توان با گره معاملاتی ترید کرد؟

در صورتی که بتوانید این گره‌ها را تشخیص دهید، این امکان برای شما فراهم خواهد بود تا نقاط ورود و خروج مناسب را پیدا کرده و در ترید خود از آن‌ها استفاده کنید.

شکست گره معاملاتی چه نتایجی دارد؟

در صورتی که یک گره معاملاتی با شکست مواجه شده و آن تایید شود، باید منتظر یک تغییر قیمت شدید باشید. در صورتی که سطح حمایت شکسته باشد، شاهد کاهش قیمت خواهیم بود و در صورت شکست مقاومت نیز باید منتظر رشد قیمت باشیم.

تعیین حد ضرر و حد سود در گره معاملاتی چطور انجام می‌شود؟

زمانی که یک گره شکل می‌گیرد، حد سود یا حد ضرر در پشت خط حمایت یا مقاومت قرار داده خواهد شد. البته یک تریدر هوشمند به همین مورد بسنده نمی‌کند و عوامل دیگر را هم در نظر می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا