آموزش تحلیل بنیادی (fundamental) در فارکس

محتوای این مقاله
تحلیل بنیادی فارکس یکی از روشهای مهم و یک ابزار قدرتمند برای پیشبینی تغییرات قیمت جفت ارزهای فارکس است. این روش بر اساس ارزیابی دادههای مربوط به اقتصاد کشورها، شاخصهای اقتصادی، سیاستهای مالی و پولی و اخبار روزمره صورت میگیرد.
با این حال، باید توجه داشت که تحلیل فاندامنتال تنها یکی از روشهای تحلیلی است و برای انجام یک تحلیل کامل و دقیق، ترکیب آن با تحلیل تکنیکال ضروری است.
در این مقاله، به تعریف تحلیل بنیادی فارکس و ابزارهای کاربردی در این روش تحلیلی پرداخته خواهد شد در نهایتا با مثال به شما آموزش میدهیم که چگونه از این تحلیل در معاملات خود استفاده کرده و یک قدم بزرگ برای کسب درآمد دلاری بردارید.
تحلیل بنیادی (فاندامنتال) فارکس چیست؟
اصولاً وقتی نام تحلیل فاندامنتال (fundamental analysis) را میشنویم در ذهنمان تحلیل و بررسی گزارشها و عملکردهای شرکتهای مختلف نقش میبندد اما تحلیل فاندامنتال در فارکس به این شکل نیست! چراکه در بازار فارکس ما با شرکتها سروکار نداریم بلکه با ارزش ارز کشورها در ارتباطیم.
به طورکلی تحلیل بنیادی فارکس یک روش تحلیلی است که بر اساس عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تأثیرگذار بر بازار فارکس انجام میشود. این روش تحلیل، به بررسی اخبار و رویدادهای مرتبط با کشورها و اقتصادهای آنها میپردازد تا تأثیر آنها بر نرخ ارزها را پیش بینی کند.
تحلیل بنیادی فارکس شامل بررسی عواملی مانند نرخ بهره، تورم، رشد اقتصادی، سیاستهای مالی و پولی، دادههای اشتغال و سیاست خارجی کشورها میشود. همچنین، رویدادهای سیاسی مانند انتخابات، تغییرات سیاست خارجی و تحریمها نیز در تحلیل فاندامنتال مهم هستند.
با استفاده از تحلیل فاندامنتال در فارکس، میتوانید تأثیر هر یک از این عوامل را بر نرخ ارزها بررسی کنید و پیش بینی کنید که چگونه این عوامل میتوانند روند تغییرات نرخ در نمادهای بازار فارکس را تحت تأثیر قرار دهند. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا تصمیمات مناسبتری برای معاملات خرید یا فروش در بازار بگیرید.
برای تحلیل بنیادی فارکس به چه ابزارهایی نیاز داریم؟
برای آنکه بتوانیم تحلیل بنیادی جامعی نسبت به اتفاقات اقتصادی و سیاسی هر کشور (همچنین کل جهان) که در روند قیمتی بازار فارکس تأثیرگذار است، داشته باشیم. نیاز است از یکسری ابزار تحلیلی کمک بگیریم.
مهمترین ابزارهای تحلیل بنیادی فارکس شامل بررسی اخبار اقتصادی هر کشور، اخبار سیاسی هر کشور و نهایتاً اتفاقات کلی در دنیا مانند رویدادهای جغرافیایی یا جنگها است. چرا که هر کدام از این موارد روی ارزش پول کشورها تأثیرگذار است و با تغییر ارزش پول هر کشور، جفت ارزهایی که ارز آن کشور را دارند دچار نوسان قیمتی خواهند شد.
نکته مهمی که در اینجا وجود دارد آن است که شما باید بتوانید تشخیص دهید در دنیای انبوه اخبار و اطلاعات اقتصادی – سیاسی کدام خبر مهمتر است و تأثیر بیشتری روی تغییرات روند قیمتی جفت ارزها یا کامودیتیها (به طور کلی نمادهای موجود در بازار فارکس) دارند.
برای اینکار باید با هر سایت خبری که کار میکنید فقط دستهبندی مخصوص اخبار مهم را انتخاب کنید. بهترین سایتهای فارکس را در مقاله لینک شده به شما معرفی کردیم؛ برای مثال در مقاله «آموزش فارکس فکتوری» در بخش آموزش تقویم اقتصادی به صورت تصویری نحوه انجام این دستهبندی توضیح داده شده است.
در ادامه به بررسی مهمترین پارامترها و ابزارها در تحلیل بنیادی فارکس میپردازیم.
۱- بررسی اخبار اقتصادی کشورها
اولین ابزاری که در تحلیل بنیادی فارکس مورد نیاز است، بررسی اخبار اقتصادی و دادههای اقتصادی کشورها است. رویکرد اقتصادی در کشورهای جهان اول بدین صورت است که در یک بازه زمانی مشخص مثلاً یک ماهه، سه ماهه یا … در تاریخ مشخصی اطلاعات اقتصادی مربوط به کشور خود را منتشر میکنند.
اگر این اخبار اقتصادی مناسب باشد یعنی بهگونهای باشد که حاکی از رشد اقتصاد آن کشور است، ارزش ارز کشور بیشتر شده و به همین نسبت روی چارت قیمتی جفت ارزها (با توجه به محل قرارگیری ارز در آن جفت ارز) تأثیرگذار است.
برای مثال اگر شاخصهای اقتصادی مهم مانند شاخص GDP، شاخص NFP و … برای ایالت متحده آمریکا اعلام شود و روند رو به رشد اقتصادی را نشان دهد، نوسان قیمتی در جفت ارز USD/CAD رو به بالا و نوسان قیمتی برای جفت ارز EUR/USD رو به پایین خواهد بود.
نکتهای که در اینجا وجود دارد آن است که در بازار فارکس ما در حال تحلیل یک جفت ارز هستیم؛ یعنی در مثال بالا ممکن است همزمان خبر اقتصادی خوبی برای دلار آمریکا و دلار کانادا منتشر در این حالت احتمال دارد این دو خبر تأثیر یکدیگر را خنثی کنند.
نکته دوم آن است که شما اگر قصد ترید با اخبار اقتصادی را دارید باید بتوانید تحلیل دقیقی از تغییر نوسان قیمتی زمان اعلام هر شاخص اقتصادی داشته باشید. برای اینکار نیاز به استراتژی مشخص و تست شده دارید. البته همانطور که قبلاً بیان شد تمامی شاخصها و اخبار اقتصادی مهم نیستند و گاهی هیچ تأثیری روی روند قیمتی نمیگذارند.
در ایران پلتفرم آپارات بسیار مورد توجه قرار گرفته است و افراد زیادی در خصوص رمز ارزها فعالیت دارند. یکی از پیجهایی که همیشه بهروز بوده و آخرین اطلاعات ارزهای دیجیتال را در اختیارتان قرار میدهد، آپارات همیار کریپتو است. آموزش جامع شاخص های اقتصادی فارکس و نحوه ترید کردن با آن ها را در ویدئو زیر حتما ببینید و استفاده کنید.
یکی از بهترین پلتفرم های معاملات در بازار ارزهای دیجیتال و حتی معاملات فارکس، صرافی بینگ ایکس BingX میباشد. این صرافی به شما امکان میدهد به راحتی و به سرعت ارزهای دیجیتال را خریداری نمایید. با مراجعه به آموزش صرافی بینگ ایکس BingX، میتوانید به شیوهی ثبت نام در این صرافی و فرآیند دریافت پاداشهای ثبت نامی و واریز سرمایه به طور کامل و جامع آگاهی یابید.
2- بررسی عوامل سیاسی و حوادث جنگی
عوامل سیاسی مانند جنگ، تحریم و سایر تنشهای سیاسی میتوانند تأثیر قابل توجهی بر ارزش ارز هر کشور و روند قیمتی جفت ارز آن کشور داشته باشند. این تأثیر ممکن است به صورت مستقیم و غیرمستقیم رخ دهد. البته، همیشه رابطه علت و معلولی بین این عوامل و تغییرات قیمتی ارزها وجود ندارد و باید با دقت و با توجه به شرایط و عوامل دیگر چارت قیمتی را تحلیل و بررسی کرد.
- تحریمها: وقتی یک کشور تحت تحریم قرار میگیرد، اصولاً دسترسی آن به منابع مالی و ارز خارجی محدود میشود. درنتیجه، ارز آن کشور ضعیف شده و نرخ ارز کاهش مییابد.
- جنگ: وقتی یک کشور درگیر جنگ میشود، باعث ایجاد ترس و نگرانی در بازارهای مالی میشود. درنتیجه سرمایهگذاران ممکن است از سرمایهگذاری در آن کشور خودداری کنند و ارز آن کشور ضعیف شود.
- تغییرات سیاسی: تغییرات سیاسی مهمی مانند تغییرات دولت، سیاستهای خارجی و تغییر سیاستهای مالی و پولی میتوانند تأثیر قابل توجهی بر ارزش ارز یک کشور داشته باشند. این تغییرات میتوانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به روند قیمتی ارز آن کشور تأثیر بگذارند.
به طور کلی اگرچه این عوامل سیاسی میتوانند تأثیر قابل توجهی بر ارزش ارز و روند قیمتی جفت ارزها داشته باشند، اما باید توجه داشت که در تحلیل فاندامنتال فارکس باید به ترکیب دیگر عوامل نیز توجه کند. به عنوان مثال، عوامل اقتصادی، مانند رشد اقتصادی، تورم و عوامل جهانی مانند تغییر قیمت نفت و حتی رویدادهای بینالمللی نیز اهمیت دارد.
برای مثال برای کشورهای صادرکننده نفت، قیمت نفت میتواند تأثیر زیادی بر ارزش ارز و نرخ ارز داشته باشد. در صورتی که قیمت نفت بالا باشد، ارزش ارز و نرخ ارز کشورهای صادرکننده نفت معمولاً افزایش مییابد.
جمع بندی
تحلیل بنیادی فارکس یکی از روشهای مهم برای تحلیل بازار و تصمیمگیری درباره معاملات است. این روش بر اساس تحلیل عوامل اقتصادی، سیاسی و جهانی تأثیر آنها بر ارزش ارز کشورها عمل میکند.
اگرچه این عوامل میتوانند تأثیر قابل توجهی بر ارزش ارز و نرخ ارز کشورها و در نهایتاً جهت روند قیمتی جفت ارزهای فارکس داشته باشند، اما باید توجه داشت که بازارهای مالی پیچیده هستند و تأثیر عوامل مختلف را باید با دقت و با توجه به تمامی عوامل تحلیل کرد؛ زیرا شاید در یک بازه زمانی اخبار متعددی برای ارزهای مختلف منتشر شود که تأثیر یکدیگر تشدید یا خنثی کنند.
حتی بعضی اخبار تأثیر بلند مدت و بعضی دیگر تأثیر کوتاه مدت دارند و همه این موارد باید در نظر گرفته شوند.