بهترین اندیکاتور سیگنال دهی در تریدینگ ویو 2023

زمانی که پای تحلیل تکنیکال به میان میآید، هر تریدر از یک روش تحلیلی استفاده میکند. یکی از روشهای پرطرفدار در تحلیل تکنیکال، استفاده از اندیکاتورها است. پس از انتخاب اندیکاتورها بهعنوان ابزار تحلیل بازار، با یک سؤال مهم مواجه میشویم؛ بهترین اندیکاتور سیگنال دهی چیست؟
در این مقاله ما در تیم تحلیل همیار کریپتو به معرفی بهترین اندیکاتورها در تریدینگ ویو میپردازیم. بهتر است بدانید شما از انواع اندیکاتورها میتوانید در پلتفرمهایی مانند متاتریدر یا تریدینگ ویو استفاده کنید.
مفهوم اندیکاتور چیست؟
محتوای این مقاله
- مفهوم اندیکاتور چیست؟
- اندیکاتور آر اس آی (RSI)
- اندیکاتور مکدی (MACD)
- اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point) : بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه
- اندیکاتور حجم Volume؛ بهترین اندیکاتور در استراتژی معاملاتی
- اندیکاتور MFI ( money flow index)
- اندیکاتور فیبوناچی؛ بهترین اندیکاتور سیگنال خرید و فروش
- ایچیموکو بهترین اندیکاتور در تحلیل تکنیکال
- اندیکاتور های ماشینی و ساخته شده با هوش مصنوعی
- جمع بندی
- سؤالات متداول
در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور بهعنوان یک ابزار تحلیلی استفاده میشود که بر اساس دادههای قیمتی داراییها در بازار، سیگنالهای خریدوفروش را تولید میکند.
معنای لغوی «Indicator» به فارسی «شاخص» میشود. اندیکاتورها معمولاً در قالب خطوط، نمودارها و شکلهای هندسی روی چارت نمودار قیمتی یا پایین چارت بهصورت صفحهای مجزا نمایش داده میشوند که با توجه به محل قرارگیری آنها به دو دسته تقسیم میشوند.
1- اندیکاتورهای روندی: که روی چارت نمودار ظاهر میشوند مانند مووینگ اوریج «MA»، ایچیموکو، باندهای بولینگر و…
2– نوسانگر نماها یا Oscillator: نوسانگر نماها بین دو عدد 0 تا 100 نوسان کرده و بهصورت یک پنجره مجزا پایین، چارت نمودار قرار میگیرند.
کاربرد اندیکاتورها
دقت کنید حتی اگر از بهترین اندیکاتور پولی استفاده میکنید، به هیچوجه یک اندیکاتور بهتنهایی کاربردی ندارد زیرا سیگنالهای معاملاتی اشتباهی را صادر میکند. برای مثال هیچگاه نباید بهتنهایی از سیگنالهای اسیلاتور RSI (یا مکدی، استوکستیک و…) استفاده کنید چرا که سیگنالهای اشتباه هم درآنها وجود دارد. باید این اسیلاتورها را با دیگر اندیکاتورها به صورت ترکیبی استفاده کرد و زمانی که دو یا سه تا از آنها باهم سیگنال ورود به معامله صادر کنند، معامله انجام دهید.
اندیکاتور آر اس آی (RSI)
بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو برای دریافت سیگنال اندیکاتور RSI است. آر اس آی با نماد RSI به معنای «شاخص قدرت نسبی» بوده که ترجمه عبارت (Relative Strength Index) در انگلیسی است. RSI در واقع یک اسیلاتور است که بهطور عامیانه به آن اندیکاتور گفته میشود. این اندیکاتور توسط ویلیام وایلدر در سال 1978 معرفی شده است.
همانطور که از نامش پیداست، اندیکاتور RSI شاخص اندازه گیری قوت و ضعف یک دارایی در بازههای زمانی (مورد تحلیل) است که به صورت یک شاخص نوسانگر نما بین محدوده ۰ تا ۱۰۰ نوسان میکند.
تحلیل قیمت به کمک اندیکاتور آر اس آی (RSI)
با استفاده از RSI، تحلیلگران بازار میتوانند نقاط ورود و خروج مناسب در بازار را تشخیص دهند و به نتیجه مناسبی در خریدوفروش داراییها برسند. اگر نمودار شاخص RSI در محدوده بین 0 تا 30 باشد عملاً در منطقه اشباع فروش (oversold) است؛ یعنی بیان میکند قیمت دارایی کاهش یافته است و احتمالاً بهزودی اصلاح کرده و مجدداً افزایشی شود؛ بنابراین باید به دنبال بهترین قیمت برای خرید دارایی باشیم.
اگر مقدار RSI بیشتر از ۷۰ باشد، در واقع در محدوده اشباع خرید (overbought) قرار داریم بدین معنا که قیمت این دارایی افزایشیافته است و احتمالاً بهزودی کاهش خواهد شد بنابراین باید به دنبال سیگنال فروش باشیم.

اندیکاتور مکدی (MACD)
یکی دیگر از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو برای سیگنال دهی، اسیلاتور MACD به انگلیسی Moving Average Convergence Divergence است که برای تشخیص تغییرات روند قیمت در بازار استفاده میشود. این اندیکاتور توسط جرارد اپل در سال ۱۹۷۰ معرفی شد.
برای درک بهتر این اسیلاتور بهتر است معنای کلمات آن را بررسی کنیم. «Moving Average» به معنای میانگین متحرک، «Convergence» به معنای همگرایی و «Divergence» به معنای واگرایی است؛ بنابراین از اسیلاتور MACD برای بررسی و تشخیص همگراییها و واگراییهای میانگین متحرک استفاده میکنیم.
MACD بر اساس محاسبه تفاوت دو میانگین متحرک، یک خط سیگنال و یک هیستوگرام ساخته میشود. این دو میانگین متحرک به صورت معمول برای ۱۲ و ۲۶ کندلی استفاده میشوند، اما در برخی موارد، میتوان از اعداد دیگر نیز که توسط خود تریدر متخصص تنظیم میشود، استفاده کرد.
خط MACD: میانگین متحرک ۱۲ کندلی قیمت دارایی، منهای میانگین متحرک ۲۶ کندلی قیمت دارایی. اگر تنظیمات این اندیکاتور را تغییر نداده باشید، خط مکدی به رنگ آبی نشان داده میشود.
خط سیگنال: میانگین متحرک ۹ کندلی از خط MACD. خط سیگنال به صورت پیشفرض در تنظیمات اندیکاتور قرمز رنگ است.
هیستوگرام نیز تفاوت بین خط MACD و خط سیگنال است که در نمودار به صورت مستطیلهای عمودی (میلهای) نشان داده میشود.
عکس MACD: کیفیت تصویر بهبود داده شود – هدف آن است که تصویری باشد که اجزای MACD بهدرستی نشان دهد.
تحلیل قیمت به کمک اندیکاتور مکدی MACD
زمانی که خط مکدی (آبی)، خط سیگنال (قرمز) را از پایین به سمت بالا قطع کند و همزمان هیستوگرام از فاز منفی وارد فاز مثبت (هیستوگرام صعودی) شده باشد، سیگنال خرید صادر شده است.
زمانی که خط مکدی (آبی)، خط سیگنال (قرمز) را از بالا به سمت پایین قطع کند و همزمان هیستوگرام از فاز مثبت وارد فاز منفی شده باشد (هیستوگرام نزولی)، سیگنال فروش صادر شده است.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point) : بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه
قطعاً بامعنای پیوت آشنا هستید که محل برگشت قیمت در نمودار است. اندیکاتور پیوت پوینت نیز به ما یکسری سطوح (یا همان نقاط) مهم بازار را نشان میدهد که احتمال برگشت قیمت در آنها بالاست.
اندیکاتور Pivot Point به صورت یک نقطه مرکزی در نمودار قیمتی داراییها تعریف میشود که بهعنوان نقطه مهمی برای تغییر روند قیمت در بازار شناخته میشود. این نقطه معمولاً با توجه به قیمت باز و بسته شدن دارایی در روز قبل و با استفاده از فرمولهای خاصی محاسبه میشود.
بهترین اندیکاتوربرای ترید روزانه پیوت پوینت شامل 5 سطح است که سطح اصلی همان پیوت پوینت است و دو سطح بالاتر که با R1 و R2 نشان داده میشوند به معنای مقاومت در آن تایم فریم بوده و دو سطح پایینتر که با S1 و S2 نشان داده میشوند به معنای سطوح حمایت هستند.
تحلیل قیمت به کمک اندیکاتور پیوت پوینت
با استفاده از Pivot Point، شما میتوانید نقاط ورود و خروج مناسب در بازار را تشخیص داده و تصمیمگیری قطعیتری درباره خریدوفروش داراییها برسید.
اگر قیمت دارایی بالاتر از Pivot Point باشد، اشاره به روند صعودی دارایی دارد و بهتر است معاملات خرید داشته باشید زیرا در این صورت همجهت روند ترید کردهاید.
اگر قیمت دارایی پایینتر از Pivot Point باشد، اشاره به روند نزولی دارایی دارد و بهتر است معاملات خرید داشته باشید.

اندیکاتور حجم Volume؛ بهترین اندیکاتور در استراتژی معاملاتی
یکی از عوامل مهم در اکثر استراتژیهای معاملاتی، بررسی حجم معاملات است که این اطلاعات با استفاده از اندیکاتور حجم قابل دستیابی است. این اندیکاتور نشان میدهد که چه میزان حجم معاملات در یک بازه زمانی خاص یا قیمت خاص انجام شده است. بهعبارتدیگر چه مقدار دارایی در یک قیمت مشخص خریدوفروش شده است.
با استفاده از اندیکاتور حجم، میتوان میزان علاقه و اعتماد معاملهگران به بازار را بررسی کرد و این اندیکاتور به شما کمک میکند تا میزان قدرت و قابلیت ادامه تحرکات قیمتی در بازار در یک جهت خاص را پیشبینی کنید.
برای مثال، افزایش حجم معاملات در روند صعودی به معنی افزایش علاقه تریدرها و سرمایهگذاران به خرید آن دارایی و قدرت (مومنتوم) بیشتر در جهت حرکت قیمت است. حال اگر حجم معاملات در یک روند صعودی در حال کاهش باشد، به معنای کاهش قدرت خرید، خریداران و عدم علاقه به سرمایهگذاری و ترید در قیمتهای بالاتر است و عملاً نشان دهنده ضعف روند است.
در اندیکاتور حجم نحوه نمایش اطلاعات به این صورت است که بهطور پیشفرض در هر چارتی پایین صفحه نمودار به صورت میلههای سبز و قرمز رنگ دیده میشود. در این اندیکاتور رنگ قرمز به معنای آن است که میزان حجم معاملات انجام شده، در قیمت مورد بررسی نسبت به قیمت قبلی کمتر است؛ یعنی معاملات کمتری در این قیمت نسبت به قبلی انجام شده است.
رنگ سبز میلهها هم دقیقاً برعکس رنگ قرمز است، زمانی که حجم معاملات در قیمت بررسی نسبت به قیمت قبلی بیشتر باشد، رنگ میله اندیکاتور حجم در تریدینگ یا سایز پلتفرمهای معاملاتی سبز رنگ دیده میشود. مانند؛ سایز اندیکاتورها تنظیمات اندیکاتور حجم هم مطابق با سلیقه شما قابل تغییر است.
دقت کنید گاهی یک میله یا چند میله به شکل قابل توجهی نسبت به میلههای قبلی بلندتر هستند، شما باید آن قیمتها را دقیقتر بررسی کنید و سعی کنید، متوجه شوید که چرا در آن قیمتها حجم معاملات بیشتر شده است. مثلاً اگر این اتفاق در روند صعودی افتاده با توجه به محل تکنیکال رخ داد این اتفاق، آیا خریدار قوی وارد بازار شده است و قیمت با پتانسیل رشد زیادی همراه خواهد بود یا آنکه افرادی که در قیمتهای پایین خریدهاند اکنون در حال تسویه هستند و عملاً به سقف قیمت رسیدهایم و امکان اصلاح قیمت وجود دارد.
انواع اندیکاتورهای حجم
چندین نوع اندیکاتور حجم وجود دارد که در لیست زیر میتوانید مشاهده کنید.
- اندیکاتور حجم تعادلی (On-Balance Volume)
- اندیکاتور Volume Profile Fixed Rage (VPFR)
- اندیکاتور (تجمع/توزیع) Accumulation/Distribution
- اندیکاتور Positive Volume Index
- اندیکاتور Chaikin Money Flow
- اندیکاتور تعادل قدرت Balance of Power
- اندیکاتور Negative Volume Index
- اندیکاتور Trade Volume Index
- اندیکاتور Twiggs Money Flow
- اسیلاتور Volume Oscillator
در تریدینگ ویو، از بین اندیکاتورهای حجم موجود، اندیکاتور “ویلیامز تجمع/توزیع” بیشترین کارایی را دارد و بیشتر و مورد مصرف توسط کاربران میباشد. این اندیکاتور برای ارزیابی وضعیت تجمع یا توزیع قیمتها استفاده میشود و میزان تمایل بازار به خرید یا فروش را نمایان میکند. با استفاده از این اندیکاتور، کاربران میتوانند الگوهای رفتاری بازار را تشخیص داده و با اطمینان بیشتری به تصمیمگیری مناسب در معاملات خود بپردازند.

اندیکاتور MFI ( money flow index)
یکی از دقیق ترین و سنگین ترین اندیکاتور های بازار مالی است که حرکات بسیار دقیق و با جزئیاتی را دارد این اندیکاتور از ترکیب کندل ها و حجم قیمت استفاده میکند این اندیکاتور در ظاهر بسیار ساده می آید و به نظر می رسد در زمان هایی که به کف خود می رسد زمان معامله خرید و در سقف ها زمان معامله فروش است
اما نکته دارای اهمیت واگرایی های بسیار ارزشمند در این اندیکاتور است که آن را به یکی از بهترین اندیکاتور های سیگنال دهی تبدیل می کند بدین صورت که اگر قیمت روند صعودی داشت و در آخر روند نزولی را در MFI دیدیم باید انتظار یک اصلاح قدرتمند در قیمت را داشته باشیم
همچنین اگر قیمت روند نزولی داشت وMFI در انتهای روند حرکات صعودی ایجاد کرده بود باید انتظار یک حرکت صعودی داشته باشیم ومعاملات فروش اگر داریم زودتر به فکر سیو سود باشیم و در آخر نیز مهم ترین نکته در مورد بحث واگرایی این است که واگرایی همیشه سیگنال هایی برای اصلاح می دهد و هرگز از یک واگرایی نباید انتظار تغییر روند های بزرگ داشت.
اندیکاتور فیبوناچی؛ بهترین اندیکاتور سیگنال خرید و فروش
از اندیکاتور فیبوناچی برای تشخیص سطوح مقاومت و حمایت در بازار استفاده میشود. این ابزار بر اساس تعدادی از نسبتهای عددی به نام نسبتهای فیبوناچی تعریف شده است که بهصورت خطوط افقی در نمودار قیمتی داراییها نشان داده میشوند.
نسبتهای مهم فیبوناچی شامل ۲۳٫۶٪، ۳۸٫۲٪، ۵۰٪، ۶۱٫۸٪ و ۱۰۰٪ هستند. این نسبتها بر اساس توالیهایی از اعداد فیبوناچی تعریف شدهاند که بهصورت تقریبی نشاندهنده نسبتهایی در طبیعت هستند، ازجمله نسبتهای فاصله شکل لاک حلزونها و شاخههای درختان یا نسبت طول به عرض بدن انسان و حتی کهکشان راه شیری!
استفاده از ابزار فیبوناچی در تحلیل تکنیکال به این صورت است که با استفاده از دو محدوده مهم در نمودار قیمتی، یعنی محدوده مقاومتی و محدوده حمایتی، مثلاً نقطه صفر محل شروع موج صعودی و محل 100 روی انتهای موج قرار گرفته و خطوط افقی فیبوناچی رسم میشوند. حال با کمک خطهای افقی فیبوناچی احتمالاً محل برگشت قیمت و حمایت شدن روی هر یک از این نسبتها وجود دارد.
علاوه بر خطوط افقی، اندیکاتور فیبوناچی دارای خطوط میانی به نام خطوط فیبوناچی است که نشاندهنده سطوح میانی مقاومت و حمایت در بازار هستند. این خطوط میانی معمولاً از میان دو سطح مقاومت و حمایت در نمودار قیمتی داراییها رسم میشوند.
ازآنجاییکه فیبوناچی یکی از بهترین اندیکاتورها یا به عبارت بهترین ابزارها در تحلیل تکنیکال است، ما در یک مقاله مجزا با عنوان «فیبوناچی (fibonacci) و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال» به توضیح کامل این ابزار تحلیل پرداختیم.

فیبوناچی (Fibonacci) و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال 🌀
ایچیموکو بهترین اندیکاتور در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور ایچیموکو یکی از ابزارهای محبوب در تحلیل تکنیکال است که برای تشخیص روند قیمتی داراییها و تعیین سطوح مقاومت و حمایت همچنین تعیین میزان قدرت روند در بازار، استفاده میشود. این اندیکاتور بر اساس یک سیستم کامل از خطوط افقی و ابرهای کومو ساخته شده است که همگی با انتخاب این اندیکاتور بهصورت خودکار در نمودار قیمتی داراییها رسم میشوند.
اندیکاتور ایچیموکو از پنج خط متفاوت تشکیل شده است که هر کدام وظیفههای خاصی در تحلیل بازار دارند:
Senkou Span A (خط ابری اسپن A) و Senkou Span B (خط ابری اسپن B): این دو خط به صورت مشترک خط ابری (Cloud) نیز شناخته میشوند و نقش اصلی آنها در تشخیص روندها و مشخص کردن سطوح پشتیبانی و مقاومت است. این دو خط بهعنوان نوارهای ابری نشاندهنده سطوح مقاومت و حمایت احتمالی در آینده هستند.
Kijun Sen (خط کیجون سن) و Tenkan Sen (خط تنکان سن): این دو خط به عنوان خطوط متوسط محاسبه میشوند و به تعیین تغییرات قیمتی و نقاط ورود و خروج معاملات کمک میکنند. خط اول، به نام تنکانسن (tenkan-sen)، میانگین قیمتی بالاترین و پایینترین قیمت در 9 کندل قبلی را نشان میدهد که بهعنوان یک سطح میانی مقاومت یا حمایت در بازار شناخته میشود. خط دوم، به نام کیجونسن (kijun-sen)، میانگین قیمتی بالاترین و پایینترین قیمت در 26 کندل قبلی را در نمودار نشان میدهد که بهعنوان یک سطح مقاومت یا حمایت قویتر در بازار شناخته میشود.
Chikou Span (خط چیکو): یک نمودار خطی است که قیمت فعلی بازار را در 26 کندل عقبتر نشان میدهد و به تأیید سیگنالها در نمودار کمک میکند.
اندیکاتور ایچیموکو با خطوط و منحنیهای مختلف خود، به کاربران اطلاعات گستردهای درباره روند بازار، نقاط ورود و خروج از معاملات و همچنین سطوح مهم قیمتی ارائه میدهد. به عبارت دیگر، این اندیکاتور میتواند به معاملهگران کمک کند تا بهترین نقاط ورود و خروج از معاملات را تعیین کنند و در تصمیمگیریهای مهم معاملاتی خود مطمئنتر عمل کنند. به دلیل استفادهی آسان و اطلاعات مفیدی که ارائه میدهد، ایچیموکو به عنوان یک اندیکاتور بسیار مؤثر و مناسب برای معاملهگران در بازارهای مالی شناخته میشود.
از آنجایی که ایچیموکو یکی از بهترین اندیکاتورها و کاملترین آنهاست یک مقاله مجزا با عنوان «آموزش ایچیموکو Ichimoku» برای آن نوشته شده است که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
اندیکاتور های ماشینی و ساخته شده با هوش مصنوعی
جدیدا نوع جدیدی از اندیکاتور هایس ماشینی به دنیا ارائه گشته است که توسط هوش مصنوعی بازار را تحلیل نموده و اقدام به ارائه سیگنال می نماید
نکاته مهم درمورد این اندیکاتور ها وجود مسئله مهمی به نام ریپینت ( repaint ) می باشد. این اندیکاتور ها با استفاده از این قابلیت ریپینت ( repaint ) با زیرکی تمام اقدام به اصلاح خود نموده و سیگنال های خطای خود را به سیگنال های صحیح و سود ساز تغییر می دهد. حتما مراقب باشید در دام این اندیکاتور های دارای امکان ریپینت ( repaint ) نیفتاده و هرگز از آنها استفاده نکنید.
برای انیکه مطلع شویم یک اندیکاتور دارای ریپینت ( repaint ) می باشد یا خیر باید حتما به سیگنال های آن در لایو بازار توجه کرده و مکان آن را علامت گذاری کنیم که اگر در آینده اندیکاتور محل آن را تغییر داد از این موضوع مطلع شویم و از استفاده از آن ادنیکاتور پرهیز نماییم.
و در آخر این را بدانید که هرگز هوش مصنوعی و سیستم های این چنینی قابلیت و توانایی تحلیل بازار های مالی را نداشته و اینکه انتظار داشته باشیم هوش ساخته شده توسط خود انسان از انسان ها باهوش تر باشد انتظاری بیجا و بدور از واقعیت است.
بهترین اندیکاتور در تحلیل تکنیکال از دیدگاه شما کدام است؟
در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku) به عنوان یکی از بهترین اندیکاتورها شناخته میشود. ایچیموکو یک اندیکاتور چندمنظوره و جامع است که به صورت کلی برای شناسایی روندها و سطوح مهم قیمتی به کار میرود و میتواند به معاملهگران کمک کند تا بهترین نقاط ورود و خروج از معاملات را تعیین کنند. ایچیموکو به دلیل استفادهی گستردهاش در تحلیل تکنیکال و قدرت پیشبینیای که دارد، یکی از محبوبترین اندیکاتورها در جامعه معاملهگری است و به خصوص در بازارهای ترندی بسیار مؤثر است.
جمع بندی
در این محتوا به معرفی بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو و متاتریدر پرداختیم و نحوه استفاده از سیگنالهای هر کدام را توضیح دادیم. دقت کنید سیگنال خرید یا فروش هیچ اندیکاتوری بهتنهایی اعتبار ندارد و اگر قصد استفاده از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال دارید، حتماً باید از چندتای آنها همزمان استفاده کنید و زمانی که همه آنها برای مثال سیگنال خرید صادر کردند، وارد معامله BUY شوید.
در این صورت نهایتاً نرخ معاملات برد شما افزایش خواهد یافت و به سودآوری شما کمک میکند. نکته دیگر آن است که شما میتوانید از قسمت تنظیمات، هر کدام از اندیکاتورهای توضیح داده شده را تغییر داده و بهترین اندیکاتورها را برای خود شخصیسازی کنید.
سؤالات متداول
بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو کدام است؟
بهترین اندیکاتور به استراتژی معاملاتی شما، تایم فریم معاملاتی، فرصتی که برای ترید میگذارید و… برمیگردد و در این مقاله کاربردی ترین اندیکاتور در بازارهای مالی معرفی شده است.
بهترین اندیکاتور نوسان گیری چیست؟
با توجه به گفتههای تریدارن نوسانگیر و اسکلپکار، اندیکاتور مووینگ اوریج و اسیلاتورهای RSI، MACD، و استوکاستیک بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری هستند.
بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه چه اندیکاتوری است؟
اندیکاتور Pivot Point برای ترید روزانه بسیار مناسب است و میتواند ابزاری قدرتمند برای شناسایی نقاط ورود و خروج از معاملات باشد. این اندیکاتور بر اساس قیمتهای بازار در روز قبل تعیین میشود و نقاط مهمی همچون سطوح مقاومت و پشتیبان را به شما نشان میدهد. با استفاده از این اندیکاتور، میتوانید مسیر حرکت قیمتها را در روزهای بعدی پیشبینی کنید و به طور موثرتر در معاملات خود عمل کنید.